Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، طی چهار ماه نخست سال 1397 میزان صادرات غیرنفتی کشور 15450 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال 1396 رشد 14.7 درصدی را نشان می دهد.

این گزارش می افزاید که  ارزش صادرات  میعانات گازی 1854 میلیون دلار است که نسبت به 4 ماه نخست سال 1396 نزدیک به 16 درصد از نظر ارزش و 37 درصد از نظر وزن کاهش داشته است، در حالیکه  صادرات مواد پتروشیمی با رشد 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 درصدی به ارزش 8788  میلیون دلار رسیده است.

صادرات گل و گیاه

براساس این گزارش، ارزش کل صادرات محصولات کشاورزی-تبدیلی در 4 ماه نخست سال 1926 میلیون دلار است  که این رقم در مدت مشابه سال 1396 تقریبا 1586 میلیون دلار بود،  بر این اساس صادرات این بخش رشد 21 درصدی را  نشان می‌دهد.  

در این بخش صادرات میوه و تره‌بار با رشد 94 درصد به ارزش 403 میلیون دلار بیشترین و لبنیات با رشد 34- و ارزش 168 میلیون دلار کمترین زیر بخش را به خود اختصاص داده اند.

صادرات محصولات صنعتی و معدنی

ارزش صادرات محصولات صنعتی و معدنی نیز با رشد 16.3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 1396 به 9792.4 میلیون دلار رسید. در این بخش صادرات خوردو و نیرومحرکه با رشد 571 درصدی و ارزش 196 میلیون دلار بیشترین درصد تغییرات را نشان می دهد که این رقم برای مدت مشابه 29.2 میلیون دلار بود.

همچنین صادرات ماشین آلات‌وتجهزات صنعتی با رشد منفی 57 درصدی و محصولات برق‌والکترونیک  با رشد منفی 52 درصدی بیشترین تغییرات منفی را نشان می دهد.

 20 کشور هدف صادارتی در 4 ماه نخست سال 1397

در میان مقاصد صادراتی؛ کشور چین با ارزش 3046 میلیون دلار و افزایش 8 درصدی نسبت به مدت مشابه،  نزدیک به 19.7 درصد از صادرات ایران را به خود اختصاص داد.

رتبه دوم هدف صادراتی کشور نیز اختصاص به امارت متحده عربی دارد که سهم 18.2 درصدی از صادرات را ایران دارد. ارزش صادرات ایران به امارات 2808 میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه رشد 32 درصدی را نشان می دهد.

رتبه بعدی مقاصد صادراتی ایران کشورهای عراق با 23 درصد، افغانستان با 7.2 ، کره جنوبی با سهم 5.3 درصدی هستند. صادرات به کشور المان با افزایش یک درصدی همراه بوده که رتبه این کشور در میان کشورهای صادراتی را 20 کرده است.

براساس این گزارش ارزش کل صادرات ایران به 20 کشور در 4 ماه نخست سال، 14092 میلیون دلار است که  نزدیک به 91 درصد صادرات ایران را به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه سال 1396 رشد 14  درصدی داشته است.

20 کشور واردات در 4 ماه نخست سال 1397

در میان 20 کشور اول واردات نیز همانند صادرات، رتبه نخست برای کشور چین است. به طوری که میزان صادرات کشور چین به ایران در این بازه 3890 میلیون دلار است که سهم نزدیک به 25.6 از واردات را داشته است.

رتبه دوم واردات نیز متعلق به همسایه جنوبی کشور، امارات متحده عربی با سهم 14.3 درصد است، هرچند ارزش صادرات امارات به ایران نسبت به مدت مشابه رشد منفی 27 درصدی را نشان می‌دهد.رتبه‌های بعدی برای کشورهای کره جنوبی، هند، آلمان، ترکیه.....می باشد.

همچنین میزان کل واردات کشور از 20 کشور نخست وارداتی، 13738 میلیون دلار است که 90.5 درصد کل از واردات را به خود اختصاص داده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چین دلار رشد صادرات غیرنفتی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۹۹۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی طرزعلی در گفتگو با خبر ۱۴ گفت: برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

دیگر خبرها

  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان