Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@16:43:16 GMT

نخستین روستای خراسان رضوی ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۷۵۱۵۰

نخستین روستای خراسان رضوی ثبت ملی شد

در بین بیش از 3 هزار روستای استان خراسان رضوی روستای بسک از توابع بخش بایگ تربت حیدریه با پیشینه تاریخی ابریشم کشی ایران، بعنوان نخسیتن روستا در این استان ثبت ملی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرنگار تابان تربت، روستای بسک از توابع بخش بایگ تربت حیدریه در 25 کیلومتری غرب این شهرستان با دارا بودن پیشینه تارdخی در مقوله ابریشم کشی تا اواخر دهه 70 نقش مهمی در اشتغالزایی و ابریشم کشی ایران ایفا کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با حضور جمعی از مسوولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع ستی و گرشگری کشور و مسوولان محلی از سند ثبت ملی روستای بسک به عنوان تنها روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی در رشته ابریشم کشی رونمایی شد.

در این آیین گفت: در این استان بیش از سه هزار روستا وجود دارد که بسک تنها روستایی است که به عنوان روستای ملی صنایع دستی در رشته ابریشم کشی به ثبت رسیده است.

ابوالفضل مکرمی فر افزود: بر اساس قانون، این اقدام مقدمه ای برای ثبت جهانی این روستای 342 نفری (117 خانواری) می باشد.

وی با بیان اینکه روستای بسک پیشتر نیز به عنوان تنها روستای پاک استان از سوی استانداری خراسان رضوی معرفی شده بود، گفت: روستاهای مشابه که نمونه آن در سطح کشور تنها 6 روستای دیگر می باشد، برایشان اعتبارات ویژه ملی تعریف می شود.

مکرمی فر افزود: به زودی بسک به عنوان روستای جهانی در حوزه ابریشم کشی معرفی که این اقدام مانع ورود بی رویه نخ ابریشم خواهد شد و نیز مشمول قرار گرفتن در ردیف مشاغل سخت و زیان آور سازمان تأمین اجتماعی کشور، خواهد شد.

وی گفت: ایجاد خانه صنایع دستی ابریشم در روستا، راه اندازی کارگاه متمرکز فرآوری، تولید و آموزش از مرحله استحصال نخ تا بافت پارچه ابریشم (شامل نوغان داری، پیله کشی، سفیدگری، رنگرزی، ریسندگی و بافت پارچه)، ایجاد زیرساخت های خدماتی و رفاهی و گردشگری در روستای بسک برای جذب گردشگر، برطرف کردن مشکل بیمه هنرمندان و ایجاد موزه ابریشم در منطقه بایگ از پیشنهادات و برنامه ها این اداره کل در این زمینه است.

مکرمی فر در خصوص مزیت های موجود این روستا همچنین افزود: روستای بسک علاوه بر آنکه دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری متنوع است، تعداد 92 چرخ ابریشم کشی در آن بسک وجود دارد و 95 درصد جمعیت آن به شغل ابریشم کشی اشتغال دارند.

مقدمات ثبت جهانی روستای بسک فراهم شده است

مسوول امور بین الملل و مشاور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: بعد از ثبت ملی، مقدمات ثبت جهانی روستای بسک به عنوان روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی با محوریت ابریشم فراهم آمده است.

ویدا توحدی افزود: در عین حال مسوولان محلی باید به این نکته مهم توجه داشته باشند برای ثبت جهانی این روستا لازم است محیط را بکر نگه داشته شود و ساختارهای سنتی نیز حفظ شود.

وی گفت: همچنین ضرورت دارد جوانان روستا ظرفیت های خود در زمینه راهنمای گردشگری را افزایش و ارتقا دهند و ما نیز می خواهیم بسک به عنوان برند معرفی شود و نه تنها از مهاجرت جلوگیری کند، بلکه روند مهاجرت نیز معکوس شود.

توحدی افزود: خانوادگی بودن ابریشم کشی، سابقه تاریخی این حرفه و حضور زنان و جوانان و حمایت مردان از شاخص هایی است که ابریشم کشی بسک برای جهانی شدن دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۷۵۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: در اثر بارندگی شدید شبانه روز گذشته حدود ۴۰۰ روستا در استان در سیل گرفتار شدند که ۲۱۹ روستا از این تعداد مربوط به شهرستان خوسف است.

او افزود: در اثر سیلاب شبانه روز گذشته در بسیاری از نقاط استان، حاشیه راه‌های مواصلاتی شسته شده و بسیاری از مسیر‌ها از جمله سرچاه عماری به سمت صمدآباد مسدود است.

آخوندی بیان کرد: همچنین در اثر سیلاب به زیرساخت‌ها، قنوات، باغات، راه‌های روستایی و معابر شهری خسارت وارد شده است که گروه‌های ارزیاب و امدادرسان از مدیریت بحران، هلال احمر و جهاد کشاورزی به مناطقی که مسیر‌های آنها بازگشایی شده است اعزام شده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: تیم‌های مدیریت بحران استان برای اعزام به مناطق سیل زده در آمادگی کامل هستند و در هر روستا و یا منطقه‌ای که مسیر دسترسی بازگشایی شود سریعاً تیم‌های ارزیاب برای بررسی میزان خسارت‌ها و گزارش آن اعزام می‌شوند.

او ادامه داد: بیشترین بارندگی شبانه روز گذشته با حدود ۶۰ میلیمتر مربوط به بیشه شهرستان خوسف بوده است.

آخوندی عنوان کرد: هم اکنون عملیات امدادرسانی به مناطق سیل زده با همکاری تمامی گروه‌های استان آغاز شده و از بخش خصوصی و معادن نیز برای استفاده از ماشین آلات سنگین کمک گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • اخبار کوتاه خراسان رضوی / ۱۶ اردیبهشت
  • سیلابی شدن رودخانه روستای کبوترکوه گناباد + فیلم
  • سیل در 2 محور روستایی تربت جام
  • خسارت سیل به حدود ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی
  • خسارت ۳۰۰ تا ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • دعوت از گروه‌های جهادی خراسان رضوی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی