Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@16:06:08 GMT

پرواز کلاغ سبز بر فراز نخلستان های بافق

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۱۵۷۲۱

پرواز کلاغ سبز بر فراز نخلستان های بافق

به گزارش ایرنا با به صدا در آمدن آواز و پرواز کلاغ های سبز که در اصطلاح محلی به آن 'مرغ خرما رنگ کن' هم می گویند، پخته شدن خرما به مردم شهر نوید داده می شود.
در نیمه دوم مرداد و قبل از پخته شدن خرما، مردم شهرهایی که نخل های سرافراز، زینت بخش شهرشان شده شاهد پرواز پرندگانی با بالهای مایل به رنگ سبز هستند که آمدنشان ارتباط مستقیمی با خرما، رسیدن این محصول و ایجاد روحیه نشاد و شادمانی در بهره برداران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هرسال با گرم شدن هوا خوشه سبز خرما کم‌کم رنگ زیبای قرمز یا زرد به خود می‎گیرد و دقیقا در همین زمان، این پرنده زیبا در نخلستان ‌های سر به فلک کشیده بافق ظاهر می شود و با آواز خوش خود به کشاورزان نوید رنگ شدن خرما و نزدیکی به فصل برداشت این محصول را می‌دهد.
برخی از قدیمی های بافق به این پرنده خوش الحان 'بلبل خرما' هم می گویند و آمدن آن را به نخلستان ها خوش یُمن می دانند.
و حالا نخلستان های بافق این روزها میزبان 'مرغ خرما رنگ کن' یا 'کلاغ سبز' است، واژه ای که برای خیلی ها غریب به نظر می رسد اما واقعیتی است که می گوید کلاغ می تواند سیاه نباشد و مژده دهنده رسیدن خرما یکی از محصولات ارزشمند صادراتی باشد.
بعد از این که پرنده خرما رنگ کن بر بلندای نخلستان های بافق از این شاخه به آن شاخه نشست کم کم شهریور ماه از راه می رسد و فصل خرما پزان آغاز می شود و نخلکاران این محصول را از آخر شهریور تا پایان مهر برداشت می کنند.
بعد از برداشت محصول خرما، این پرنده از این شهرستان کوچ می کند تا سال آینده در همین فصل که دوباره مهمان کشاورزان و نخلستانهای این دیار باشد.
هوای بافق در بعضی از این روزها به بیش از 48 درجه سانتیگراد می‌رسد ولی زیبایی نخلستان‌ها و آواز این پرنده در لابه‌لای شاخه‌های خرما از نظر یک گردشگر، منحصر بفرد است و باعث جذب گردشگران و دوستداران محیط‌ زیست و قبول تحمل رنج سفر به شهر نخل و آفتاب می شود.

***کلاغ سبزی که آفت ها را هم نابود می کند
یکی از کشاورزان بافقی به ایرنا گفت: وقتی کلاغ سبز از شاخه ای به شاخه دیگر پرواز می کند به نخلکاران این نوید را می دهد که فصل برداشت خرما نزدیک است.
محمد علی کارگران افزود: این پرنده، برعکس نامش، رنگارنگ است و با صدایی خوش الحان، هم سالم بودن و عاری از آفت بودن خرما را نوید می دهد و هم موسم چیدن خوشه های این محصول را با نوای دلنشین خود یادآور می شود.
وی بیان کرد: پرنده مورد اشاره، حشرات موذی و کرم‌های درخت که همزمان با رسیدن خرما زیاد می‌شوند را هم شکار کرده و از آفت زدگی خرما جلوگیری می‌کند.
یکی دیگر از باغداران بافقی هم گفت: از زمان کودکی که با پدر و گاهی پدر بزرگ به نخلستان ها می آمدم مرغ خرما رنگ کن را در اواخر تیر کم و بیش و در ماه مرداد مخصوصا نیمه دوم زیاد می دیدم و احساس می کردم پدرم از دیدن این پرنده خوشحال به نظر می رسد.
حسین محمدی ادامه داد: پدر بزرگم این پرنده را کلاغ می نامید اما هیچ شباهتی به آنچه پدر بزرگ می گفت نداشت زیرا این پرنده رنگارنگ و بسیار زیبا، برعکس کلاغ که صدایی گوش خراش دارد با چهچه بلبل گونه، مهمان نخلستان های بافق می شود.

***فعالیت 2 هزارو 600 بهره بردار خرما در بافق
مدیر جهاد کشاورزی بافق هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از اوایل مرداد ماه، مردم بافق شاهد پرواز پرندگانی سبز رنگ هستند که آمدنشان ارتباط مستقیمی با خرما و رسیدن این محصول دارد.
حمید عسکری باقر آبادی افزود: کشاورزان بافقی، آمدن پرنده در نخلستان از نیمه های مرداد را نویدی برای آغاز تغییر رنگ خوشه‌ های خرما می‌دانند.
به گفته عسکری بیش از دو هزار و 600 بهره بردار در حوزه پرورش و تولید خرما در شهرستان بافق فعالیت دارند.
این مسوول به نقش مرغ خرما رنگ کن در جذب گردشگر اشاره کرد و افزود: دوستداران محیط زیست برای دیدن این پرنده زیبا حتی گرمای بیش از 48 درجه بافق را نیز تحمل می‌ کنند تا شاهد و ناظر پرکشیدن و نشستن این پرنده بر شاخه های درخت باشند.

*** مژده راه اندازی 2 واحد فرآوری خرما در بافق
فرماندار بافق هم به ایرنا گفت: قرار است 2 واحد فرآوری این محصول با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با هدف ایجاد صنایع تبدیلی در بافق راه‌اندازی شود که این انقلابی در بحث نخیلات خواهد بود و اشتغالزایی را در پی دارد.
'محمد زاده رحمانی' تصریح کرد: بیش از سه هزار و 100 هکتار از اراضی و باغات بافق زیر کشت درخت خرما است و نخلستان هایی راست قامت با چشم اندازی زیبا را مقابل دیدگان آدمی قرار می دهد.
یکهزار و 400 هکتار سطح زیر کشت خرما محصول بومی و بقیه از ارقام کبکاب، زاهدی و پیارم و مقداری مضافتی است که پا جوش درخت آن از برازجان بوشهر به این شهرستان منتقل و کشت شده است.
کشاورزان بافقی، هم اینک به طور متوسط سالانه بیش از چهار هزار تن خرما از ارقام مختلف برداشت و به بازار مصرف عرضه می کنند.
از اجزای درختان خرما برای تهیه حصیر، پادری، جارو، کلاه، بادبزن، طناب و دیگر محصولات حصیری استفاده می شود و عمده صنایع دستی بافق مرهون و وابسته به نخل است.
برداشت خرما در شهرستان بافق همه ساله از اوایل شهریور تا اواخر مهرماه انجام می شود که امسال با توجه به گرمی بیش از حد هوا برداشت این محصول در برخی مناطق، اندکی زودتر آغاز خواهد شد.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد قرار دارد.
7543/ 6197
اصغر عسکری- خبرنگار ایرنا بافق
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت پرنده جنوب شرقی دوستداران محیط زیست سرمایه گذاری بخش خصوصی یزد رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۵۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما

به گزارش قدس آنلاین، سید روح الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران در خصوص مقاصد صادراتی خرما اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۸۹ هزار و ۴۹۵ تن انواع خرما به ارزش ۳۴۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۲۲ دلار از کشورمان صادر شده که نسبت به سال قبل ۴ درصد در وزن و ۶.۷ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است.

وی افزود :۸۲ کشور، مقصد صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بوده که هند با خرید ۹۰ هزار و ۲۳۷ تن، به ارزش ۸۴ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار، مقصد نخست انواع خرمای ایرانی بود و پس از آن، پاکستان با خرید ۹۱ هزار و ۱۹۹ تن به ارزش ۷۲ میلیون و ۴۴ هزار و ۵۷۶ دلار، ترکیه با خرید ۳۹ هزار و ۴۸ تن به ارزش ۳۶ میلیون و ۱۶۷ هزار دلار، قزاقستان با ۲۴ هزار و ۱۴۳ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۲۲ هزار دلار، چین با ۱۰ هزار و ۳۲۱ تن به ارزش ۱۱ میلیون و ۹۷۵ هزار دلار، عراق با هشت هزار و ۸۸۶ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و روسیه با ۱۰ هزار و ۱۰۳ تن به ارزش ۹ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار، مقاصد دوم تا هفتم صادرات انواع خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند.

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی ایران، در خصوص میزان صادرات انواع خرماهای ایرانی توضیح داد: خرمای مضافتی با ۱۵۹ هزار و ۵۰۱ تن به ارزش ۱۸۱ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۲۰۶ دلار، بیشترین میزان خرید را در بین خرماهای ایرانی در جهان داشته و ۶۵ کشور نیز به صورت مستقیم این خرما را از کشورمان در سال ۱۴۰۲ وارد کردند.

لطیفی در خصوص سایر خرماهای پر طرفدار ایرانی گفت: خرمای زاهدی با ۷۲ هزار و ۴۸۸ تن به ارزش ۴۳ میلیون و ۵۷۵ هزار دلار، دومین خرمای پر فروش ایرانی بود که ۳۶ کشور خریدار آن بودند و پس از آن خرمای شاهانی با ۴۶ هزار و ۴۵۹ تن به ارزش ۳۷ میلیون و ۳۵۴ هزار دلار، میهمان ۳۰ کشور بود.

وی افزود: خرمای کلوته با ۴۴ هزار و ۶۹۷ تن به ارزش ۳۰ میلیون و ۲۸۵ هزار دلار و صادرات به ۲۸ کشور، خرمای پیاروم با پنج هزار و ۸۶۶ تن به ارزش ۱۸ میلیون و ۶۵۵ هزار دلار و صادرات به ۳۱ کشور، خرمای استعمران با ۳۸ هزار و ۵۸۷ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۴۵۴ هزار دلار و صادرات به ۵۶ کشور، خرمای کبکاب با ۱۰ هزار و ۲۴۱ تن به ارزش ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار دلار و صادرات به ۳۳ کشور، خرماهای سایر (فاقد کد تعرفه مستقل تعریف شده) با ۱۰ هزار و ۹۳۰ تن به ارزش ۶ میلیون و ۷۹۴ هزار دلار و صادرات به ۴۵ کشور، خرمای خاصویی با ۷۱۷.۵ تن به ارزش ۷۷۱ هزار و ۵۰۰ دلار و صادرات به ۱۲ کشور و خرمای برحی با ۸.۵ تن به ارزش ۱۵ هزار و ۳۰۶ دلار و صادرات به دو کشور به ترتیب از پرطرفدارترین خرماهای صادر شده در سال ۱۴۰۲ بودند.

مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان تعاون روستایی، اشاره‌ای به نام همه کشورهای خریدار خرمای ایرانی داشت و گفت: اتریش، اردن، آرژانتین، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات، اندونزی، انگلستان، اوکراین، اوگاندا، ایتالیا، ایسلند، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، بنگلادش، بوسنی، پاکستان، پرو، تاجیکستان، تانزانیا، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، ترینیداد و توباگو، مالت، آذربایجان، چک، مولداوی، یوگسلاوی، چین، دانمارک، رومانی، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، سوریه، سومالی، سوئیس، سوئد، شیلی، صربستان، عراق، عمان، روسیه، فرانسه، فنلاند، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کره جنوبی، کرواسی، کلمبیا، کنیا، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالدیو، مالزی، مجارستان، مغولستان، مکزیک، موریس، نروژ، نیوزیلند، هلند، هند، ونزوئلا و یونان، ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی در سال ۱۴۰۲ بودند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه جواهرانه در بافق
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم
  • پرواز گسترده بالگردها بر فراز پایگاه کرم ابوسالم+ فیلم
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • نخلداران استان بوشهر مراقب آفت کنه گردآلود خرما باشند
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)