Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا ؛ دو روزی می شود که ویدئویی در فضای مجازی در حال انتشار است . ویدئویی حاوی تصاویر دلخراش ، صحنه های زجه زدن یک دختر خردسال زیر کتک های پدرش ، دختر از درد به خود می پیچد و پدر بی رحمانه باز شلاق را بر بدن نحیف او می کوبد و آنقدر محکم می کوبد که دختر نفسش می رود...

این اولین تصاویر از کودک آزاری وحشیانه پدری نسبت به کودکش در ایران نیست .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ها است که شاهد وقوع چنین کودک آزاری هایی هستیم که بیشترین آمار مرتکبین را پدران در بردارند. این آمار شکنجه و درد کشیدن و حتی جان سپردن کودکان در حالی هر روز بالا می رود و هر مرتبه نیز از یک گوشه کشور به گوش می رسد که چند روزی است بالاخره بعد از نزدیک به یک دهه تلاش برای به صحن مجلس آوردن لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان خلاصه این لایحه مطرح و کلیات آن تصویب و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شده است .

  ولی آیا این طرح باتوجه به وضعیت قومی و قبیله‎‌ای کشور پهناوری مانند ایران و مشکلات اقتصادی مردم قابلیت اجرایی دارد؟ آیا در این لایحه مجازات‌هایی قابل توجه  برای والدین به خصوص پدران  که به غیرانسانی‌ترین شکل کودکان خردسال خود را در خانه کتک می‌زنند، آزار و اذیت جنسی و حتی تجاوز می‌کنند، شکنجه روحی و روانی می دهند تعیین شده است ؟  آیا این طرح می‌تواند پدری که زیر شکنجه کودک خردسال خود را به قتل می‌رساند به مجازات برساند؟

فاطمه ذوالقدر، عضو فراکسیون زنان مجلس معتقد است «در شرایطی که به‌دلیل وضعیت اقتصادی خشونت در خانواده‌ها رو به افزایش است اگر این طرح هرچه زودتر به تصویب برسد می‌توان مقابل بسیاری از خشونت‌ها را بگیرد و به نوعی بازدارند باشد ولی به شرطی که خود افراد جامعه آن را اجرایی کنند.»

بیشتر خشونت‌ها در خانواده‌ها از سوی پدران صورت می‌گیرد ولی در مقابل به‌دلیل برخی قوانین ، برخورد با پدرانی که حتی کودکان خود را به قتل می‌رسانند ملایم‌ است .

آیا طرح حمایت از اطفال و نوجوانان دارای قدرتی هست که بتواند با پدران و جد پدری در صورت فرزند آزاری ، تجاوز به کودک و آزارهای متفاوت بر او برخورد موثر داشته باشد به حدی که این افراد از ترس قانون مرتکب جرم نشوند؟ و یا نه دراین بخش لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان دارای نقص است ، نقصی که وجود آن موجب می شود کاهش چشمگیری در فضای کودک آزاری های کشور ایجاد نشود.

در این مورد با فاطمه ذوالقدر، عضو فراکسیون زنان و نماینده شهروندان تهرانی در مجلس شورای اسلامی گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

فاطمه ذوالقدر، نماینده شهروندان تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه به بازدارنده بودن طرح حمایت از اطفال و نوجوانان که بعد از حدود به یک دهه نزدیک است به قانون تبدیل شود، به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: این طرح هنوز به قانون تبدیل نشده است و برای اجرایی کردن، ابلاغ نشده است. به نتیجه رسیدن این طرح قطعا زمان می‌برد و در صورتی که به تصویب برسد قطعا ضمانت اجرایی خواهد داشت ولی مانند هر قانون دیگری نیاز به زمان دارد.

نماینده شهروندان تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زمان بردن اجرایی شدن قوانین در ایران ادامه داد: قانون عدم به‌کارگیری بازنشستگان که به تصویب نمایندگان مجلس رسید تا اجرایی شدن زمان نیاز دارد زیرا برای تایید باید به شورای نگهبان برود و ابلاغ بشود و پس از آن باید به تایید رییس جمهور برسد و پس از آن اجرایی شود که اینها زمان می‌برد.

وی در مورد اصلاح برخی از بندهای طرح حمایت از اطفال و نوجوانان اضافه کرد: تقریبا بررسی مجدد طرح حمایت از اطفال و نوجوانان به مراحل نهایی خود رسیده است. این طرح به کمیسیون ارجاع داده شده است که برای بالابردن ضمانت‌های اجرایی یک ماده آن مجددا بررسی شود. این ماده بسیار مهم است و به مقدار زندانی شدن متخلف که قرار است به 10 سال برسد به کمیسیون ارجاع داده شده است و در هفته کاری آینده قطعا بررسی می‌شود.

ذوالقدر با تاکید بر اجرایی شدن این طرح ادامه داد: اگر شورای نگهبان این طرح را تأیید کند و به‌صورت قانون در بیاید، به همه دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شود و پس از آن ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد. 

عضو کمیسیون زنان مجلس با اشاره به برخی کاستی‌های موجود اضافه کرد: آنهایی که به حقوق کودکان تجاوز می‌کنند باید شاکی داشته باشند. متاسفانه در زمانی که  والدین در خانه فرزندان را آزار می‌دهند کسی نیست که بخواهد این موضوع را اطلاع دهد اما اگر مربی یا معلم مدرسه و مهد کودک و یا همسایه‌هایی که شاهد این بدرفتاری باشند و بیاید شکایت کنند، قطعا قانون با این پدر و مادر برخورد می‌کند. متاسفانه برخی مواقع مسائلی در درون خانواده به وجود می‌آید که کسی از آن با خبر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که نقش مدعی العموم و پلیس در برخورد با والدینی که کودکان خود را به هر نوعی آزار می‌دهند چیست؟ گفت: باید توجه داشته باشید که به مدعی العموم هم باید کسی خبر دهد در غیر این صورت دادستان چگونه باید از این موضوع خبردار شود؟ پلیس باید مشاهده کند تا بتواند اقدام کند. در این خصوص پلیس مخصوص اطفال از سوی دادستانی و قوه قضاییه می‌توانند به موضوع ورود کنند و طبق قانون با متخلفان برخورد کنند.

عضو مجلس شورای اسلامی در مورد چگونگی برخوردها خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از آسیب‌هایی که اکنون با آنها دست به گریبان هستیم از قدیم در کشور وجود داشته است و در طول تاریخ کمتر مورد توجه قرار گرفته است و شاید خود جامعه هم نمی‌خواهد به بسیاری از آسیب‌های اجتماعی پرداخته شود و یا موضوعات باز شوند. این یک حقیقتی است که در جامعه وجود دارد و ما امیدواریم از طریق فرهنگ‌سازی ملت ایران  با وجدان خودمان مسائل را قضاوت کنیم. هنگامی که این قانون ابلاغ شد وظیفه یک به یک ما این است که خودمان باید ضامن اجرایی آن باشیم.

نماینده شهروندان تهران در مجلس با اشاره به ورود پلیس فتا در موضوع کودک آزاری و برخورد با این افراد در دنیای مجازی ادامه داد: در این خصوص پلیس فتا هم موظف شده تا در فضای مجازی به یاری قانون بیاید در این مورد ماده و تبصره‌هایی را در نظر گرفته‌ایم  تا با آزارهایی که از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد برخورد شود.

ذوالقدر با مهم دانستن وظیفه خانواده‌ها، همسایه‌ها و ... در مبارزه با کودک آزاری گفت: ما از خود جامعه، خانواده، همسایه‌ها و همه اشخاص می‌خواهیم که برای اجرایی شدن این قانون همکاری کنند. فضای مجازی می‌تواند در بازتاب کودک آزاری کمک‌های بسیاری بکند. اگر کودک آزاری رخ می‌دهد، شاید خیلی‌ها در جامعه توسط اطلاعی از خلاف قانون بودن آن نداشته باشند زیرا در رسانه‌های جمعی مانند صدا و سیما کمتر به این مسائل پرداخته می‌شود.

وی در همین مورد اضافه کرد: تمام  کودک آزاری ها به عدم آگاهی، آن هم به‌خاطر فقر مالی و معنوی برمی گردد و این موضوع همینطور در حال وخیم‌تر شدن است. اکنون با  وضعیت اقتصادی کنونی شاید اجرای این قانون حمایت از کودکان و خردسالان خیلی دشوار باشد زیرا بیکاری در حال افزایش است. گاهی پدر معتاد و در زندان است و مادر مجبور است دست به اعمال آسیب‌پذیری بزند. نهادهای حمایتی باید  خانواده‌ها را حمایت کنند البته بهزیستی مکلف شده اینگونه  خانواده‌ها را  شناسایی کند و از آنها حمایت کند که انشالله به مرور زمان شاهد ضمانت اجرایی طرح حمایت از کودکان و خردسالان باشیم.

عضو فراکسیون زنان مجلس در پایان گفت: در بحث کودکان کار اگر پدر فرزندش را مجبور کند با آن برخورد می‌شود، اگر فرزند را از تحصیل محروم کند، اگر فرزند زیر فشار  اقتصادی و شکنجه باشد و...  در همه این‌ موارد با وی برخورد می شود  .

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قانون مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم