Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهنامه«نماینده»: «محمدحسین فرهنگی» عضو سابق هیئت رئیسه مجلس دهم در گفت‎وگو با ماهنامه«نماینده»، به بررسی عملکرد هیئت رئیسه مجلس و همچنین عملکرد فراکسیون نمایندگان ولایی در انتخابات هیئت‌رئیسۀ اجلاسیۀ سوم پرداخت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو می‌گوید: «معمولاً هم در داخل و هم در بیرون مجلس به هیئت رئیسه انتقادات بسیاری وارد است، در یک سالی که در آنجا بودم از جهاتی خیلی اذیت شدم، از این جهت که احساس می‌کردم جایگاه قوه مقننه در حال تضعیف شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «خروجی‌های نامناسبی به‌عنوان مصوبه از مجلس بیرون می‌آید، استیضاحی انجام می‌شود، آن هم نه یک استیضاح بلکه 3 استیضاح که در موضوعاتی که مورد انتقاد جامعه است‌؛ مشابه اینها یک مقدارش به هیئت رئیسه برمی‌گردد.»

نقد عملکرد هیئت رئیسه در استیضاح

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی ادامه داد: «در گذشته هیئت رئیسه به‌حدی بر روی استیضاح کار می‌کرد که یا رأی می‌آورد یا به رأی نزدیکی می‌رسید و رأی نمی‌آورد و هیچ‌گاه برای استیضاح یکجا موافقت نمی‌کرد و مشابه این اتفاقات را ما داشتیم.»

فرهنگی به موضوع سؤال از رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: «در مورد سؤال از رئیس‌جمهور، دورۀ قبل یک فعالیتی شروع شد و قاعدتاً منجر به سؤال شد و رئیس‌جمهور آمد و توضیح داد و اتفاقاً در گفت‌وگویی به معاون محترم پارلمانی رئیس‌جمهور عرض می‌کردم که چه علتی دارد که آن‌قدر مقاومت می‌شود؟ رئیس‌جمهور نهایتاً می‌تواند بیاید، بگوید من علاقه‌مندم که در جلسه غیرعلنی بیایم موارد را توضیح بدم، اگر صلاح نمی‌داند که برخی از این مطالب و محورها منتشر شود، می‌تواند به شکل‌های دیگری این کار را انجام دهد.»

رابطه کیفیت مجلس با اعضای هیئت رئیسه

وی به کارایی و کیفیت مجلس دهم اشاره کرد و گفت: «این بحث، موضوع قابل توجهی است که کارایی مجلس تا حدود زیادی به عملکرد یکایک اعضای هیئت رئیسه ارتباط دارد. به‌عنوان مثال ما کاری را شروع کردیم که احساس می‎کنم رها شده و آن این است که احکامی را که در قوانین اخیر تأثیر مهمی می‌گذارد مثل آن برنامه احکام دائمی و قانون تنظیم داشتیم اینها را بین کمیسیون‌ها تقسیم و آنها را وادار می‌کردیم که مسئولان ذی‌ربط را دعوت و از عملکرد آنها سؤال کنند که بعد از مدتی که آنجا بودیم رها شد و دیگر پیگیری نمی‌شود.»

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی به عملکرد فراکسیون‌ها اشاره کرد و گفت: «فراکسیون‌های سیاسی هم آن کارایی و کارآمدی مناسب را در مجلس ندارند. جلساتی که تشکیل می‌شود معمولاً اکثر حضار اظهار نظر می‌کنند بدون اینکه جمع‌بندی مشخصی داده شود.»

انتقاد از عملکرد فراکسیون

فرهنگی افزود: «این اشکال هم در شورای مرکزی و هم در مجمع فراکسیون وارد است. جلساتی که مسئولان مختلف برگزار می‌کنند بیشتر اعضا دنبال بحث‌های حوزه انتخابیه خودشان هستند؛ این فراکسیون، فراکسیون سیاسی است نه فراکسیون صنفی یا تخصصی و نظایر اینها و لازم است که موضع‌گیری‌های به‌هنگام چه به‌صورت رأی‌گیری‌ و عملی و چه به‌صورت اعلام موضع در بیانیه‌ها و امثال آنها داشته باشند.»

وی ادامه داد: «البته فراکسیون در حوزه بیانیه‌ بد عمل نکرده و نسبتاً فعال بوده و به‌هنگام بیانیه‌ها و موضع‌گیری‌ها را انجام داده است، اما در سایر محورها نتوانسته اقدام منسجم و تأثیرگذاری داشته باشد.»

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی به پیام حضور آقای حاجی‌بابایی در انتخابات اخیر هیئت رئیسه اشاره کرد و گفت: «بنده قبل از اینکه ایشان اعلام داوطلبی کنند، شرایط را پیش‌بینی می‌کردم که چه اتفاقی خواهد افتاد، هم به خود ایشان و هم به بعضی از دوستان مجمع عرض کردم این اتفاق غیر از آنکه طیف امید را منسجم می‌کند هیچ خروجی دیگری ندارد و ایشان به‌نظر من کار سنجیده‌ای انجام نداد، هر چند که دیگر گذشته و برگشت به این مقطع و بحث درباره آن خیلی لازم و ضروری نیست.»

فرهنگی به عملکرد فراکسیون مستقلین در انتخابات اشاره کرد و گفت: «فراکسیون مستقلین نسبت به ایده‌ها و مواضعی که فراکسیون نمایندگان ولایی داشته، هم در گذشته وجود آن ضروری بوده و استمرار آن به نفع است، در رأی‌گیری ملاحظه کردید که در مرحلۀ اول 3 فراکسیون از هم جدا شدند، آقای حاج‌بابایی رأی آورد که از آن آرا در مرحلۀ بعد حتی از نمایندگان حامی ایشان به‌سمت‌ آقای دکتر عارف سوق پیدا کردند، آقای دکتر عارف در مرحلۀ اول 114 رأی آورد، در مرحلۀ دوم 123 رأی کسب کرد، 9 رأی به آرای ایشان اضافه شد، ضمن اینکه در ارتباط با ممتنعین نیز از 3 نفر به 9 نفر افزایش پیدا کرد، ولی 15 نفر از کسانی که در مرحلۀ اول تصمیم‌گیری کرده‌ بودند، به این صورت تقسیم شدند با وجود اینکه همۀ مستقلین پشت سر آقای لاریجانی بودند.»

وی ادامه داد: «اگر این عنوان را هم حذف کنید، قطعاً این شرایط بدتر هم می‌شود، اصلاً به‌نفع نیست، از ابتدا کار سنجیده و هوشمندانه‌ای بود که انجام شد و معتقدم هر لحظه به این فراکسیون آسیب وارد شود قطعاً یک گامی برای پس‌رفت فراکسیون نمایندگان ولایی است.»

این نماینده مجلس دهم دربارۀ پیام میزان آرای دکتر لاریجانی در انتخابات هیئت رئیسه نیز گفت: «پیام این بود که بالاخره ایشان بین 3 فراکسیون، اکثریت قاطع را ندارد.»

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۱۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • راهیابی رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • رئیس و عضو هیئت رئیسه هیئت ووشو کیش به مسابقات جهانی استرالیا
  • رضوانی عضو هیئت رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند
  • محتمل‌ترین زمان برای برگزاری انتخابات فدراسیون دوومیدانی
  • در صورت مساوی بودن امتیاز، تفاضل گل تعیین‌کننده است
  • قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است