Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار؛ ابراهیم ابوبکر کیتا، یک بار دیگر رئیس جمهور کشور مالی شد. ابراهیم ابوبکر کیتا توانست با کسب شصت و هفت درصد از آراء رای دهندگان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در برابر سومایلا سیسی رهبر مخالفان، بار دیگر رئیس جمهور کشور مالی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر از تلویزیون ملی این کشور اعلام شد. این انتخابات با تردیدها در خصوص تقلب و خشونت همراه شده است. با این پیروزی ابراهیم ابوبکرکیتا برای مدت پنج سال دیگر قدرت را در مالی در دست خواهد داشت. دور دوم ریاست جمهوری ابوبکرکیتا در تاریخ چهارم سپتامبر سال جاری میلادی شروع می‌شود. سومایلا سیسی، رقیب اصلی او و نامزد مخالفان نیز توانسته است نزدیک به سی و سه درصد از آراء را به دست آورد. او که پیش‌ از این به عنوان وزیر دارایی در مالی بوده است، پس از اعلام نتایج انتخابات، رئیس جمهور ابوبکرکیتا را به تقلب در انتخابات متهم کرد بی آنکه مدارک و مستنداتی در این خصوص ارائه دهد.

ناظران اروپایی نیز اعلام کرده اند با این که مشکلاتی در زمینه اجرای انتخابات وجود داشته است ولی هر گونه تقلب را رد کرده اند. سومایلا سیسی اعلام کرده است که نتیجه انتخابات را نمی‌پذیرد. طرفداران سومایلا سیسی نیز در واکنش به نتیجه اعلام شده دور دوم انتخابات در شهر باماکو، پایتخت مالی تظاهرات کردند. مرحله اول این انتخابات در تاریخ بیست و نهم ماه ژوئیه سال جاری میلادی برگزار شد و از میان بیست و چهار نامزد شرکت کننده، هیچ کدام موفق به کسب پنجاه درصد از آراء رای دهندگان نشدند. سرانجام ابراهیم ابوبکر کیتا و سومایلا سیسی توانستند هر کدام به ترتیب با کسب چهل و یک درصد و دیگری هفده از آراء، به دور دوم انتخابات راه یابند. دور دوم انتخابات مالی دوازدهم ماه اوت برگزار شد.

بر اساس آمار منتشر شده، میزان مشارکت مردم مالی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور سی و چهار ممیز پنجاه و چهار درصد بوده است. با تایید دادگاه قانون اساسی کشور مالی، نتیجه این انتخابات رسمی خواهد شد. کشور مالی به دلیل محصور ماندن در خشکی، یکی از فقیرترین کشورهای آفریقا محسوب می‌شود. ابراهیم ابوبکر کیتا در حالی دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز می کند که این کشور سالیان زیادی است درگیر خشونت های داخلی است و خطر حملات گروه های تکفیری نیز این کشور آفریقایی را تهدید می کند.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: مالی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۱۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، نظرسنجی منتشر شده در روز یکشنبه نشان داد که رای‌دهندگان آمریکایی با اختلاف ۴۹ به ۴۳ درصدی از ترامپ در رقابت فرضی یک به یک با بایدن حمایت می‌کنند. این در مقایسه با ۴۹ به ۴۵ درصد جمهوری‌خواهان نسبت به حضور این دموکرات فعلی در ژانویه است.

این نظرسنجی نشان داد، در صورتی که میدان کامل رقبا در نظر گرفته شود، مثل زمانی که رای‌دهندگان در ماه نوامبر به پای صندوق‌های رای می‌روند، ترامپ برتری بیشتری دارد. او با اختلاف ۴۲ به ۳۳ درصد نسبت به بایدن جلو است و پس از آن ۱۵ درصد برای رابرت اف کندی جونیور، نامزد مستقل انتخابات آمریکا در نظر گرفته می‌شود. ۱۰  درصد باقیمانده از نامزدهای حزب سوم حمایت کرده‌اند یا فعلا تصمیمی ندارند.

دو سوم رأی‌دهندگان ایالات متحده نمی‌دانند که چگونه کسی می‌تواند از بایدن حمایت کند، در حالی که ۵۲ درصد می‌گویند که در هیچ شرایطی شانسی برای رأی دادن به رئیس‌جمهور فعلی وجود ندارد. در مقایسه، ۶۳ درصد از پاسخ‌دهندگان نمی‌توانند ببینند که چگونه کسی می‌تواند از ترامپ حمایت کند و ۴۷ درصد می‌گویند که شانسی برای رای دادن به او وجود ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که تنها ۴۷ درصد از رای‌دهندگان از نامزدهایی که باید انتخاب کنند، از جمله ۴۴ درصد دموکرات‌ها و ۶۳ درصد از جمهوری‌خواهان راضی هستند. ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان نظر منفی نسبت به بایدن دارند، در حالی که ۵۳ درصد نظر منفی نسبت به ترامپ دارند.

تنها ۶۵ درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که بایدن به طور قانونی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیروز شد و این بدون تغییر نسبت به زمانی است که همین سوال پس از شورش کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ پرسیده شد.

نظرات درباره دوره ریاست جمهوری ترامپ از زمان خروج او از ریاست جمهوری بهبود یافته است. با نگاهی به عملکرد او، ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که ریاست جمهوری ترامپ یک «موفقیت» بود، در حالی که این رقم در نظرسنجی پس از شورش، ۴۵ درصد بود. در مقایسه، ۳۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند دوره ریاست جمهوری بایدن موفقیت‌آمیز بوده است.

به طور مشابه، از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور ناراضی هستند. بایدن در مدیریت چندین موضوع مهم برای رای‌دهندگان، از جمله ۶۶ درصد نارضایتی در بحث اقتصاد، ۷۱ درصد نارضایتی از تورم و ۷۱ درصد نارضایتی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، امتیازات پایینی دریافت می‌کند. تنها از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر معتقدند که ایالات متحده «مسئولیت دارد» درگیر درگیری‌های غرب آسیا باشد.

ترامپ، بایدن و متحدان او را متهم کرده است که تلاش می‌کنند نامزدی او را از طریق سیستم قضایی منحرف کنند. این رئیس‌جمهور سابق در چهار کیفرخواست جداگانه با ۹۱ اتهام روبروست. یک نظرسنجی سی‌ان‌ان هم که پنج‌شنبه منتشر شد، نشان داد که تنها ۱۳ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند با ترامپ مانند سایر متهمان رفتار می‌شود و تنها ۴۴ درصد مطمئن هستند که هیئت منصفه انتخاب شده در پرونده ترامپ، حکم عادلانه‌ای صادر خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • ایسنا: تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تکذیب خبر فعال شدن سامانه دهک ریاست جمهوری
  • تأکید مجدد السیسی بر ضرورت آتش بس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه
  • ۹۶ درصد از مصوبات سفر ریاست جمهوری به ایلام اجرایی شد
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • پیدا و پنهان پول پاشی آمریکا برای مثلث نیابتی