Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از وزارت نفت، «محسن دلاویز» درباره ضرورت بهینه سازی مصرف سوخت، افزود: ناتوانی در رهگیری داده های مرتبط، ناشی از نبود استراتژی و راهبرد یکسان در نهادهای متولی است که کارشناسان و ارگان های ذینفع را به شدت از مسیر درست و پیگیری انحرافات دور می سازد.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت یادآور شد: تشکیل سازمان بهینه سازی مصرف انرژی و مدیریت یکپارچه انرژی، امکان برنامه ریزی دقیق و متناسب برای رسیدن به کاهش «شدت انرژی» در کشور را ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاخص «شدت انرژی» از تقسیم میزان مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی حاصل می شود؛ میزان تولید کالاها و خدمات به ازای مصرف هر واحد انرژی را بهره وری انرژی می نامند.

دلاویز اظهار داشت: اعمال مدیریت متمرکز برای بهینه سازی مصرف انرژی اعم از برق، آب و سوخت های فسیلی و یکپارچه شدن فعالیت های حاکمیتی از دلایل تشکیل این سازمان است.

وی با یادآوری اینکه حدود 95 درصد انرژی اولیه و نزدیک به 80 درصد عرضه انرژی کشور توسط وزارت نفت و بقیه توسط وزارت نیرو تأمین می شود، گفت: بیش از 90 درصد انرژی برق کشور از نیروگاه های حرارتی و کمتر از 10 درصد آن از نیروگاه های برق آبی تامین می شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اضافه کرد: تفکیک مدیریت منابع آب، برق و سایر حامل های انرژی غیرممکن بوده واین امر تاکنون کشور را دچار چالش های مدیریتی در حوزه مدیریت کلان انرژی کرده است.

دلاویز به نگاه جزیره ای به منافع سازمان های مختلف و نتایج متعاقب آن اشاره کرد و گفت: تخصیص بهینه منابع گازی کشور، نوع سوخت مصرفی نیروگاه ها و قیمتگذاری گاز و فرآورده های مصرفی این بخش از جمله مواردی است که همواره مورد اختلاف نظر بسیار بوده است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: نزدیک به 36 درصد از پتانسیل صرفه جویی مصرف سوخت گاز طبیعی در بخش نیروگاه ها قرار دارد و سپس در بخش ساختمان نهفته است.

وی ادامه داد: موارد متعددی وجود دارد که نشانگر میزان آسیب وارده به نظام واحد مدیریت صرفه جویی انرژی به علت سیاست های جزیره ای و عدم وجود استراتژی کلان در این حوزه است.

دلاویز با بیان اینکه این مشکل در بخش مدیرت منابع آب شدت و قوت بیشتری می گیرد، گفت: از آنجا که بیش از 90 درصد مصرف آب کشور به حوزه کشاورزی اختصاص دارد سیاستگذاری مصرف بهینه آب در این بخش و همچنین صنایع انرژی بر مانند صنعت پتروشیمی، نیاز به تدوین سند بالا دستی حاکمیتی دارد.

سازمان بهره وری انرژی (سابا) پیش از این اعلام کرده بود، شاخص میزان شدت انرژی در ایران 1.4 برابر معیارهای جهانی بوده که نشان دهنده وضعیت نامناسب کشور در مصرف انرژی است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کاهش مصرف سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۶۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند

دبیرکل اوپک در مقاله‌ای نوشت به جای سخن گفتن از پایان عصر نفت و پافشاری بر آن باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تمرکز کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیثم الغیص به‌تازگی در مقاله‌ای برای نشریه «میس» نوشت: پایان عصر نفت موضوعی غیرقابل تحقق است، زیرا سرعت رشد تقاضای انرژی به‌گونه‌ای پیش می‌رود که انرژی‌های جایگزین‌ در مقیاسی نیستند که بخواهند جای نفت را در سبد مصرف انرژی جهان بگیرند از این رو باید به جای کاهش مصرف نفت، تمرکز را بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید سوخت‌های فسیلی گذاشت.

وی افزود: روند نگران‌کننده‌ای درباره روایت‌های موجود درباره مصرف نفت وجود دارد که در آنها از عبارت‌هایی مانند پایان عصر نفت استفاده می‌کنند و این موضوع می‌تواند به هرج و مرج در حوزه انرژی دامن بزند.

الغیص در مقاله‌ای که نشریه میس در شبکه اجتماعی ایکس (X) به اشتراک گذاشت، نوشت: اگر در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری‌ها عرضه کاهش یابد، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان افزایش یابد، همان‌طور که امروز شاهد چنین روندی هستیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

وی ادامه داد: واقعیت این است که پایان عصر نفت محقق‌شدنی نیست.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بر این باور است که مصرف نفت در دهه‌های آینده همچنان رو به افزایش خواهد بود، در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به اوج خود می‌رسد.

الغیص در مقاله‌ای برای «میس» نوشت: صنعت نفت در فناوری‌هایی مانند استفاده از جذب کربن و ذخیره‌سازی، هیدروژن پاک و جذب مستقیم هوا سرمایه‌گذاری می‌کند، بنابراین این شرایط نشان از این دارد که امکان کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید نفت مورد نیاز جهان فراهم است.

وی در این مقاله آورده است: جهان در دو دهه اخیر بیش از ۹.۵ تریلیون دلار در زمینه دوره گذار به انرژی کم‌کربن سرمایه‌گذاری کرده است، با این حال انرژی‌های بادی و خورشیدی هنوز هم تنها کمتر از ۴ درصد از انرژی مورد نیاز جهان را تأمین می‌کنند و خودروهای برقی ضریب نفوذ جهانی بین ۲ و ۳ درصد دارند،

به گفته الغیص، واقعیت این است که بسیاری از انرژی‌های جایگزین‌ها نمی‌توانند جایگزین نفت در مقیاس لازم شوند، یا در بسیاری از مناطق مقرون به‌صرفه نیستند.

دیگر خبرها

  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟