Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@20:46:09 GMT

زمزمه های فروپاشی از درون یک اتحادیه

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۶۴۲۷۸

زمزمه های فروپاشی از درون یک اتحادیه

تداوم نا آرامی‌ها در رومانی یادآور بحرانی است که کمتر از یک ماه پیش در لهستان رخ داد. زمانی که زمزمه‌‌های تغییرات در قانون اساسی و تغییر در حوزه مسئولیت‌‌های دادگاه عالی لهستان به گوش می‌رسید، کسی فکرش را هم نمی‌کرد خیلی زود در بخارست و شهرهای دیگر رومانی هم بیش از 500 تن در درگیری با نیروهای پلیس زخمی و راهی مراکز درمانی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت سوسیال - دموکرات رومانی اما قادر نخواهد بود حتی با بازگشت نخست‌وزیر از تعطیلات تابستانی‌‌‌‌اش هم شرایط را بهبود بخشد. زمانی که 13 آگوست خانم «ویوریکا دانسیلا» اعلام کرد استعفای دولت و برگزاری انتخابات پارلمانی رومانی را نخواهد پذیرفت، درست وقتی بود که مردم در بخارست فریاد می‌زدند «طاعون سرخ» باید برود. شعارهای مردم با در درست داشتن پرچم‌‌های رومانی «استعفا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، استعفا» بود.

فساد اقتصادی در رومانی به شکل بی‌سابقه‌ای ریشه دوانده و اوضاع را در این کشور اتحادیه اروپایی وخیم کرده است. این کشور در حال حاضر یکی از فقیرترین و در عین حال فاسدترین‌ها در میان اعضای اتحادیه به شمار می‌رود. زمانی که رومانی و بلغارستان به جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپایی پیوستند، شبکه‌‌های تلویزیونی غرب اروپا گزارش‌‌هایی منتشر کردند که نشان می‌داد تصمیم اعضا در بروکسل مبنی بر گسترش اتحادیه چیزی جز افزایش آمار بیکاران، افزایش مهاجرت کارگران خارجی به غرب اروپا و همچنین شراکت در دولت‌‌های فاسد منطقه اروپای مرکزی به دنبال نداشته است.

حال آن طور که از گزارش‌‌های خبری درباره رومانی برمی‌آید، شکاف طبقاتی‌ که این کشور را متاثر از خود کرده است یکی از عوامل کلیدی چالش کنونی است.
در تجمعات 3 روزه در بخارست و شهرهای دیگر رومانی شاهد آن بودیم که ملی‌گرایی‌ در میان «رومن»‌ها وجود دارد که آن ها را به سوی دولتی که آزادنه و سخت‌گیرانه با مجرمان رفتار می‌کند سوق می‌دهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما نقطه پاردوکسیکال این ملی‌گرایی بخشی از حاضران در این تجمعات هستند که پرچم‌‌های ناتو و اتحادیه اروپایی را به همراه خود دارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌؛ ناتویی که رومانی را مجبور کرده بودجه نظامی‌‌‌‌اش را افزایش دهد و سربازان رومانی را به جبهه‌‌های جنگ در افغانستان فرستاده است؛ مکانی که برای رومانی کمترین جذابیت اقتصادی و سیاسی را خواهد داشت، حتی رومانی در معرض افراطی‌گری به سبک طالبان و القاعده هم نیست اما جریان سیاسی در این کشور وجود ندارد که با چنین رویکرد‌‌هایی مخالف باشد.

مانند دیگر کشورهای شرق اروپا جز مجارستان در حال حاضر تمام گروه‌‌های سیاسی از ایده پیوستن به اتحادیه اروپایی و پیمان‌‌های نظامی فرا آتلانتیکی حمایت می‌کنند. این جادوی رسانه را به ثبات می‌رساند؛ زمانی که رسانه‌‌هایی چون رادیو آزاد اروپا در دهه‌‌های 1980 از زندگی رویایی در غرب برنامه‌‌های متعددی پخش می‌کردند، افکار عمومی آرام آرام پذیرفت هیچ جایگزینی جز اتحادیه اروپایی و معادلات فرا آتلانتیکی ناتو و مشارکت در جنگ‌طلبی آمریکایی وجود ندارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، ولو اینکه هزینه‌‌های بسیار زیادی را به کشاورزان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، صنعت‌گران و حتی دانش‌آموزان رومانیایی تحمیل کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

زمانی که سربازان رومانیایی از جبهه‌‌های جنگ افغانستان بازمی‌گردد، خشونت و ناامیدی را به عنوان یک دستاورد عمومی در جامعه رومانی تزریق می‌کنند. در این میان شرایط در لهستان هم به همین منوال پیش می‌رود؛ دولت لهستان لایحه جدیدی را به تصویب خواهد رساند که قانون دیوان عالی این کشور را اصلاح می‌کند. این مساله شباهت‌‌هایی با قانونی دارد که رومانی را در تظاهراتی 3 روزه گرفتار کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به نظر می‌رسد اتحادیه اروپایی با اعضای شرقی و مرکزی خود وارد چالشی جدی شده باشد که تداوم آن مسیر بحران‌ها را در منظومه لهستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، رومانی و مجارستان با بروکسل جدی‌‌‌‌‌‌تر می‌کند و می‌تواند حتی منجر به درگیری‌‌های وسیع‌‌‌‌‌‌تر میان اروپای پیر و اروپای جوان شود. در این میان نباید از نظر دور داشت که آمریکایی‌ها در لایه‌‌های پنهان این درگیری نقشی فعال دارند.

نویسنده: سیدبهزاد اخلاقی

178 / 159

نویسنده: ساز ناکوک شرق و مرکز اروپا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۴۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه گرگان با بیان اینکه تظاهرات دانشجویان و برخوردهای پلیس با آنان بر شعارهای مدعیان آزادی و حقوق بشر خط بطلان کشید افزود : ما به این دانشجویان معترض آفرین می‌گوییم و از آنان حمایت می‌کنیم.
وی تاکید کرد: این اعتراضات در واقع نشانه وجود شکاف عمیق درون کشورهای غربی است.

امام جمعه گرگان گفت: شعار دروغین «زن، زندگی، آزادی»، بازی شعار و بازی استعماری بیش نیست و مسایل و مطالبی با این موضوع در واقع با هدف نابود کردن جامعه مطرح می‌شود.
آیت‌الله نورمفیدی همچنین با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) گفت: کار امام صادق (ع) در تاسیس مکتب و تربیت شاگردان در ابعاد مختلف کمتر از کار امام حسین (ع) در قیام عاشورا نبود و آن امام در واقع مکتب و پرچم علوی را حفظ کرد.
 

 

دیگر خبرها

  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت