Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:10:34 GMT

فصل دوم کاوش های باستان شناسی ربع رشیدی آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۴۵۹۴۴

فصل دوم کاوش های باستان شناسی ربع رشیدی آغاز شد

تبریز - ایرنا - مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از آغاز فصل دوم کاوش های باستان شناسی و بازشناسی خطوط معماری مجموعه تاریخی ربع رشیدی خبر داد.

مرتضی آبدار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه حفاظت و ایجاد شرایط لازم برای بقای آثار تاریخی، رویکرد اصلی میراث فرهنگی در صیانت از میراث تاریخی است، افزود: اولین اقدامی که برای حفاظت از یک اثر انجام می گیرد، ثبت آن در فهرست آثار ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: پس از ثبت اثر، همواره سیاست میراث فرهنگی کشور تبدیل تعدادی از آثار شاخص تاریخی به پایگاه میراث ملی و فراهم کردن امکان حفاظت اصولی و علمی از آنها است.
آبدار خاطرنشان کرد: با تلاش های مستمر اداره کل میراث فرهنگی استان، مجموعه باستانی ربع رشیدی همانند روستاهای تاریخی کندوان و اوشتبین، سال گذشته به پایگاه پژوهشی میراث ملی تبدیل شد که این موضوع باعث ادامه مطالعات پژوهشی در این مکان و تقویت بعد علمی مرمت این اثر شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ساماندهی محوطه و اجرای مسیر تخته چوبی در مجموعه تاریخی، باستانی ربع رشیدی انجام شده است؛ همچنین بقایای سنگ قبرها و ستون هایی با قدمت دوره ایلخانی نیز ساماندهی شده و در معرض دید گردشگران قرار دارد.
آبدار افزود: فصل دوم کاوش های باستان شناختی این مجموعه تاریخی از مهم ترین برنامه های اداره کل میراث استان محسوب می شود که به دنبال آن بررسی های معماری و مرمتی این مکان باستانی تسهیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: در تلاش هستیم تا براساس 2 دوره کاوش های به عمل آمده در این محل، مرمت برج ها را در قالب تئوری های مرمتی، در دستور کار قرار داده و فضای مجموعه باستانی ربع رشیدی را برای بازدید کنندگان جذاب و ملموس تر کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ادامه داد: همچنین امسال برج های شرقی با توجه به خطر آسیب پذیری مورد مرمت موضعی قرار گرفتند و مرمت دیگر برج باقی مانده پس از تامین اعتبار لازم انجام می شود.
وی با اشاره به فعالیت تیم های تخصصی بین المللی و بومی در این مجموعه، گفت: کاوش های باستانی مجموعه تاریخی ربع رشیدی توسط تیم 20 نفره متشکل از محققان برجسته بین المللی از کشورهای آلمان، هلند، اسپانیا و کارشناسان داخلی، تحت نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان در حال انجام است.
آبدار اعتبار بکار گرفته شده در کاوش های سال گذشته این مجموعه را 300 میلیون تومان بود ذکر کرد و افزود: امیدواریم با توجه به توان موجود در مراحل عملیاتی، تخصیص اعتباری به مبلغ سه میلیارد تومان در راستای پیشبرد اهداف کاوشی این مجموعه تاریخی، باستانی محقق شود.
وی از اتمام فاز دوم کاوش های باستان شناختی و بازشناسی خطوط معماری مجموعه تاریخی ربع رشیدی تا یک ماه خبر داد و گفت: براساس نتایج حاصله مرمت اثر آغاز خواهد شد.
6132/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ميراث فرهنگي كاوش باستاني ربع رشيدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۵۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان