Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن عبدالکریمی، دانشیار فلسفه و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ با انتقاد از سیستم آموزش و پرورش نسبت به این موضوع که با برداشتن امتحان، رقابت از میان دانش‌آموزان رخت بسته است، گفت: این رویکرد فاجعه بزرگی است که سبب شده دانش‌آموزان انگیزه مطالعه و یادگیری نداشته باشند و به راحتی قبول شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این مطلب که فرزندش در این مقطع تحصیل می‌کند و با چنین رویکردی مواجه است، افزود: به عقیده من این شیوه باید برداشته شود و از میان برداشتن امتحان مناسب نیست. حتی این شیوه در دانشگاه‌ها نیز به کار گرفته شده‌اند که سبب بروز و مواجهه با بی‌سوادی مطلق شده‌ایم.

عبدالکریمی درباره فلسفه و ضرورت آموزش قرآن در مدارس عنوان کرد: سیاست‌های آموزش و پرورش ما در بسیاری از روند‌هایی که در پی گرفته، شکست خورده است و نیازمند بازبینی و تغییر بینش است. شاید دلیل اینکه درس قرآن را برای دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی ارائه کرده‌اند که هنوز این کودکان زبان مادری را نمی‌دانند، مبتنی بر این پیش فرض باشد که ذهن کودکان می‌تواند در دوران ابتدایی آمادگی بیشتری برای پذیرش آیات الهی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه این رویه مناسب نیست، اظهار کرد: مخالفتی برای ارائه و انتقال آموزه‌های دینی به کودکان و دانش‌آموزان ندارم، ولی شروع این شیوه با خواندن قرآن مناسب نیست. باید ابتدا در دانش‌آموزان عطش ایجاد کرد تا خودشان به این کار راغب شوند.

عبدالکریمی توضیح داد: ما بدون اینکه در دانش‌آموزان عطش ایجاد کنیم و میزان علاقه‌مندی کودکان به این حوزه را بفهمیم، نسبت به آموزش قرآن اقدام کرده‌ایم. استفاده از این روش سبب واکنش منفی دانش‌آموزان در دوران راهنمایی و دبیرستان و سپس دانشگاه می‌شود که از دغدغه آنان به دلیل بهره‌گیری از این روش ناشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نوعی ظاهرگرایی کشورمان را فرا گرفته است، گفت: نمی‌دانم بر اساس و مطابق کدام فعالیت کارشناسی این اقدام در دست انجام است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آیا نمی‌توان از چنین آموزشی که سال‌ها پیش در قالب مکتب‌خانه‌ها ارائه می‌شد،‌ به عنوان ایده‌ای برای استفاده آموزش و پرورش از این روش یاد کرد، بیان کرد: این اقدام، قیاس مع‌الفارق است. مکتب‌خانه‌ها در آن دوران در زیست‌جهانی بودند که این زیست‌جهان با این مراکز و خانواده‌ها و روح کلی فرهنگ،‌ همه همسو بودند.

وی در ادامه این مطلب توضیح داد: زیست‌جهان امروز ما دگرگون شده است. کودکان ما در فضای مجازی، اجتماع و خانواده تعالیم را یاد می‌گیرند. این اقدام مانند آن است که شیوه مکتبخانه از دوره تاریخی دیگری برای این دوره مورد استفاده قرار گرفته و وارد مدارس شده است که خطای بزرگی است.

عبدالکریمی با تاکید بر اینکه امروز با عقلانیتی جدید مواجه هستیم که اندیشه‌های دیگری در آن مطرح است، درباره دلایل مخالفت خود با این روش که از سوی برخی از کارشناسان پیش از این مطرح شده است، اظهار کرد: در اصل نوعی صوری‌نگری در فرهنگ ما وجود دارد. اگر تعالیم دینی نیز به تصویب آموزش و پرورش برسد که در مدارس تدریس شود، باید به نحوی این کار انجام شود که با روح و جان دانش‌آموز ارتباط بگیرد.

وی تصریح کرد: متاسفانه درکی از این امر در نظام آموزشی ما وجود ندارد که امر دینی با جان و روح دانش‌آموز عجین نیست و با مطرح کردن آن نمی‌توان این موضوع را به پیش برد و نهادینه کرد. باید با استفاده از روش‌های روزآمد با روح کودکان ارتباط گرفت. متاسفانه نظام آموزشی ما فاقد چنین دانش و خودآگاهی است که چطور باید با استفاده از شیوه‌های جدید با روح دانش‌آموزان ارتباط برقرار کند.

عبدالکریمی اظهار کرد: در نظام تفکری که در جامعه آموزشی و تئوریک ما وجود دارد، دین، امری معنوی و شامل پاره‌ای از آموزه‌هاست که در شکل بسیار صوری تحقق می‌یابد و انتظار می‌رود که کودکان آن را بیاموزند. متاسفانه از آنجا که حقیقت‌جویی وجود ندارد، مسئولان فقط می‌خواهند موقعیت اداری و موقعیت خود را با اجرای این گونه موارد حفظ کنند و همین موضوع سبب بروز شکست‌های بسیاری در این رابطه شده است و نمی‌دانم چرا درس عبرت گرفته نمی‌شود.

وی همچنین با اشاره به کتاب قرآنی که در این پایه تدریس می‌شود با این مشخصات که قطع رحلی دارد و ضمن شروع با کلمات قرآنی،‌ به آیات و سوره‌های کوچک قرآن ختم می‌شود و بنا به آنچه در کتاب بیان شده که نیازی به حفظ آیات و سور از سوی دانش‌آموزان نیست، گفت: اساس زبان مادری ما امری بسیار مهم است. امروز آموزش و پرورش ما با بحران بسیار جدی و نوعی بی‌معنی شدن مواجه است.

عبدالکریمی تصریح کرد: متاسفانه با از میان رفتن رقابت و نبود امتحان میان دانش‌آموزان، یک نوع مسئولیت‌گریزی نیز وجود دارد؛ به این معنی که با نبود آزمون، نمی‌توان از هیچ طریقی متوجه شد که معلم تا چه میزان مطالب را به دانش‌آموز یاد داده است. نیازمند بازنگری در این حوزه هستیم. آموزش و پرورش کنونی فاقد این تدابیر است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا فرهنگی ادب ایکنا عبدالکریمی استاد دانشگاه آموزش و پرورش درس قرآن کتاب اول ابتدایی زیست جهان بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود

استاندار هرمزگان، در آیین زنگ سلام معلم از افزایش سرانه فضای آموزشی استان در سال جدید با ساخت ۶۰۰کلاس درس جدید خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز 11 اردیبهشت در آیین زنگ سلام معلم اظهار داشت: افزایش سرانه‌ی فضای آموزشی یکی از سیاست‌های دولت بود که در سطح استان هرمزگان با جدیت دنبال شده است. 

وی با تأکید بر توسعه و افزایش سرانه آموزشی در مناطق حاشیه‌ای به ویژه در شهر بندرعباس، افزود: سال گذشته بیش از 800 کلاس درس به فضاهای آموزشی استان افزوده شد و امسال هم برنامه ریزی برای احداث 600 کلاس درس جدید انجام شده است. 

استاندار هرمزگان با پرداختن به نقاط قوت استان در حوزه آموزش و پرورش گفت: همان اندازه که پرداختن به نقاط قوت امید ‌آفرین است تلاش و تمرکز بر رفع 2 ضعف عمده‌ی آموزش استان نیز ضرورت دارد که یکی افزایش تعداد ورودی‌های کنکور استان به دانشگاه‌های برتر کشور و دوم ارتقاء میانگین نمرات دانش آموزان در آزمون‌های نهایی است.

وی با تاکید بر لزوم تکریم معلمان و افزایش سطح خدمات رفاهی ایشان تصریح کرد: همه‌ ما هر چه آموخته‌ایم نتیجه آموزش و زحمت معلمان شریف بوده و به پاس آن در حوزه کیفیت‌دهی به خدمات رفاهی تلاش داریم، سال قبل در حوزه رفاهی معلمان اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال نیز اتمام و بهره‌برداری از پروژه‌هایی جدید در حال اجرا، تقدیم جامعه فرهنگیان استان می‌شود. 

نماینده عالی دولت خطاب به دانش‌آموزان گفت: شما وارثان تمدن بزرگ ایران اسلامی و پاسبانان قدرتمند خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای مکران هستید، شما وارث بزرگان و شاعران نامداری همچون حافظ و سعدی و مولانا هستید، باید خوب درس بخوانید و قوی باشید تا با دانش و تدبیر سکان مدیریت آینده استان را در دست بگیرید. 

دوستی با اشاره به شرایط منطقه و لزوم افزایش قدرت کشور گفت: دانش‌آموزان عزیز قدر خود را بدانید شما بسیار مهم هستید و در جای مهمی قراردارید، در منطقه ما باید قدرتمند و مجهز به دانش و تجهیزات و تسلیحات روز باشیم تا دشمنان جرأت جسارت نداشته باشند.

گفتنی است در این آیین از جمعی از معلمان نمونه استان هرمزگان تجلیل شد که فردا 7 نفر از ایشان در دیدار معلمان با مقام معظم رهبری شرکت خواهند داشت.

در پایان مراسم زنگ سپاس معلم نیز به صدا در آمد. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی