Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@22:51:02 GMT

قیمت دارو‌های زیان‌ده باید اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۲۲۸۳

به گزارش فارس، دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: اگر سازمان غذا و دارو، اصلاح قیمت دارو‌های تولید داخل را هرچه زودتر در دستور کار خود قرار ندهد، شرکت‌های داروسازی دچار بحران مالی شده و بازار دارویی کشور، دو دستی به واردکنندگان تقدیم خواهد شد.

مهدی سجادی، دبیر انجمن داروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، اظهار داشت: گلایه‌های تولیدکنندگان دارو و فعالان این صنعت نشان از آن دارد که خطوط تولید شرکت‌های داروسازی با نوسان قیمت مواد اولیه دارویی و نیز مواد بسته بندی مواجه شده اند و این موضوع، مشکلات متعددی را در خصوص قیمت تمام شده محصولات ایجاد کرده و شرکت‌های داروسازی را تحت فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فرمول‌های اقتصادی بیانگر این اصل است که حیات و بقای خطوط تولید در گرو تامین هزینه تمام شده تولید است و اگر قیمت‌ها به گونه‌ای باشد که بنگاه‌ها نتوانند هزینه‌ها را جبران کنند، قطعا خطوط تولید با بحران مواجه خواهند شد.

به گفته سجادی، شرکت‌های داروسازی، بنگاه‌هایی هستند که ناچار هستند هزینه‌های خود را از طریق درآمد‌های تعریف شده تامین کنند و در صورتی که هزینه مولفه‌های تولید افزایش پیدا کند، گریزی جز اصلاح قیمت ندارند، ولی متاسفانه سازمان غذا و دارو به بهانه حمایت از مصرف کننده، حاضر به پذیرش این واقعیت اقتصادی نیست.

وی اضافه کرد: نباید کتمان کنیم که شرکت‌های داروسازی با محدودیت‌هایی در تامین مواد اولیه مواجه شده‌اند و این محدودیت‌ها منجر به افزایش هزینه تمام شده تولید دارو‌های مورد نیاز مردم شده است. ضمن اینکه هزینه مواد مصرفی برای بسته‌بندی دارو‌ها نیز به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین باید محلی برای تامین این هزینه‌ها در نظر گرفته شود، خصوصا اینکه شرکت‌های داروسازی مدتی است که به دلیل تاخیر پرداخت‌های مطالبات خود، شدیدا تحت فشار هستند و این موضوع نقدینگی شرکت‌ها را بلعیده است.

سجادی افزود: اگر سازمان غذا و دارو، اصلاح قیمت دارو‌های تولید داخل را هرچه زودتر در دستور کار خود قرار ندهد، شرکت‌های داروسازی یکی پس از دیگری دچار بحران مالی شده و خطوط تولید، قدرت خود را برای تامین به موقع نیاز بازار از دست خواهند داد و اینجا است که بازار کشور دو دستی به واردکنندگان تقدیم خواهد شد.

وی ادامه داد: متاسفانه با استمرار شرایط فعلی، عده‌ای که به چرخه واردات متصل شده‌اند، شروع به ماهی‌گیری از این آب گل آلود کرده و کسری خطوط تولید را بهانه‌ای برای باز شدن در‌های واردات دارو به کشور می‌کنند.

به گفته سجادی، عدم اصلاح قیمت‌های دارو‌های تولید داخل، این قابلیت را دارد که تبدیل به اهرم فشار بر مدیران سازمان غذا و دارو شود تا سیاست‌های انبساطی برای واردات دارو در پیش بگیرند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد عدم اصلاح قیمت ها، دیر یا زود، سبب رانت زایی برای واردکنندگان دارو می‌شود و این برای صنعت داروسازی کشورمان رنج آور است که شاهد تعطیل شدن خطوط تولید و رونق یافتن واردات دارو‌هایی شود که خودمان تا دیروز قادر به تولید آن‌ها بودیم.

سجادی تاکید کرد: البته بازار دارویی دنیا بسیار گسترده است و هر روز فرمولاسیون‌های جدید عرضه می‌شود که گریزی از واردات آن‌ها وجود ندارد و هیچ کس نباید با واردات دارو‌هایی که در کشورمان امکان تولید آن‌ها وجود ندارد، مخالفت کند. ولی موضوع این است که اگر پیش نیاز‌های خطوط تولید را در نظر نگیریم، در واقع دستاورد‌های چند دهه اخیر صنعت داروسازی کشورمان را خودمان به حراج گذاشته ایم و به زودی مجبور می‌شویم ساده‌ترین دارو‌ها را نیز از خارج کشور تهیه کنیم.

دبیر انجمن داروسازان ایران در پایان با اشاره به ضرورت اصلاح قیمت دارو‌های داخلی تصریح کرد: هم زمان با این فرایند، باید ابزار‌های حمایتی، ساز و کار‌های لازم برای پوشش هزینه‌های افزایش یافته مصرف‌کنندگان را تدارک ببینید تا در این بین بیماران و خانواده‌های ایشان دچار آسیب نشوند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۲۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توجه به اصلاح بودجه سازمان غذا و دارو تا ۱۸۰ همت
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور