Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

تقی رستم‌وندی در گفت‌وگویی، افزود: نتایج همه مطالعات و کارهای تحقیقاتی انجام شده و تجربه‌ بدست آمده از کشورهای توسعه یافته با سرانه پایین جرم و آسیب، دلالت بر این دارد که بایستی از ظرفیت هنر و ورزش برای ارتقای سطح نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌ها استفاده شود که در این راستا می‌توان به مدل ایسلندی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه درباره مدل ایسلندی گفت: این طرح به مدت 15 سال در جمهوری ایسلند اجرا شد. جمهوری ایسلند 350 هزار نفر جمعیت دارد ولی سرانه مصرف مواد مخدر و الکل در بین جوانان این کشور در سال 1999 بالاترین در اروپا بود که در این برنامه 15 ساله به پایین‌ترین میزان خود در اروپا رسید و درحال حاضر نیز این مدل در 17 شهرداری اروپایی در حال اجراست.در حقیقت آنها معتقد بودند  اگر شیمی مغز جوانان به مخدر و الکل وابسته می‌شود پس می‌توان همین روش را در خصوص هنر و ورزش نیز پیاده کرد.

رستم‌وندی اضافه کرد: بنابراین در کنار مدارس ساعاتی را تعریف کردند که دانش آموزان با انتخاب خودشان آزادانه درگیر فعالیت‌های ورزشی و هنری گسترده شوند و اولیاء را نیز درگیر کردند که نیازهای عاطفی جوانان را تأمین کنند. به این معنا که هر بار باید جوانان و دانش آموزان در کنار والدین شام بخورند و از ساعاتی به بعد در فضاهای بیرون از خانه نباشند. این پروژه در ایسلند نتیجه مثبتی داد و در حال حاضر نیز در 17 شهر نیز اجرا می شود. در حقیقت می‌توان با فراگیرسازی هنر و ورزش در جامعه که ظرفیت‌های غنی نیز در این زمینه وجود دارد آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد و سطح نشاط و انسجام اجتماعی را گسترش داد.   

 

چرا آموزش و پرورش دانش آموزان را درگیر فعالیت‌های هنری و ورزشی نمی‌کند؟

 

وی با اشاره به اینکه در فضاهای آموزشی ما، فقر فضاهای ورزشی و هنری  وجود دارد گفت: در جلساتی با حضور مدیران آموزش و پرورش گفته شد که آنها حاضرند فضاهای مدرسه را از ساعت دو بعد از ظهر که مدرسه تعطیل می‌شود در اختیار ورزش و هنر قرار دهند و از آن طرف نیز صحبت‌هایی با وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و ارشاد داشتیم که چرا از این موقعیت استفاده نمی‌کنند و چرا جوانان ما با وجود این همه اساتید برجسته در بخش‌های هنری و ورزشی به هنگام فارغ التحصیلی در هیچ زمینه هنری تجربه ندارند و تنها فرزندان خانواده‌های مرفه از این توانایی برخودارند؟ در حقیقت باید گفت که چرا ساختار نظام آموزش و پرورش دانش آموزان را درگیر فعالیت های هنری و ورزشی نمی‌کند و بعد از اینکه جوان معتاد یا الکلی شد بودجه برای درمان آن تصویب می‌شود؟

سرمایه گذاری باید در گلوگاه، ایستگاه‌اول یا همان سنین ابتدایی کودک باشد

رییس سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه اظهار کرد: بایستی در ایستگاه اول اقدامات لازم را انجام دهیم. متاسفانه همه رویکرد درمانی دارند در حالیکه اگرسرمایه گذاری در ساختار آموزشی و نظام رفاهی انجام شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.همچنین بعضی از مدارس در حال حاضر پنجشنبه‌های بدون کتاب یا پنجشنبه‌های با خانواده دارند.یعنی پدر و مادر به مدرسه می‌آیند و با فرزندان‌شان درگیر فعالیت‌های هنری و ورزشی می‌شوند.در حقیقت ایجاد نشاط به همین صورت است. دانش آموزان باید درگیر فعالیت‌های ورزشی و هنری در نظام آموزش و پرورش شوند.

به گفته وی، فرهنگ و رویکرد ما  آسیب محور شده است و احساس وظیفه می‌کنیم که از آسیب دیدگان مراقبت کنیم. بنابراین می‌توان گفت که نگاه سنتی گذشته ایرادی نداشته اما رویکرد امروز ما ایراد دارد زیرا هنوز به این درک نرسیده‌ایم که برای حل آسیب‌های اجتماعی باید در ایستگاه اول سرمایه‌گذاری کرد. ایستگاه اول برای کودکان همان بازه‌های سنی 3تا 8سالگی است که باید نظام شناختی کودکان را تربیت و آنها را تاب آور کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری در سنین طلایی باشد، اذعان کرد: به طور مثال زوج جوانی ازدواج کرده و می‌خواهند طلاق بگیرند همه تلاش می کنند  آنها را مشاوره دهند تا جدا نشوند اما اگر به این افراد در سنین کودکی آموزش‌های لازم داده می‌شد که گفت‌وگو کنند و خشونت کلامی واعمال زور در برابر جنس مخالف نداشته باشند در نتیجه طلاق اتفاق نمی افتاد.اما چون در ایستگاه اول سرمایه گذاری نمی‌ شود نتیجه مطلوب نیز به دست نمی آید.یا به طور مثال می‌خواهیم با رویکرد غریزی خودمان معتادان متجاهر را از کف خیابان جمع کنیم.البته اینکه باید کمپ داشته باشیم و یا معتادان متجاهر را از کف  خیابان جمع کنیم قابل انکار نیست ولی باید سرمایه گذاری اصلی در گلوگاه باشد. به عبارت دیگر کشوری با اعتبارات و منابع عظیم نیستیم واعتبارات و منابع کشور در حوزه اجتماعی اندک است که این منابع باید در گلوگاه‌های اصلی چون آموزش و پرورش و خانواده مصرف شود.

رستم‌وندی بااشاره به اینکه می‌توان این دو گلوگاه را در آموزش و پرورش ادغام کرد گفت: جمعا 15میلیون دانش‌آموز و مهدکودکی و پیش دبستانی، 4میلیون دانشجو ،یک میلیون کادر آموزشی و سر جمع حدود 22 میلیون جامعه هدف داریم.همچنین اگر فرض کنیم این تعداد هریک پدرو مادری هم دارند به طور کل حدود 40 میلیون پدر و مادرها با جمع دانش آموزان و دانشجویان کل جامعه را تشکیل می‌دهند.بنابراین اگر می‌خواهیم ابر پروژه‌ای داشته باشیم باید  در دل آموزش و پرورش باشد و والدین را نیز درگیر کند.زیرامتاسفانه طی سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی مشارکت‌ والدین در امر تعلیم و تربیت کم و انجمن اولیاء و مربیان نیز تضعیف شدند.

وی تصریح کرد: نشاط اجتماعی باید در مدرسه ایجاد شود. مدرسه باید به گونه‌ای باشد که دانش‌آموز بتواند فعالیت کند. آیا سراغ دارید مدرسه یا دانشگاهی در کشور که به دلیل اهمیت زیاد به ورزش، سالن بین‌المللی برای مسابقات جهانی داشته باشد؟ در حقیقت حرف ما این است که مسیر را اشتباه می‌رویم، به طوریکه در ایستگاه آخر ایستاده و قصد کاهش آسیب‌های اجتماعی را داریم در حالی که فعالیت مرتبط با آسیب‌های اجتماعی  در ایستگاه آخر 10 درصد بیشتر جواب نمی‌دهد.

رستم وندی به ذکر مثالی پرداخت و گفت:  اگر می‌خواهید بین زوجین آشتی ایجاد کنید که طلاق نگیرند حداکثر تلاش شما باعث می‌شود که 10 درصد از جامعه هدف حرف شما را بپذیرند و طلاق نگیرند یا اگر می‌خواهید معتادان را درمان کنید برای 10 درصد بیشتر بنا به گفته وزیر کشور که خود رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر است، توفیق حاصل نمی‌شود؛ اما سرمایه گذاری در ایستگاه اول توفیق 90درصدی به همراه خواهد داشت البته ممکن است درصدی از این شبکه تربیتی خارج شوند که آن هم در همه جوامع بشری امری طبیعی است.

رییس سازمان اجتماعی کشور بیان کرد: سال گذشته 10درصد اعتبار 200میلیارد تومانی برای کاهش آسیب اجتماعی به نقش آفرینی تشکل‌های مردمی در پروژه‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی اختصاص یافت و بخش زیادی از اعتبارات را میان استان‌ها توزیع کردیم. به عبارت دیگر به هر استانی به فراخور ظرفیت‌های موجود اعتبار اختصاص یافت.

تاسیس دفاتر تسهیل‌گری در 10 مرکز استان

رستم‌وندی با اشاره به اینکه در 10 مرکز استان دفاتر تسهیل‌گری تاسیس کردیم گفت:دفاتر تسهیل‌گری به شناخت نقاط ضعف و آسیب محلات می‌پردازد.همچنین در کنار این دفاتر برنامه‌هایی در خصوص حمایت از کودکان و نوجوانان در محلات حاشیه نشین داریم که برخی از آنها در قالب حمایت از تشکل‌هایی است که در این زمینه فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران طی 10 سال گذشته 46 دفتر تسهیل گری در تهران تاسیس و راه اندازی کرده و وزارت کشور در یک سال و نیم گذشته حدود 65 دفتر در 105 محله حاشیه نشین تاسیس  کرد،گفت:وزارت کشور پولی را میان سازمان‌های مردم نهاد توزیع نمی‌کند زیرا ردیف بودجه‌ای برای اینکه به تشکل‌ها پولی مستقیم یا بلاعوض داده شود، وجود ندارد. در حقیقت پروژه‌ای تعریف می‌شود و سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها در آن مشارکت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: دفتر تسهیل گری شورای اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۵۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان هستیم، گفت: ترک تحصیل باعث ورود به چرخه آسیب‌ها می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امیر تجلی نیا در نشست خبری با رسانه‌ها بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در گذر زمان روند رو به رشد داشته است، گفت: آسیب های اجتماعی متنوع تر از قبل شده و سن افراد درگیر کاهش پیدا کرده همچنین جنبه ترکیبی پیدا کرده است و به نوعی با نوزایی در آسیب‌های اجتماعی مواجهیم.

وی افزود: دانش‌آموزی که دچار رفتار پر خطر فرار از منزل شده است درگیر آسیب‌های بعدی هم می‌شود.

مسری بودن رفتارهای پرخطر بین دانش‌آموزان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش درباره دسته بندی آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: دسته‌بندی مختلفی از آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، یک درصد از آسیب‌های اجتماعی رفتارهای پرخطر هستند مانند اختلال سومصرف مواد، آسیب به خود، خشونت و فرار از منزل یا مدرسه که ویژگی این رفتارها مسری بودن آن است یعنی از دانش‌آموزی به دانش آموز دیگر سرایت می‌کند.

تجلی نیا با بیان اینکه برنامه‌ای از سال 1394 به نام نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان( نماد ) اجرا می‌شود، افزود: دانش‌آموزان درگیر  آسیب‌های اجتماعی، نیازهای مختلفی دارند، ممکن است دانش‌آموزی درگیر اختلالات روان شناختی باشد، درگیر فقر مطلق باشد، نیاز به درمان داشته باشد، نیازمند خدمات مددکاری باشد، بد سرپرست یا بی سرپرست باشد، کودک کار یا کودک خیابانی یا جزو اتباع  باشد، به تمام این گروه از طریق برنامه نماد رسیدگی می‌شود.

آغاز آسیب‌های اجتماعی از چهارم دبستان

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی در مدرسه تولید نمی‌شود، گفت: محل ظهور و بروز آسیب مدرسه است، از ابتدای دوره دوم ابتدایی شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی هستیم اما در عموم موارد علت آموزش و پرورش نیست.

تجلی نیا با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ایفای نقش در حوزه آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان، نیروی مورد نیاز، بودجه و حمایت قانونی را در اختیار ندارد، هر مشکل دانش‌آموز متولی خود را دارد که باید دستگاه‌ها برای ارائه خدمات پای کار بیایند.

وی با بیان اینکه پیشگیری 2 بخش کنشی و واکنشی است که تفاوتشان در زمان مداخله است، گفت: جنس پیشگیری در آموزش و پرورش باید پیشگیری کنشی باشد، نماد یک سند سند ائتلاف است تا با همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف، ظرفیت‌ها، امکانات و برنامه‌ها را برای ارائه خدمت به دانش‌آموزان نیازمند بسیج کنند در حقیقت نماد یک نخ تسبیح است تا تمام دستگاه‌هایی که باید به دانش آموزان نیازمند ارائه خدمت کنند را کنار هم قرار می‌دهد.

تجلی نیا گفت: پیشگیری سطح یک در برنامه نماد یعنی مهارت‌هایی به همه دانش‌آموزان، والدین و کادر مدارس آموزش داده شود، همچنین مهارت‌های خودمراقبتی نظیر کنترل هیجان به دانش‌آموز آموزش داده شود.

وی با بیان اینکه 80 درصد نماد پیشگیری است، افزود: به دانش‌آموزان آموزش مهارت‌های خود مراقبتی، به اولیا آموزش مهارت‌های فرزند پروری، به کادر مدارس آموزش مهارت‌های کنترل کلاس و مدیریت کلاس با توجه به حفظ سلامت روان دانش‌آموزان در ابعاد مختلف و ارائه مهارت‌های خود مراقبتی به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه فرایند دوم نماد غربالگری است، ادامه داد: ماده 44 آیین نامه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، آموزش و پرورش را مکلف کرده است، تمام دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی را از جهت تحصیلی و رفتاری در سامانه نماد یا نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان مورد رصد و پایش قرار دهد.

تجلی نیا ادامه داد: مدیر مدرسه مکلف است با شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر یا بزه دیده ضمن ارائه خدمات آموزشی، مشاوره فردی و خانوادگی و انجام مداخلات مختصر ضروری، وقتی دانش‌آموز نیازمند معاضدت‌های قضایی، انتظامی و حمایت‌های اجتماعی است، دانش‌آموزان را بر حسب موضوع به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری معرفی کنند.

وی گفت: در نماد، غربالگری پایه شامل دو بخش روان شناختی و آسیب‌های اجتماعی است، گفت: در بخش روان شناختی برای دانش‌آموزان پایه‌های مختلف، متناسب با مقتضیات، نیاز، سن و شرایط، آزمون‌های غربالگری طراحی می‌شود.

بررسی روانی 6 میلیون دانش‌آموز

تجلی نیا با بیان اینکه تا سال 1400-1401 آخرین سال غربالگری نماد، 960 هزار دانش‌آموز غربال شدند، ادامه داد: امسال غربالگری وسعت داده شده و تا امروز بیش از شش میلیون و 600 هزار دانش‌آموز در پایه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم و دهم غربالگری روانشناختی شده‌اند.

وی ادامه داد: هشت مقیاس بررسی شده شامل بیش فعالی، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، نقص در انجام تکالیف تحصیلی، نقص در خود کنترلی و رفتارهای آسیب رسان هستند و در دوره ابتدایی پایه اول هم غربالگری می‌شوند.

افت تحصیلی باعث آسیب اجتماعی می‌شود

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش یکی از دلایل آسیب اجتماعی را افت تحصیلی عنوان کرد و ادامه داد: وقتی دانش‌آموز دچار افت تحصیلی می‌شود، دچار شکست تحصیلی شده و ترک تحصیل می‌کند، از مدرسه خارج می‌شود که این موضوع باعث ورود به آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

تجلی نیا با اشاره به اینکه دانش‌آموز تا وقتی در مدرسه است از آسیب‌های اجتماعی مصون است، گفت وقتی دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و ترک تحصیل کند به نوعی احتمال درگیر شدن با آسیب‌‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

غربالگری اختلالات یادگیری پایه اول دبستان

وی با بیان اینکه اختلالات یادگیری اگر به موقع شناسایی و درمان نشود خیلی سریع روی افت تحصیلی، شکست تحصیلی و ترک تحصیل فرد تاثیر می‌گذارد، اظهار کرد: بنابراین در پایه اول دبستان آزمون غربالگری اختلالات یادگیری برای اولین بار در سطح کشور طراحی و اجرا شد.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه غربالگری نماد دو مرحله دارد، افزود: در مرحله اول همه توسط نیروهای غیر متخصص غربال و اگر دانش‌آموزی دچار آسیب شناسایی شود به مرحله دوم غربالگری ارجاع داده می‌شود و در مرحله دوم مصاحبه تشخیصی توسط نیروهای متخصص مشاور یا رابط مشاور انجام می‌شود.

تجلی نیا فرایند سوم نماد را مداخله مختصر عنوان کرد و گفت: این مداخله وظیفه تمام کارکنان مدرسه غیر از مشاور است چون مشاور وظیفه مداخله تخصصی را دارد.

20 نمره ارزشیابی معلمان برای ایفای نقش تربیتی

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سند نظام جامع مشاوره مصوب شورای عالی آموزش و پرورش با امضای رئیس جمهور، بیست نمره از ارزشیابی تمام کارکنان آموزش و پرورش به ایفای نقش در حوزه تربیت، راهنمایی و مشاوره اختصاص دارد، ادامه داد: عملیاتی کردن این بند می‌تواند به اجرای فرایند نماد در مدارس کمک کند.

تجلی نیا با بیان اینکه نماد معلم محور است، گفت: اگر معلم آموزش خوب ببیند، انگیزه داشته باشد، وظایفش را به خوبی ایفا کند ما هم در بخش پیشگیری، غربالگری و درمان به موقع، موفق خواهیم بود.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش فرآیند چهارم را درمان عنوان کرد و افزود: مراکز مشاوره آموزش و پرورش، خدمات مشاوره و مراقبتی را ارائه می‌دهند.

وی فرایند پنجم را ارجاع دانش‌آموزان نیازمند معاضدت قضایی، حمایتی، مراقبتی و حمایت‌های اجتماعی به دستگاه‌های مربوطه عنوان کرد و گفت: ارزیابی وضعیت دانش‌آموز انجام و در نهایت اقدامات لازم انجام می‌شود.

تجلی نیا گفت: حضور پررنگ استانداران در جلسات شورای نماد، نظارت و پیگیری وزارت دادگستری به خصوص مرجع ملی کودک تاثیرگذار است.

وی با بیان اینکه نماد صرفا برنامه و مسیر صحیح برای خدمت به دانش آموزان است، عنوان کرد: این کار نیازمند پای کار آمدن دستگاه‌ها، اعتماد دانش‌آموزان، اولیا و آموزگاران برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مصون کردن آنها با ارائه آموزش‌های خودمراقبتی است تا اگر کسی درگیر شود در مراحل اولیه شناسایی و ارائه خدمات ببیند.

درمان دانش‌آموزان درگیر آسیب اجتماعی همزمان با تحصیل

تجلی نیا یکی از اصول نماد را دریافت خدمات مراقبتی دانش‌آموز در حین دریافت خدمات آموزشی عنوان کرد و افزود: هدف این است دانش‌آموز از خانواده هم جدا نشود.

وی به طرح همیار مشاور اشاره کرد و گفت: این طرح در دوره اول و دوم متوسطه اجرا می‌شود، در این طرح دانش‌آموزان، یک دانش‌آموز را به عنوان همیار مشاور انتخاب می‌کنند تا با دریافت آموزش‌های خاص به خود و سایر دانش آموزان در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ایفای نقش کنند‌

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش با کمبود نیروی مشاور مواجهیم، ادامه داد: امسال 6 هزار نیروی مربی سبک زندگی که وظایف مراقب سلامت، معلم ورزش، مربی تربیتی و مشاور را دارد و 8 هزار نفر مشاور استخدام می‌شوند.

تجلی نیا به خط 1570 اشاره کرد و گفت: خط ملی نماد، خط فوریت و مشاوره است، در ایام هدایت تحصیلی نیز نقش هدایت تحصیلی به دانش آموزان را برعهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • سرانه فضای ورزشی مدارس اردبیل ۲.۵ برابر شد
  • افزایش ۱.۵ برابری فضای ورزشی در مدارس آذربایجان شرقی
  • سازمان ملل: ۸۵ درصد از مدارس غزه آسیب دیده‌اند
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • اقدام زیبای بچه مسجدی‌های قم به مناسبت روز معلم
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری