Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@14:34:54 GMT

تلافی یک میلیارد دلاری ترک‌ها برای آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۵۷۱۴۳

ترکیه در پی تیرگی روابط با آمریکا و در اقدامی تلافی جویانه، روی واردات طیف گسترده‌ای از کالاهای آمریکایی از خودرو گرفته تا الکل به ارزش یک میلیارد دلار افزایش تعرفه اعلام کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، این تصمیم بدنبال درخواست روز سه شنبه رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، برای بایکوت محصولات الکترونیکی آمریکا نظیر آیفون اپل به تلافی اقدامات تنبیهی دولت ترامپ در چند هفته گذشته اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا در اعمال فشار بر ترکیه برای آزاد کردن یک کشیش آمریکایی به اقدامات متعددی متوسل شده است.

محاسبات بلومبرگ نشان می‌دهد کالاهایی که فهرست آنها برای افزایش تعرفه اعلام شده است، یک میلیارد دلار از واردات کالاهای آمریکایی در سال گذشته را تشکیل می‌دهند که مشابه میزان صادرات فولاد و آلومینیوم ترکیه است که هفته گذشته هدف تعرفه‌های بالاتر دولت آمریکا قرار گرفتند.

فوآت اوکتای، معاون رییس جمهور ترکیه، در توییتی نوشت: این تصمیم نشان می‌دهد ترکیه پاسخ مناسبی به حملات آمریکایی علیه اقتصاد ترکیه می‌دهد.

ترکیه روی واردات برنج آمریکایی مالیات ۵۰ درصدی، مشروبات الکلی ۱۴۰ درصد و خودروهای آمریکایی مالیات ۱۲۰ درصدی وضع خواهد کرد. همچنین محصولات آرایشی، دخانیات و برخی از کالاهای غذایی آمریکایی نیز با تعرفه‌های وارداتی بالاتر ترکیه روبرو خواهند شد.

از زمانی که آمریکا دو وزیر دولت اردوغان را با هدف افزایش فشار بر آنکارا برای آزادی اندرو برانسون، کشیش آمریکایی تحریم کرده است، ارزش لیر ترکیه حدود یک چهارم سقوط کرده است. اردوغان درخواست واشنگتن را رد و اعلام کرده است سیستم غذایی ترکیه از خارج دستور نمی‌گیرد.

ارزش لیر ترکیه پس از این‌که روز سه‌شنبه ۸.۴ درصد رشد کرد در معاملات صبح روز جاری بازار استانبول ۰.۷ درصد کاهش یافت و ۶.۳۳۹۴۸ لیر در برابر هر دلار معامله شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس آمار گمرک ایران، میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به ۴۸۹ میلیون دلار رسید.

بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی شامل کف‌پوش‌های غیرمخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار بوده است.

بر این اساس، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال قبل آن ۱۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است و عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پودباف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه‌های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

کد خبر 6089881 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) مرد آمریکایی به کمک دختر ترکیه‌ای مسلمان شد
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • (ویدئو) لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد ۳۲ میلیون دلاری آمریکایی
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • ببینید | لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد ۳۲ میلیون دلاری آمریکایی
  • اعلام همبستگی دانشجویان ترکیه با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند
  • برایتون 0-4 سیتی: تلافی رئال را سر دی‌زربی خالی کردند
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند