Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر حمید ظهرابی با اعلام این خبر گفت: فرایند تدوین پیش‌نویس سند فاز سوم، در کمیته فنی پروژه انجام شد. نیازمندی‌های، فرصت‌ها، تهدیدها و خط مشی پروژه نیز در کارگروهی متشکل از کارشناسان، داوطلبان و همکاران پروژه پیشنهاد شده بود.

وی ادامه داد: این پیش‌نویس شامل اهداف، فعالیت‌ها، شاخص‌ها و خروجی‌های مورد انتظار از پروژه در فاز سوم و برای مدت ۵ سال است که به برنامه عمران ملل متحد (UNDP) در تهران ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته ظهرابی، پس از تایید سند نهایی، فاز سوم پروژه با امضای تفاهم‌نامه‌ای بین UNDP و سازمان حفاظت محیط زیست و با حمایت مالی سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای بین‌المللی آغاز خواهد شد.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در فاز سوم پروژه سعی داریم دامنه پایش‌ها تنها متمرکز بر مناطق تحت حفاظت سازمان نباشد و در کریدورهای مهاجرتی یوز نیز پایش متمرکزتری انجام شود. همچنین بر مشارکت تمام ذینفعان خصوصا جامعه محلی و مسایل مربوط به معیشت پایدار آنها تاکید شده است.

در پیش‌نویس این سند، مواردی همچون «تدوین و اجرای طرح جامع برای مدیریت زیستگاه‌های یوزپلنگ با کمک ذینفعان محلی» و «پایش سیستماتیک جمعیت یوزپلنگ و طعمه‌ها در همه زیستگاه‌های طبیعی بالقوه و گذرگاه‌های مهاجرتی» از خروجی‌های مورد انتظار فاز سوم است.

همچنین «بهبود حفاظت از یوزپلنگ و طعمه‌هایش از طریق آموزش نیروی انسانی و محیطبانان»، «تدوین طرح حفاظت خارج از عرصه طبیعی (ذخیره‌گاه طبیعی محصور، تکثیر در اسارت و...)»، «تدوین طرح جامع افزایش آگاهی عمومی با بسیج جوامع محلی و عموم مردم»، «تدوین طرح جامع برای معیشت پایدار جایگزین (اکوتوریسم، کشاورزی و دامپروری پایدار و...) از طریق رویکردهای مشارکتی» و «شناسایی تعارض‌ها بین حیات‌وحش و جوامع محلی و اجرای طرح‌هایی برای حل این تعارضات به شیوه مشارکتی» از دیگر خروجی‌های مورد انتظار پروژه در فاز سوم است.   «تقویت همکاری بین ذینفعان ملی و استانی» و «افزایش آگاهی و ظرفیت‌سازی برای مسئولان کشوری، استانی و محلی (مانند قضات، نمایندگان مجلس و مدیران)» از دیگر خروجی‌های مورد انتظار فاز سوم پروژه است.

ظهرابی درباره اعتبارات مالی فاز سوم گفت: پس از نهایی شدن سند فاز سوم، ارزیابی‌های مالی فاز سوم نیز مشخص خواهد شد.

پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از سال ۱۳۸۰ با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه عمران ملل متحد با مشارکت جمع گسترده‌ای از کارشناسان داخلی بین‌المللی به آغاز به کار کرد. پیشتر اخباری مبنی بر «قطع همکاری» سازمان ملل با پروژه یوز منتشر شده بود که به نظر می‌رسد سخنان تازه ظهرابی نشان از صحت نداشتن این اخبار داشته باشد.

کد خبر 4377619

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه حفاظت از یوز آسیایی حمید ظهرابی حیات وحش معاونت محیط طبیعی سازمان محیط زیست یوزپلنگ یوزپلنگ ایرانی مردم علیه احتکار وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان محیط زیست بیمه سازمان حج و زیارت شهر تهران حج تمتع سازمان تامین اجتماعی سازمان بیمه سلامت قوه قضاییه مجلس شورای اسلامی مترو کمیته امداد امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۸۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر روز پنجشنبه به ریاست حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسؤولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهمترین مأموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاورد‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکار‌های حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیرو‌های نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفاً سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوز‌ها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

دیگر خبرها

  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود