Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز-ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:داروی جدیدی برای بیماران تالاسمی پنجشنبه 25 مرداد وارد سیستم درمان شد که ساخت شرکت های ایرانی است.

دکتر علی بهادر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و درمان داروهای ایرانی برای بیماران تالاسمی معرفی کرده که باید جایگزین داروهای خارجی شود، افزود: با پیگیری هایی که در سطح وازرتخانه انجام شده داروهای دسفرال بیماران تالاسمی تامین خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: عدم اعتماد به داروهای ایرانی و یا بعضی عوارضی که این داروها دارند باعث بروز نگرانی هایی در بین بیماران شده که باید توجه داشت جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
بهادر ادامه داد: سعی در استفاده از داروهای خارجی است اما باید توجه داشت که ایرادهای داروی ایرانی نیز رفع و به مرور زمان مصرف داروهای خارجی کاهش داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: هر محصولی از ابتدا ورود به بازار ممکن است ایراداتی داشته باشد و این مساله داروهای خارجی را نیز در بر می گیرد همانگونه که سابقه داشته دارویی ساخت کشور آمریکا در بازار این کشور توزیع شده و در ادامه به دلیل بروز مشکلاتی جمع آوری شده است.
بهادر گفت: جلسه ای با حضور بیماران تالاسمی شیراز و استان فارس برگزار شد و به آنها اطمینان داده شد که با هماهنگی که با وزارتخانه انجام شده تامین داروی خارجی و ایرانی مورد نیاز آنها در دستور کار قرار گرفته و جای هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد و همچنین بزودی جلسه ای نیز با پزشکان برگزار خواهد شد که مشکلاتی که در این باره وجود دارد رفع شود.
وی اضافه کرد: با مذاکراتی که با خیرین حوزه درمان انجام شده مقرر شد که مبلغ فرانشیزی که بیماران تالاسمی در حال حاضر پرداخت می کنند را آنها متقبل شوند و این هزینه از دوش بیماران برداشته شود.

**بیماران تالاسمی به سیستم درمان اعتماد کنند
بهادر با اشاره به اینکه مشکلات بوجود آمده در حوزه درمان بیماران تالاسمی با کمک وزارت بهداشت، پزشکان، خیرین و همچنین اعتمادی که بیماران باید به سیستم داشته باشند قابل حل است،افزود: در روزهای گذشته فراخوان هایی انجام شده بود که بیماران تالاسمی مقابل دانشگاه علوم پزشکی تجمع کنند که با صحبت هایی که با بیماران شد و اطمینان خاطری که از لحاظ تامین دارو به آنها داده شد این کار صورت نگرفت.
داروی خارجی تزریقی و خوراکی بیماران تالاسمی از حدود چهار ماه پیش از پوشش بیمه تأمین اجتماعی خارج شد و بر این اساس قیمت ماهانه 50 هزار تومانی که بیماران برای تأمین داروی مورد نیاز خود می‌پرداختند در هفته های اخیر به 600هزار تومان افزایش یافته است.
742 بیمار تالاسمی در شیراز و هزار و 376 نفر مبتلا در استان فارس از چهار ماه پیش و همزمان با بروز این اتفاق به این افزایش قیمت اعتراض کردند.
حسین نیکوپور یکی از اعضای انجمن تالاسمی استان فارس در گفت‌ و‌گو با ایرنا اعلام کرد: با افزایش قیمت دارو‌ها، بحث استفاده از داروی ایرانی مطرح شد‌ اما شرکت‌های تولیدکننده دارو اذعان دارند که در وارد کردن مواد اولیه ناتوان‌اند و تولیداتشان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه قرار بود دارو با دلار چهار هزار و 200تومانی تأمین شود، افزود: پس از آنکه اعلام شد معادل این دارو در کشور تولید می‌شود، موضوع تأمین دارو با ارز دولتی منتفی و از ما درخواست شد که از نمونه داخلی که تحت پوشش بیمه ارائه می‌شود، استفاده کنیم و هزینه داروی خارجی را خودمان بپردازیم.

**ایرادات دارو ایرانی تالاسمی
این عضو جامعه رسانه‌ای استان فارس درباره مشکل داروی ایرانی بیان داشت: این دارو عوارض جانبی دارد و کیفیت آهن‌زدایی آن پایین است.
نیکوپور ابراز داشت: بیش از 30 سال است که از داروی دسفرال که تزریقی است، استفاده می‌کنم همچنین سایر دارو‌ها که به صورت خوراکی است مورد استفاده مداوم بیماران بوده و با مکانیزم بدن آنان سازگاری دارد و تاکنون شاهد بروز هیچ عوارضی نبوده‌ایم.
وی بیان کرد: بنابر تشخیص پزشک و برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی از داروی دسفرال خارجی استفاده می‌کنیم که انحصار واردات آن در دست دولت است و نمی‌ توان آن را از مبادی دیگر تأمین کرد.
نیکوپور ادامه داد: حدود دو ماه پیش در دیدار نمایندگان انجمن‌های تالاسمی ایران با وزیر بهداشت قول مساعد برای حل مشکل دارو گرفتیم اما وعده‌ها محقق نشد تا آنکه اعلام شد این دارو در بیمارستان امیر شیراز موجود است اما به قیمتی 12برابری و بنابراین هزینه درمان بیماران از 600هزار تومان تا یک میلیون و نیم در ماه افزایش یافت.
9873 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي تالاسمي هموفيلي دسفرال دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۶۸۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور