Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@14:29:40 GMT

چغاخور، تالابی بر بلندای فلات ایران/عکس

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۱۴۴۶

چغاخور، تالابی بر بلندای فلات ایران/عکس

تالاب چغاخور از زیباترین و بزرگ‌ترین تالاب‌های چهارمحال و بختیاری است که رشته کوه کلار با قله ۳۸۳۰ متری از سمت جنوب غربی مشرف بر آن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ شهرستان بروجن ازجمله شهرهای مهم چهارمحال و بختیاری است که در دشتی به وسعت حدود ۵۸۰ کیلومتر مربع در شرقی‌ترین نقطه منطقه و در محل تلاقی راه‌های سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و فارس قرار گرفته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تالاب بین‌المللی چغاخور از مهم‌ترین مناطق گردشگری در بروجن است که در موقعیت جغرافیایی ۳۱ درجه و ۵۴ دقیقه و ۱۷ ثانیه تا ۳۱ درجه و ۵۶ دقیقه و ۳۱ ثانیه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۵۲ دقیقه و ۴۰ ثانیه تا ۵۰ درجه و ۵۶ دقیقه و ۱۴ ثانیه طول شرقی و در ارتفاع حدود ۲ هزار و ۲۷۰ متری از سطح آب‌های آزاد واقع شده است.

این تالاب از زیباترین و بزرگ‌ترین تالاب‌های استان است که رشته کوه کلار با قله ۳ هزار و ۸۳۰ متری از سمت جنوب غربی مشرف بر آن است.

مساحت آبی تالاب از ۹۶۰ هکتار قبل از احداث سد بر روی آن به یک هزار و ۵۰۰ هکتار بعد از احداث سد افزایش یافته، مساحت منطقه شکار ممنوع تالاب، ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
 


متوسط طول تالاب، ۵ هزار و ۴۰۰متر و عرض آن بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ متر در بخش‌های مختلف متغیر است، پیش از احداث سد به حدود ۶ متر در نواحی شمالی آن رسیده است و عمق متوسطی حدود سه متر دارد.

تالاب را مرغزاری وسیع در بر گرفته که مساحت آن حدود ۷۰۰ هکتار برآورد شده است، این مرغزار در ماه‌های اردیبهشت تا مهر که سطح آب تالاب رو به کاهش می‌گذارد از این هم وسیع‌تر می‌شود.

این ناحیه، آب و هوایی مرطوب با تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سرد دارد و از نقاط ییلاقی چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود.

در کتاب "تاریخ ایل بختیاری" آمده است "چغاخور همان چغاخرم است و لفظ چغا به ترکی به معنی تپه و مرغزار می باشد"، خوانین و ایلخان بختیاری بوده است، در "فرهنگ فارسی" خور به معنای خورشید و آفتاب آمده است و چغاخور را اگر ترکیبی فارسی و ترکی بدانیم در فرهنگ فارسی در فرهنگ فارسی خور به معنای خورشید و آفتاب آمده است و همچنین در گویش بختیاری به تالاب، معادی یا گوراب می‌گویند.


منابع تأمین‌کننده آب تالاب عمدتاً نزولات جوی و چشمه‌هایی یا آبدهی نسبتاً بالای منطقه ازجمله چشمه سیبک، تنگ سیاه، زوردگان، اورگان، ساکی آباد، گلوگرد و... است که در بخش غرب و جنوب تالاب قرار دارند، جریان‌های سطحی سم اندکی در تأمین آب تالاب دارند.

همه ساله هزاران نفر از اهالی داخل و خارج منطقه برای سیاحت و اقامت‌های کوتاه‌مدت به این ناحیه و مرکز سیاحتی –زیارتی امامزاده حمزه علی سفر کرده و از امکانات طبیعی آن برخوردار می‌شوند.

از پاییز تا بهار هر سال هزاران پرنده بومی و مهاجر در این تالاب به سربرده و تخم‌گذاری می‌کنند، از انواع پرندگان دائمی یا مهاجری که در تالاب بین‌المللی شناسایی شده‌اند می‌توان به انواع مرغابی، غاز و اردک، آنقوت، چنگر، انواع حواصیل، لک لک سفید، خروس کولی و فلامینگو اشاره کرد.


در تالاب بین‌المللی چغاخور غیر از پرندگان یاد شده انواعی از آبزیان نیز زیست می‌کنند که ماهی کپور و کولی از مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شوند، همچنین زیست نوعی ماهی از خانواده گامبوز، ماهی گورخری در این مکان است.

راه‌های دسترسی آسفالته، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، فضای سبز، سکوی نشیمن دسترسی به واحدهای اقامتی و پذیرایی پارکینگ، ازجمله تنواع امکانات و تسهیلات موجود در این تالاب است.

راهای دسترسی عبارتند از: جاده آسفالته بروجن-ناغان که در غرب تالاب به سمت ناغان ادامه می یابد، جاده آسفالته شهرکرد-ناغان.

در قسمت جنوب تالاب، جاده‌های خاکی در جهت شرقی و غربی روستاهای واقع در این ناحیه را به یکدیگر و نهایتاً به جاده آسفالته مرتبط می‌سازد.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه

به گزارش خبرنگار مهر، سعید شهند عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از تالاب سولدوز شهرستان نقده در گفت و گو با خبرنگاران افزود: طی سال آبی جاری، ۷۷ میلیون مترمکعب حق آبه ۱۱ تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه رهاسازی شد که ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از میزان حق آبه مصوب رهاسازی‌شده است.

وی با بیان اینکه پس از ۲۰ سال تالاب‌های درگه سنگی، طالقان، قوپی بابا علی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده است، گفت: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت زیست محیطی تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالاب‌ها هستیم.

شهند اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده تابستان امسال نیز حق آبه ۳ تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی برازان تأمین خواهد شد.

کد خبر 6088778

دیگر خبرها

  • (ویدئو) حضور پرشور مردم در کنار تالاب هامون
  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح پایگاه اورژانس ۱۱۵ در چغاخور
  • به مناسبت ۸ اردیبهشت روز میمند خواستگاه گل محمدی - فارس
  • تصاویر | ایران زیبا؛ چهارمحال و بختیاری
  • (تصاویر) آبگیری تالاب آق گل همدان
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • میدان داری میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ایران اکسپو