Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:08:25 GMT

العربي‌الجديد: مغرب و عقب‌نشيني از جنگ يمن

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۵۷۹۹۵

العربي‌الجديد: مغرب و عقب‌نشيني از جنگ يمن

خبرگزاري آريا - پارس تودي– جنگ عربستان سعودي و امارات عليه ملت يمن، وارد مرحله ي خطرناک و تبديل به جنگي براي کشتار ملتي فقير و بي دفاع شده است.
«علي انوزلا» در مطلبي در پايگاه «العربي الجديد» نوشت: خيزش مردم يمن که در سال 2011 عليه فساد «علي عبدالله صالح» به پا خاستند، طولي نکشيد به جنگي ديوانه وار و به نيابت از قدرت هاي منطقه اي و با چراغ سبز جامعه بين المللي تبديل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با گذشت بيش از 3 سال از جنگ يمن، مردم اين کشور با کمک هاي انسان دوستانه امرار معاش مي کنند، و اين در حالي است که صدها هزار نفر از مردم يمن به بيماري وبا مبتلا شده اند و گرسنگي، جان ميليون ها نفر از آنان را تهديد مي کند. هزاران نفر ديگر از يمني ها در سرزمين خود آواره شده اند و از کم ترين امکانات زندگي محروم هستند.
در چنين وضعيت فاجعه باري، طرف هاي غربي تاثيرگذار در تصميمات جنگ و صلح در جهان، نه تنها هيچ اقدامي براي پايان دادن به جنگ يمن انجام نداده اند، بلکه بالعکس، به تجهيز عربستان و امارات به پيشرفته ترين سلاح هاي خود با هدف استفاده از آن در ميدان جنگ ادامه داده اند و کشورهاي غربي نيز براي حفظ قراردادهاي نظامي خود با عربستان و امارات، صرفاً گاهي به انتقادهاي شرم آور از حملاتي که هربار صدها تن قرباني آن مي شوند، اکتفا کرده اند.
پس از حمله هوايي اخير عربستان به اتوبوس حامل کودکان که به کشته شدن ده ها دانش آموز يمني منجر شد، کسي که واکنش هاي پايتخت هاي کشورهاي تجهيز کننده عربستان و امارات به سلاح را دنبال مي کند، ملاحظه مي کند که موجي از خشم و محکوميت در پايتخت هاي کشورهاي جهان به چشم مي خورد و درخواست هاي زيادي براي تحقيق و مطالبه نتايج آنرا مي کنند.
همچنان که در سه سال گذشته بارها اتفاق افتاده است، درخواست هايي براي تحقيق درباره کشتارهاي فجيع در يمن مطرح شده ولي اين تحقيقات تا به امروز هيچ نتيجه اي نداشته است.
کشورهاي عربي در قبال جنگ يمن، به دو دسته تقسيم شدند؛
برخي از اين کشورها مانند مغرب و سودان، به کشورهاي هم پيمان عربستان در قالب ائتلاف موسوم به ائتلاف عربي تبديل شدند، و برخي ديگر از آن ها، کشورهاي دوست ائتلاف عربي هستند مانند مصر، اردن و کويت که نمي خواهند از اقدامات فجيع عليه ملت يمن، انتقاد کنند.

اما برخي ديگر از کشورهاي عربي دربرابر اين جنايت ها سکوت کرده و براي حفظ منافع خود در ارتباط با امارات وعربستان، نمي خواهند که صداي اعتراض آن ها شنيده شود.
همه اين کشورها بدون استثناء در جنايت هاي جنگي فجيع روزمره عليه ملت فقير و بي دفاع يمن که بر اثر جنگ و بيماري خسته وفرسوده شده اند، شريک هستند.
کشتار اخير کودکان يمني، از چهره کريه اين جنگ پرده برداشت و نشان داد که مدارس و بيمارستان هم از حملات ائتلاف عربي مستثنا نيستند.
اين حمله بر قلدري و زورگويي قدرت هاي موسوم به ائتلاف عربي به ويژه عربستان و امارات صحه گذاشت ولي دولت ها و رسانه هاي رسمي اين کشورها به توجيه کشتار جمعي کودکان بي گناه پرداختند.
بحران در يمن، ميان طرف هاي يمني آغاز شد و «جمال بن عمر» فرستاده مغربي سابق سازمان ملل به يمن، در آستانه امضاي توافق ميان طرف هاي يمني بود که بر سر تقسيم قدرت منازعه داشتند، اما دخالت عربستان، موجب شکست اين توافق شد و اين گونه بود که جنگ ويرانگر عليه مردم يمن آغاز شد.
موضع عربستان و امارات که در آغاز با هدف به اصطلاح «بازگرداندن مشروعيت به يمن» جنگ يمن را آغاز کردند، در قالب جنگ استراتژيک گسترده با هدف حفظ امنيت منطقه اي اين دو کشور قلمداد شد.
با گذشت زمان، اين جنگ به جنگي تجاوزکارانه و انتقام جويانه و سپس به جنايت هاي جنگي تبديل شد که عاملان آن بايد بر اساس قوانين بين المللي مجازات شوند.
برخي از کشورهايي که در ائتلاف موسوم به ائتلاف عربي مشارکت داشتند، به خطرناک بودن اين جنگ پي بردند، برخي از آن ها، از آغاز مشارکت خود را در اين جنگ اعلام کردند، و برخي ديگر از آن ها مانند پاکستان از اين ائتلاف خارج شدند و مالزي نيز اخيراً از اين ائتلاف خارج شد.
در حال حاضر، فراخوان مردمي در سودان براي اعمال فشار بر دولت اين کشور به منظور خارج شدن از ائتلاف عربي راه اندازي شده و وقت آن فرا رسيده است که مغرب نيز از اين ائتلاف خارج شود، زيرا ادامه حضور در اين ائتلاف به نفع مغرب نيست، زيرا اين ائتلاف وارد جنگي شده که به عرصه اي براي ارتکاب جنايت هاي جنگي تبديل شده است.
ديگر نه از لحاظ سياسي و نه اخلاقي، توجيهي براي ادامه اين جنگ فجيع وجود ندارد، از نظر حقوقي نيز همه شرکت کنندگان در جنگ يمن، درمعرض بازخواست قرار دارند، زيرا جنايت هاي جنگي و کشتار جمعي و جنايت هاي ضد بشري، با گذشت زمان از بين نمي روند و روزي فرا مي رسد که مردم يمن حاکميت خود را بازمي يابند و عاملان اين جنايت ها را به دادگاه هاي بين المللي فرا مي خوانند. 139/110
مترجم: کبري آقايي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۷۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی در نشستی با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: با توجه به این‌که «رسانه‌های نظام سلطه و استکبار جهانی به صورت منسجم و یکپارچه با آرایش جنگی، نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت دلاور ایران را مورد هجوم همه جانبه قرار داده‌اند، رسانه‌های جبهه انقلاب اسلامی نیز بایستی با آرایش جنگی و به صورت منسجم، هماهنگ، همگرا و با همدلی ضمن دفاع از  امنیت و منافع ملی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، دفاعی، امنیتی، سیاسی و ... نقش‌آفرینی کنند.

وی با اشاره به حماسه آفرینی مردم استان ایلام در طول دوره انقلاب اسلامی بیان داشت: مردم استان ایلام دارای سه شاخصه و ویژگی مهم، شامل صبر و مقاومت، اخلاص و مجاهدت هستند و در این رابطه شهدای والامقامی را تقدیم نموده که یکی از شهدای شاخص و ملی کشور، دانشمند هسته‌ای ایران، شهید بزرگوار داریوش رضایی‌نژاد می‌باشد که تربیت یافته این سرزمین شهید پرور و مجاهد پرور است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور در عرصه جنگ نرم و شناختی؛ فرماندهان، افسران و جهادگران فی سبیل الله هستند که بایستی با استفاده از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها علاوه بر دفاع همه جانبه از ملت، منافع ملی و آرمان‌های انقلاب اسلامی، آرایش تهاجمی بگیرند تا بر دشمن غلبه نمایند.

معاون فرهنگی و جنگ نرم ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در شرایط کنونی، دستیابی به پیروزی در جنگ سخت و نیمه سخت وابستگی شدید به کارکرد هوشمندانه و هنرمندانه در عرصه جنگ نرم و شناختی در قبل، حین و بعد از هر اقدام دارد که چنانچه در این خصوص قصوری صورت پذیرد بسیاری از افتخارات و دستاوردهای انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت؛ لذا ضرورت دارد مسئولان و فعالان رسانه‌ای جبهه انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و با شناخت کافی از ضعف‌ها و نقاط آسیب دشمنان کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با آرایش جنگی مناسب اعم از دفاعی و تهاجمی، به صورت هوشمندانه، هدفمند و منسجم در این عرصه وارد شوند و متناسب با لایه ها و سطوح جنگ نرم و شناختی(احساسات و هیجانات، ادراک، اندیشه، افکار و رفتار) برنامه ریزی و اقدام نمایند.

وی با تشکر از همه مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور در تمام سطوح، اعم از راهبردی، عملیاتی و راهکنشی در تبیین اراده رهبری، نیروهای مسلح و ملت ایران در قبل، حین و بعد از عملیات غرور آفرین و دشمن شکن وعده صادق که امت اسلامی و ملت های آزادیخواه جهان را غرق در شادی و سردمداران کفر و نفاق، استکبار جهانی و صهیونیست‌ها را ذلیل، خوار و ناامید ساخت، بیان داشت: امید است این هماهنگی، همگرایی، وحدت و همدلی که در عملیات وعده صادق وجود داشت در تمام عرصه های مورد نیاز انقلاب اسلامی تداوم داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • وراتی خود را به بارسلونا پیشنهاد داد
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • قدردانی جهاد اسلامی از جنبش‌های دانشجویی برای حمایت از غزه
  • منبع فلسطینی: اسرائیل از مواضع خود عقب‌نشینی کرد
  • آخرین تحولات و جزئیات مذاکرات قاهره از زبان منبع فلسطینی
  • فیلم/ حمله موشکی سرایا القدس به نیروها و ادوات جنگی اشغالگران در نتساریم
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو