Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله فارس پلاس؛ حمزه ناجیان: اصلا برایش فرق نمی‌کند مطلبی که به دستش رسیده چیست، همین که علیه جمهوری اسلامی باشد، کافی است.
برایش مهم نیست مطالبش صحت دارد یا خیر؟ تکذیب می‌شود یا نه؟ همین که القای سیاه‌نمایی کند و بین مردم و نظام فاصله بیاندارد، راضی‌اش می‌کند تا دکمه «انتشار» را کلیک کند.
می‌خواهد خودش را طرفدار مردم و در کنار آن‌ها نشان دهد اما اصلا مردم ایران و دغدغه‌های اصلی‌شان برایش اولویت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک روز راهپیمایی‌های میلیونی مردم در 22 بهمن، روز قدس و ... را کمرنگ و معدود نشان می‌دهد، روز دیگر کوچکترین تجمع در دورترین نقاط ایران را به خبر اول مملکت تبدیل می‌کند، و آنقدر مطلب منتشر می‌کند تا به هدفش برسد.
می‌خواهد نشان دهند که بی‌طرف است و از جایی ساپورت فکری و مالی نمی‌شود اما هرازگاهی برخی همکاران سابقشان علیه خودشان افشاگری می‌کنند و پشت‌پرده آن‌ها را رو می‌کنند.

 

زمانی هم که می‌بیند جایی در بین کانال‌های تلگرامی ندارد با مظلوم‌نمایی یا مدعی هک شدنش توسط مسئولان جمهوری اسلامی می‌شود یا مطلب بی‌سندی را علیه مقامات ارشد کشور منتشر می‌کند تا دوباره در صدر اخبار فضای مجازی قرار گیرد.
صحبت درباره «آمد نیوز»؛ پای ثابت دروغ‌های شبکه‌های اجتماعی است. این شبه‌رسانه به تازگی هم اتهاماتی را متوجه حجت الاسلام سیدمجتبی خامنه‌ای کرده با «شایعه انتقال میلیون‌ ها دلار از آلمان به روسیه از طریق یک واسطه». پیش از این نیز آمدنیوز در راستای بی اعتماد کردن مردم از رهبرانقلاب، شایعه احتکار ۲۵۰۰ خودرو در مجتمع ایران مال را به حجت الاسلام مجتبی خامنه‌ای منتسب کرده بود.
اما بررسی‌ها رسانه‌ها همان زمان نشان داد که نه تنها این خودروها ارتباطی به خانواده رهبر انقلاب نداشته بلکه تعداد خودروهای ادعایی آمدنیوز، 300 دستگاه بوده که ایران‌مال آن را چند سال پیش برای راه‌اندازی ناوگان تاکسیرانی اختصاصی خود خریداری کرده بود. (توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید)

این شایعات درحالی علیه خانواده رهبر انقلاب منتشر می‌شود که حتی اپوزیسیون جمهوری اسلامی هم به سلامت اقتصادی خانواده آیت‌الله خامنه‌ای معترفند. نمونه آن صحبت‌های مهاجرانی(وزیر ارشاد فراری) بود که عنوان کرد: حتی یک نقطه خاکستری در زندگی اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای و خاندانشان پیدا نمی شود.

 

* وقتی مشاور رهبری هدف ضدانقلاب قرار گرفت
همچنین تغییر موضع آمد نیوز در قبال غیبت چند روزه وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر مقام معظم رهبری در اسفند 96 هم بسیار قابل توجه بود. این کانال در حالی روزها بر طبل توخالی شایعه دستگیری مشاور رهبری می کوبید، که پس از حضور مجدد وی و رسانه‌ای شدن تصاویرش، در یک چرخش 180 درجه‌ای خبر ادعایی خودش را تکذیب کرد. به طوری که انگار نه انگار که خودش این شایعه را به وجود آورده بود.

 

در ادامه به تعدادی از ترفندها و حیله‌های این شبه‌رسانه ضدانقلاب اشاره می‌شود؛ ترفتدهایی از جنس جعل اسناد، کشته‌سازی، دروغ پراکنی، جابجا کردن جای جلاد و شهید و ...

* استفاده از تصاویر جعلی و قدیمی

آمدنیوز در اواسط مردادماه تصویر زیر را تحت عنوان «۱۴ مردادماه؛ زمین‌گیر شدن نیروهای پلیس در اکباتان» منتشر کرد، تصویری که با کمی دقت می‌شد تشخیص داد افراد حاضر در تصویر لباس گرم برتن دارند و این یعنی تصاویر گرفته شده مربوط به فصل سرماست. به فردی که کاپشن قرمز بر تن دارد توجه کنید:

 

* کاپشن هایی که دست آمد نیوز را رو می‌کند

آمد نیوز همچنین این تصویر قدیمی سال‌های گذشته مقابل فرمانداری ساری را به عنوان آغاز ناآرامی‌های مردادماه 97 شهرهای شمالی منتشر کرد، تصویری که باز فردی که کاپشن به تن دارد دست آن ها را رو کرد.

 

* شایعه به آتش کشیدن پمپ بنزین در اصفهان

 

طی روزهای گذشته که تعدادی از مردم اصفهان در اعتراض به وضعیت اقتصادی نامساعد به خیابانها آمدند، آمدنیوز برای وخیم نشان دادن اوضاع فیلم کوتاهی را منتشرکرد و مدعی شد که مردم پمپ بنزین شهید حججی را به آتش کشیدند، اما پس از دست به دست شدن این شایعه، آن را از روی خروجی اش حذف کرد.

این شایعه آمدنیوز درحالی منتشر شد که اصلا در آن منطقه، پمپ بنزینی به نام شهید حججی نامگذاری نشده و تصویر ادعایی آمدنیوز، مربوط به تصویر آتش سوزی در بندرلنگه بود که چند هفته پیش براثر یک ایراد فنی رخ داده بود.

 

* شعله ور کردن شایعات در حادثه سنندج

پس از برخورد یک تانکر حمل سوخت با یک دستگاه اتوبوس مسافربری در سنندج (20 تیرماه) که متاسفانه منجر به جان باختن چندین نفر از هموطنانمان شد، آمدنیوز بازار شایعات را داغ کرد.

آمد نیوز به سیاق خودش در این حادثه، تانکر را  متعلق به نیروهای امنیتی کشور معرفی کرد. سپس در یک بزرگنمایی تعداد کشته های حادثه را بیش از 40 نفر اعلام کرد درحالی که همه نهادهای مربوطه تعداد جان باختگان را 11 نفر اعلام کردند(اینجا) .

 

* ایفای نقش در اغتشاشات دی ماه 96

آمد نیوز در اغتشاشات دی ماه سال گذشته یکی از صحنه‌گردانان اصلی اتفاقات بود، یکی از دروغ‌هایی که آن‌ها مطرح کردند امنیتی نشان دادن جو کشور بود.

این شبه رسانه ضدانقلاب، با انتشار تصویر زیر مدعی شد ماموران امنیتی ایران تانک ها را وارد خیابان کرده‌اند درحالی که تصویر ادعایی آن‌ها تصویر تانکی بوده که سال 94 (یعنی دو سال قبل از اغتشاشات 96) برای استقرار در یک نمایشگاه درحال انتقال بود.(اینجا)

 

* متهم کردن نیروهای امنیتی در قتل یک دختر جوان

آمد نیوز چند هفته پیش با انتشار تصویر مریم فرجی که تنها 24 ساعت دستگیر شده بود، ادعا کرد که وی توسط نیروهای انتظامی و امنیتی ایران کشته شده، است. حتی آمد نیوز در دروغی شاخدار مدعی شد تیمی برای حذف برخی فعالان اجتماعی در بسیج تشکیل شده اما با کشف جنازه فرجی و توضیحات دادستان فردیس و  وکیل خانواده فرجی مشخص شد که قاتل وی، نامزدش بود و توهمات این کانال ضدانقلاب صحت نداشته است. (توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید)

 

* حمله به پاسداران امنیت با استناد به صفحات جعلی سپاه

حمله به ارگان های حافظ امنیت مردم توسط آمد نیوز و ضدانقلاب به این موارد محدود نمی شود، آن ها درحالی که بارها مسئولان فعالیت صفحاتی به نام «سپاه پاسداران» را تکذیب کرده‌اند اما همچنان با استناد به صفحات جعلی، علیه نهادهای انقلابی خبرسازی می‌کنند. (برای مطالعه بیشتر اینجا را بخوانید)

 

* مصادره قربانیان حادثه حمله به خودروی آتش‌نشانی

یکی از دلخراش ترین حوادث سال گذشته، حمله اغتشاش‌گران به ماشین آتش نشانی بود که منجر به کشته شدن یک پدر و پسر در درود شد. آمد نیوز در ادعایی عجیب مدعی شد که آن ها توسط ماموران انتظامی ایران کشته شدند!

اما پدر غلامرضا و پدربزرگ شهریار هداوند ضمن تکذی ادعای آمد نیوز، اقدامات ضدانقلاب را محکوم کردند و خواستار برخورد با فتنه گران شدند.(اینجا)

 

* جعل فیلم تشییع بزرگان ایل بختیاری

آمد نیوز همچنین در زمان اغتشاشات سال گذشته با انتشار تصویری مدعی شد که 2 نفر(به اسم های امین رمضانی و آرش خدری)در جریان اعتراضات مسجد سلیمان کشته شدند. این کانال با انتشار فیلم کوتاهی مدعی شد که تشییع جنازه با شکوهی برای این کشته‌شدگان برگزار شد.

این درحالی بود که تصاویر ادعایی مربوط به تشییع چند تن از بزرگان ایل بختیاری بوده و حجت الاسلام امینی، امام جمعه مسجدسلیمان در گفت و گو با فارس نیز شایعه کشته شدن کسی در اعتراضات هفته گذشته در مسجدسلیمان  را به شدت تکذیب کرد و گفت: در این اتفاقات هیچ کسی کشته نشده است فقط خادم مسجد امام حسین(ع) از سوی فتنه‌گران مورد تعرض قرار گرفت و مجروح شد.(اینجا)

 

* بازی با احساسات مردم با استفاده از تصاویر آرشیوی

در حالی که سیاست جمهوری اسلامی در دفاع از حرم‌های اهل بیت(ع) و کمک های مستشاری ایران در عراق و سوریه بارها تبیین شده است اما رسانه‌های ضدانقلاب همیشه سعی در زیرسوال بردن این هدف دارند.

کانال آمد نیوز هم در همین رابطه به هر دروغی متوسل شد. آن‌ها تصویری که دو سال پیش (سال 2016) در رسانه‌های خارجی منتشر شده بود را تحت عنوان کشته شده های غوطه شرقی منتشر کردند. 

* جعل تصویر سال 2016 به جای بازداشتگاه دراویش

پس از آشوب‌های سال گذشته دراویش منتسب به گناباد، آمد نیوز تصویری را در کانال تلگرامی‌اش منتشر کرد و مدعی شد که این تصویر از بازداشتگاه دراویش است که وضعیت نامناسبی دارند.

پیگیری‌ها خبرنگار ما نشان داد تصویری که رسانه‌های ضدانقلاب به عنوان وضعیت نامناسب دراویش دستگیر شده منتشر کردند، سال 2016 یعنی دو سال پیش از ماجراهای خیابان گلستان هفتم، در برخی رسانه‌های کردی و همچنین فیس بوک برخی از کاربران  منتشر شده بود.

 

* شایعه‌ای برای تخریب تولیت آستان قدس

حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی هم یکی از اهداف ضدانقلاب و آمد نیوز است. آمدنیوز اواخر تیرماه لیستی را منتشر کرد و مدعی شد لیست آقازاده‌ها و  #ژنهای_خوب شستا، بزرگترین هلدینگ اقتصادی سازمان تامین اجتماعی و وابسته به وزارت کار است. در این لیست نام نوه حجت الاسلام رئیسی هم به به عنوان یکی از مدیران به چشم می خورد، درحالی که بزرگترین  نوه وی که حسین نام دارد 5 سال دارد.

 

* بازی با جان دختران زلزله زده

همین چند روز پیش نیز  برخی از رسانه‌های ضدانقلاب به همراه کانال آمدنیوز  خبری مبنی بر خودکشی دو دختر ۱۶ و ١٧ سالە در مناطق زلزلە زدە سرپل ذهاب را منتشر کردند اما استعلامات انجام شده نشان داد هیچ مورد اقدام به خودکشی در این شهرستان صورت نگرفته بود.

 

 

* جعل حساب کاربری مدیرعامل تلگرام

در یکی دیگر از این موارد، آمد نیوز خبری منتشر کرد که در آن به ظاهر مدیرعامل تلگرام پاسخ یک کاربر را داده و او را به جنگ با سیاست‌‌گذاریهای مقامات ایران دعوت کرده  اما زمانی که به تصویر منتشر شده در این خبر دقت بیشتری می‌کنیم، مشخص می‌شود که نام اکانتی که آمدنیوز به عنوان حساب کاربری دوروف جا زده، اشتباه است و در نتیجه به وضوح مشخص است که این کانال معاند باز هم در دروغ پراکنی گاف داده است. (اینجا)

* حمله به پیام‌رسان‌های داخلی

در روزهای ابتدایی فیلتر تلگرام ، آمد نیوز دست به انتشار لیست دروغی از تعرفه خدمات پیام‌رسان سروش کرد و  مدعی شد این پیام رسان، اطلاعات مردم را در اختیار نهادهای امنیتی قرار می‌دهد(اینجا). خبری که به سرعت توسط مسئولان این پیام رسان تکذیب شد.

 

* دروغ درخواست عفو مرتضوی توسط آیت‌الله هاشمی شاهرودی

یکی از دروغ آمد نیوز به جعل نامه ای اختصاص داشت که ادعا می‌کرد آیت‌الله هاشمی شاهرودی برای سعید مرتضوی دادستان سابق درخواست عفو از رهبر انقلاب کرده است. (اینجا)

 

*  حمله به کمیته امداد

آمد نیوز در ایام شب ‌های قدر به همراه شبکه ماهواره‌ای من‌وتو با انتشار فیلم‌هایی مدعی شدند جمهوری اسلامی از محل صندوق‌های صدقات واقع در خیابان‌های ایران به مردم فلسطین عذا، سحری، افطاری و دسر می‌دهد.

 

دروغی که به سرعت توسط مسئولان کمیته امداد تکذیب شد و اعلام کردند تنها صدقاتی که روی صندوق‌های آن‌ها نوشته شده باشد کمک به فلان کشور به خارج می‌رود. حتی فیلم‌های صندوق‌های کمیته امداد در کشورهای مختلف هم در پاسخ این شایعات منتشر شد.

 

* دروغ نجومی آمد نیوز در حد بودجه ایران!

هرچند طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان یکی از دغدغه های رسانه ها بوده اما آمد نیوز چندی پیش تصویری از مانده حسابی که کانال‌های فان و سرگرمی منتشر کردند را با عنوان دارایی حساب یکی از فرزندان مسئولان بازنشر داد. ادمین های آمد نیوز به همین موضوع ساده هم فکر نکردند که این رقم، چیزی در حدود نیمی از لایحه بودجه سال 97 پیشنهادی دولت به مجلس است.

 

یکی از دغدغه‌های ادمین‌های کانال تلگرامی آمدنیوز پر کردن محتوا است. آن‌ها به این منظور هرخبر، مطلب، عکسی که بدستشان می رسد را بدون اندکی اطلاع از درستی یا نادرستی آن منتشر می‌کنند. البته برخی دیگر این موضوع را تکنیک آن‌ها برای مسموم کردن فضا می‌دانند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۰۹۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب یک شایعه عجیب درباره نام استقلال
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • بازخوانی کارنامه 8 تیم برتر جام حذفی؛ 3 قهرمان در کنار 5 مدعی
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره یک شایعه
  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت