Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@11:31:32 GMT

سینما می‌تواند سبک زندگی متعادل را به کودک آموزش دهد

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۸۱۵۸۰

سینما می‌تواند سبک زندگی متعادل را به کودک آموزش دهد

تهران - ایرنا - متخصص روانشناس، گفت: سینما می‌تواند با نمایش سبک زندگی متعادل از یک کاراکتر برای مخاطبان کودک و نوجوان الگوسازی کند.

سارا گلستانی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا با اشاره به الگوسازی سینما و فیلم های کودک و نوجوان برای این گروه سنی، اظهار داشت: یادگیری کودکان بیش از هر چیز دیگری از طریق مشاهده است و فیلم و سینما در این زمینه بسیار می تواند تاثیرگذار باشد؛ زیرا موجب یادگیری های ناخودآگاه در کودکان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: همچنین کودکان و نوجوانان با مشاهده فرآیندهایی که در فیلم اتفاق می افتد یا مشاهده رفتارهایی که توسط شخصیت های فیلم انجام می شود، می توانند خیلی نکات را یاد بگیرند و این یادگیری در آن ها نهادینه می شود زیرا با قهرمان آن فیلم ها همذات پنداری می کنند.
این متخصص روانشناس با بیان اینکه کودکان از توانایی و آموزش کمتری برخوردارند و نمی توانند تمایزی میان خود و شخصیت فیلم قائل شوند، گفت: بنابراین خود را با قهرمان فیلم همسان می گیرد. در نتیجه احتمال تاثیرپذیری شان خیلی بیشتر است و به همین ترتیب از سینما بیشتر از دیگر رسانه ها الگو می سازند که می تواند درست و غلط باشد و بستگی به محتوایی دارد که در سینما به مخاطب کودک ارائه می شود.
گلستانی با بیان این که فیلم، پدیده تاثیرگذاری بر مخاطب کودک و نوجوان است، افزود: از این ابزار می‌توان برای آموزش به گروه های سنی متفاوت استفاده کرد. همچنین می توان در جهت کاهش آسیب های اجتماعی اقدام کرد چرا که کودکان با تماشای فیلم و محتوایی که به او ارائه می شود، آموزش می‌گیرند.
این روانشناس با اشاره به بایدها و نبایدهای بهره گیری از دو رویکرد «برای کودک» یا «درباره کودک» گفت: اگر فیلم «برای کودک» ساخته می شود، باید خروجی آن محصولی باشد که کودک با آن همذات پنداری کند؛ بنابراین نحوه فیلمسازی برای کودک متفاوت از رویکرد «درباره کودک» است. البته هر دو روش در سینمای کودک و نوجوان اهمیت دارند.
گلستانی با بیان اینکه سینما در عین کارکردها و تاثیرات مطلوب، می تواند تاثیر نامطلوب نیز داشته باشد، ادامه داد: در صورتی که فیلمنامه کارشناسی شده توسط روانشناسی که مراحل رشد را می داند، نباشد احتمال ساخت اثری که اثرات مخرب بر کودک بگذارد، زیاد است؛ بنابراین فیلم می تواند استرس و اضطراب ایجاد کند.
وی تاکید کرد: اگر در فیلم محتوایی ارائه شود که ایده آل های کودک را بالاتر از سن او قرار یا اطلاعات اضافه تری از درک او در اختیارش قرار بدهد، می تواند به او آسیب بزند.
این روانشناس با اشاره به اینکه در برخی از انیمیشن های خارجی به مفاهیم روانشناسی مختص کودکان توجه می شود، گفت: بخش عمده از مفاهیمی که مربوط به کودک است، مربوط به مهارت های زندگی است و می توان آنها را در برنامه های مربوط به کودکان گنجاند. الزامی هم نیست که حتما به صورت آموزش مستقیم باشد، بلکه می توان سبک زندگی متعادلی را در شخصیت یک داستان گنجاند و آن شخصیت را برای مخاطب کودک الگوسازی کرد.
فراهنگ**9246** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما كودك روانشناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۸۱۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند. ماست یک راه مفید برای اطمینان از دریافت برخی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما است و تطبیق پذیری آن باعث می‌شود که زمینه مناسبی برای معرفی میوه‌ها و سبزیجاتی باشد که برای تمام عمر از آنها لذت خواهند برد.

ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود. ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

 افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود