Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: وضعیت تالاب انزلی نشان می‌دهد که مسئولیتمان را درست انجام ندادیم و همه می‌خواهیم تالاب به ما خدمات بدهد اما بی‌وقفه راه و سد و ...می‌سازیم و رسوب وارد آن می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مسعود باقرزاده کریمی پیش‌از ظهر امروز در نهمین نشست شبکه سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که در سالن اجتماعات اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان برگزار شد، گفت: باید به تالاب‌ها نگاه ویژه شود و به سادگی نمی‌توان برای مدیریت یک تالاب نسخه پیچید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در تخریب تالاب‌ها عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند، افزود: عواملی مانند فقر و مسایل فرهنگی نیز در تخریب تالاب موثرند و متاسفانه حتی برای مسایل سیاسی نیز از محیط زیست خرج می‌شود. مشخص است که سازمان محیط زیست به تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات تالاب‌ها بر بیاید. به همین دلیل دولت تدبیر و امید روش‌های مدیریتی، مشارکتی و فرابخشی را برای مدیریت تالاب‌ها در اولویت قرار داده است.

وی گفت: 70 سال است که حکمرانی و نگاه دولتی به منابع طبیعی کشور بدون محاسبه سود و زیان انجام شده است. حفاظت از همه عرصه‌های سرزمینی با توجه به امکانات دولتی امکانپذیر نیست.

باقرزاده با بیان اینکه در احیای تالاب ها باید نگاه جامع و بلندمدت دیده شود، خاطرنشان کرد: جامع‌نگری‌ها در موضوع، معیشت، فرهنگ و اقتصاد تالاب‌ها باید دیده شود که خوشبختانه این بخش‌ها در مدیریت زیست بومی لحاظ شده است.

وی ادامه داد: اگرچه جنگل و بیابان‌ها از اکوسیستم‌های قوی هستند، اما حساسیت در تالاب‌ها بیشتر است. تالاب‌ها اکوسیستم‌های پیچیده‌تری است و مولفه‌های زیادتری دارند.

معاون دفتر زیستگاه و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ظرفیت تشکل‌های زیست محیطی برای ما کمک‌کننده است و افزایش مطالبه‌گری در تالاب را باید بالا ببریم. مردم نباید تالاب را صرفا منبع غذا یا محل تفرج ببینند. تالاب هویت و بخشی از سرزمین، فرهنگ و تاریخ سرزمین ما محسوب می شوند. باید برای تالاب حریم و حرمت قائل شویم. این اکوسیستم به ما تنوع زیستی، آب، هوا و ....خواهد داد، اگر هویت آن را به رسمیت بشناسیم.

وی افزود: تالاب انزلی هم اکوسیستمی بسیار ارزشمند است که نباید در حد تامین غذا و محل تفرج به آن نگاه شود. فرآیند رفتار ما با تالاب معدل همه ما است. باید روند تالاب را به سمت روند درست رهنمون کنیم.

انتهای پیام/4009/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کوهستانی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به بارندگی‌های اردیبهشت ماه بیش از ۸۰ درصد از پهنه ۵ هزار هکتاری آبی تالاب کجی نمکزار آبگیری شده است.

رئیس اداره محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: آبگیری ۸۰ درصد تالاب باعث کاهش ریزگردها و تغذیه سفرهای زیر زمینی خواهد شد که یک خبر خوب در حوزه محیط زیست است.

وی افزود: تالاب کجی نمک زار در ادوار گذشته یکی از تالاب‌های دائمی ایران بوده است و پرندگان مهاجر در تمام فصول در این منطقه حضور داشته‌اند.

کوهستانی با اشاره به اینکه با گذر زمان و خشکسالی‌های به وجود آمده این تالاب به صورت فصلی آبگیری می‌شود، یادآور شد: پناهگاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار با ۲۲ هزار هکتار شامل تالاب و محدوده جنگلی است که در ۷۵ کیلومتری شهر نهبندان و در حاشیه جاده ارتباطی بیرجند - زاهدان قرار دارد.

رئیس اداره محیط زیست نهبندان با تأکید بر اینکه گز و تاغ نیز از گیاهان این تالاب است، ادامه داد: زاغ بور، هوبره، عقاب طلایی، پرستو، کبک و کلاغ سیاه نیز از پرندگان بومی و روباه، خرگوش، پامسواکی کوچک و موش خانگی هم از پستانداران موجود در تالاب کجی نمکزار شهرستان نهبندان است.

کد خبر 6092030

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»