Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@08:55:46 GMT

شورای نقالی و پرده‌خوانی حوزه هنری تشکیل شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۱۴۱۵

شورای نقالی و پرده‌خوانی حوزه هنری تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که با جشنواره نقالان علوی یا همان جشنواره نقالی و پرده‌خوانی غدیر به دبیری حسین عالم‌بخش علاوه بر فعالیت‌های پیشین خود جای خالی دیگر سازمان‌های فرهنگی و هنری در پردازش و احیای هنرهای نمایشی سنتی ایران پر کرده است، شورای تخصصی نقالی و پرده‌خوانی را نیز با هدف جان دادن به چراغ نیمه روشن هنرهای سنتی نقالی و پرده خوانی در زوایا و ابعاد گوناگون حماسی، ملی و مذهبی راه اندازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شورا متشکل از اساتید و پیشکسوتان نقالی، پرده‌خوانی و شبیه‌خوانی با چاشنی هنرمندان جوان و توانمند است. به این ترتیب هنرمندان جوان این شورا شامل محسن میرزاعلی، مهدی دریایی و حسن مجتبی‌بیگی در کنار استادانی چون امیر صادقی، مرشد ابولفضل ورمزیار و مرشد مهدی چایانی گروه قدرتمندی را برای حفظ، احیا و تربیت هنرمندان این عرصه مهم هنرهای سنتی تشکیل داده‌اند.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در اولین جلسه این شورا که به معرفی اعضای شورا، اهدا حکم آن‌ها و بیان اهداف این فعالیت فرهنگی و هنری حوزه هنری گذشت ضمن قدردانی از پذیرش این دوستان از دعوت وی گفت: هنرهای سنتی ایران دارای سبقه و ریشه‌ای ملی و مذهبی است که سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته است. در حالی که هنرهای سنتی ما بیش از هر هنر دیگری باید مورد توجه قرار گیرد. ما در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری خواهان روشن نگه داشتن چراغ کم‌فروغ هنرهای نمایشی سنتی خودمان هستیم و می‌خواهیم به یاری و همفکری شما اساتید و صاحب‌نظران هنر نقالی، پرده‌خوانی و شبیه‌خوانی جان دوباره‌ای به این مهم هنری بدهیم.

زارعی افزود: در پی رسیدگی به موضوعات گوناگون نقالی و پرده‌خوانی از جمله شاهنامه‌خوانی هستیم. به این ترتیب آنچه باید مد نظر این شورا در هنر نقالی باشد پرداخت گسترده و همه‌جانبه به هنر نقالی است.

وی با اشاره به برگزاری محافل و گعده‌های تخصصی و صمیمی در حوزه هنری گفت: فعالیتی ارزشمند در حوزه هنری مرسوم است که هر ماه جمعی از اهالی یکی از هنرهای تخصصی این سازمان دور هم جمع می‌شوند و ضمن ملاقات چهره‌های مختلف هنری در فضای کاری خود به بحث و مبادله نظرات تخصصی می‌پردازند. ما نیز در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در نظر داریم تا جمعی از نقالان متخصص شاهنامه‌خوانی را به همین شیوه دعوت کنیم و از دانش و تجربیات‌شان بهره ببریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان انتظارات خود از این شورا گفت: با برگزاری منظم شورای نقالی و پرده‌خوانی این مرکز انتظار می‌رود مشکلات، بایدها و نبایدها، ظرفیت‌ها و قبلیت‌های داخلی و بین‌المللی این هنر کهن ایرانی کشف و برای رسیدگی به آن‌ها اقدام کنیم. باید این مسائل را درست شناسایی و برای تربیت نیروهای جوان و نسل آینده هنر نقالی تلاش کنیم. تمامی فعالیت‌های ما در مورد نقالی و پرده‌خوانی آنجایی نتیجه خواهد داد که بتوانیم نسل آینده این هنر را برای احیا و زنده نگه داشتن فرهنگ و هنرهای ملی و حماسی خود تربیت کنیم.

زارعی در پایان گفت: ما در این شورا دور هم جمع شده‌ایم تا راهکارهای حرکت درست در این مسیر را تعیین کرده و برای دستیابی به اهداف بلندمدت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این زمینه گام برداریم.

کد خبر 4374506 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر ایران جشنواره نقالی و پرده خوانی غدیر حوزه هنری کوروش زارعی مردم علیه احتکار تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی برنامه تلویزیونی سینمای مستند فیلم کوتاه کنسرت موسیقی سریال ایرانی برنامه رادیویی موسیقی پاپ انیمیشن تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۱۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دبیرخانه جشنواره استانی هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری مازندران، راه یافتگان گروه‌های نمایشی به مرحله استانی جشنواره را معرفی کرد.

مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار "این صحنه خانه‌ماست" در بخش‌های نمایش (صحنه، عروسکی، زنده- عروسکی)، نمایش خلاق (نمایش کتابخانه‌ای، بازی نمایش) و نمایشنامه‌نویسی، ۲۰ اردیبهشت برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود.

داوری مرحله استانی این جشنواره را: سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

بر اساس نظر هیات داوران، گروه‌های نمایشی: دختر بوته گوجه فرنگی به کارگردانی: ناهید دادخواه از ساری – نمایش من دیگه خوابم نمیاد به کارگردانی: محسن عظیمی پویا از مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ چالوس- نمایش چه حکمتی است در این مردن به کارگردانی: محمد جواد ملک محمودی از گلوگاه- نمایش جادوی سیاه به کارگردانی: سمانه غزاییان از مرکز فرهنگی هنری بهشهر و نمایش آبگیری برای زندگی به کارگردانی: رضا اسماعیل زاده از مرکز فرهنگی هنری رامسر به مرحله استانی راه یافتند.

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی