Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به لزوم بازنگرینگری قیمت سوخت و خودرو در کشور گفت: پایش مستمر ایمنی راه‌ها و اسیب شناسی جدی بررسی تلفات در کشور توسط کمیسیون ایمنی صورت می‌گیرد. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، با توجه به افزایش میزن تصافادت در جاده‌های کشور و اهمیت بررسی مقوله ایمنی در جادها، گفت و گویی انجام دادیم با مهرداد تقی زاده معاون وزیر راه وشهر سازی که در ادامه می‌خوانید:
میزان: آمار کشته‌ها در سال‌های گذشته چه میزان بوده است؟
تقی زاده: حدود ۱۰، ۱۵ سال پیش آمار تعداد کشته‌ها در جاده‌های کشور و راه‌های درون شهری رو به افزایش گذاشته بود به طوری که در سال ۸۱ این عدد به حدود ۲۲ هزار نفر رسید که آمار به صورت علنی اعلام مطرح شد تا در کشور موجی برای جلوگیری از تلفات جاده‌ای ایجاد شود و خوشبختانه این حرکت منجر شد تا در خرداد ماه سال ۸۲ در هیئت دولت کمیسیون ایمنی راه‌ها فعالیت خود را آغاز کند و با کنترل اوضاع وضعیت بهتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


میزان:با تشکیل کمیسیون ایمنی میزان تصادفات کاهش یافت؟
تقی زاده: زمانی که یک حرکتی شروع می‌شود چند سال طول می‌کشد تا به نتیجه مثبت برسد در نتیجه تعداد کشته‌ها همینطور باز تا چند سال بالاتر رفت تا اینکه سال ۸۴ به رقم ۲۷ هزار کشته در سال رسید و از آن به بعد یک شیب کاهشی شروع شد یعنی اقداماتی که از سال ۸۲ شروع شده بود و در این دو سه سال انجام شد به تدریج اثرات خودش را گذاشت و ما در سال ۹۵ تعداد کشته هایمان به حدود ۱۶ هزار نفر رسید. در حقیقت توانسته بودیم تعداد تلفات جاده‌ای را از ۲۷ هزار نفر را به ۱۶ هزار نفر رساندیم.
میزان:با چه عملکردی این رقم کاهش پیدا کرد؟
تقی زاده: یک بخش اقداماتی بود که بر روی پنج رکن اصلی کار می‌کنند که شمال بحث خودرو، جاده، نیروی انسانی، مدیریت ایمنی و مدیریت بعد از سانحه است. زیرا اگر پس از سانحه به داد سانحه دیده برسند این کمک می‌کند که تعداد کشته شده به حداقل برسد این اقدامات آغاز و به تدریج میزان تلفات جاده‌ها کاهش یافت و در سال ۸۵ یک مرتبه تعداد تلفات جاده‌ای از ۲۷ هزار به ۲۳ هزار نفر کاهش یافت و در سال‌های بعدی تقریبا این روند ثابت مانده خیلی کاهش کمی داشته تا اینکه سال ۸۹ به ۹۰ از ۲۳ هزار کشته به ۲۰ هزار نفر کاهش یافت بعد از آن دیگر شیب خیلی ملایم بوده است.
میزان: چه عواملی بر کاهش تلفات جاده‌های تاثیر گذار بوده است؟
تقی زاده: با وجود افزایش قیمت سوخت از ۸۰ تومان بود به ۱۰۰ تومان و بعد سهمیه بندی کردند و ایجاد بنزین آزاد با نرخ ۴۰۰ تومان و تنظیم این ضابطه باعث شد که یک مرتبه تعداد تلفات از ۲۷ هزار به ۲۲ هزار نفر کاهش یافت.
میزان: راهکار افزایش نرخ سوخت در حال حاضر هم چاره ساز است؟
تقی زاده: این راهکار فقط در ایران نیست و در جهان مرسوم است و راهکار افزایش قیمت سوخت ترغیب مردم برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، چون قطار و هواپیما استفاده کنند و این طرح در تمام کشور‌ها به عنوان یکی از راهکار‌ها برای کاهش تلفات جاده‌ای محسوب می‌شود.
میزان: تغییرات قوانین راهنمایی و رانندگی چه تاثیری برکاهش تلفات جاده‌ای داشته است؟
تقی زاده: موج بعدی کاهش تلفات در سال ۸۹ به ۹۰ بود که این به دلیل تغییر قانون راهنمایی و رانندگی و تشدید نحوه برخورد با تخلفات رانندگی جریمه‌ها افزایش پیدا یافت که البته این هم از اقدامات کمیسیون ایمنی بود که دنبال کرده بود تا اینکه شاهد کاهش تلفات جاده‌ای در کشور بودیم.
میزان: در زمینه بررسی نقاط پر تصادف چه اقداماتی رخ داده است؟
تقی زاده: بررسی نقاط پر تصادف جاده‌های کشور را را اولویت بندی سشدکه حدود ۱۵۰۰ نقطه بود و بعد با توجه به اینکه بودجه کافی برای رفع این نقاط وجود نداشت یکی از اقدمات این است که این آشکارسازی صورت بگیرد، آشکار سازی یعنی اینکه تابلو‌های ایمنی به حدکافی نصب و به مردم هشدار‌های لازم داده و هر جایی که لازم است این سیستم‌های گاردریل تقویت شود.
میزان: سامانه آنالیزسلامت فنی خودرو اجرایی شد؟
تقی زاده: سامانه آنالیز سلامت فنی خودرو اجرا و در حال حاضر روی بیشتر از ۲۳۰۰ اتوبوس پیاده شد و به آن سیستم FMS می‌گویند یک سیستمی هست که تمام اطلاعات فنی خودرو را دائما ثبت و هشدار‌های لازم را به صورت اتوماتیک به شرکتی استفاده کننده ازخودرو می‌دهد و این امر موجب شناسایی خودرو‌های معیوب و توقف آن‌ها می‌شود.
میزان: برای ایمنی در جاده‌های چه اقداماتی صورت گرفته است؟
تقی زاده: در جاده‌ها سیستم‌های هوشمند کنترل عبور و مرورنصب شد و مرکز مدیریت راه‌های کشور راه اندازی شد که راه‌ها تحت نظارت دوربین‌های نظارتی قرار گرفت که البته پوشش کامل نداریم درحدی که بودجه وامکانات اجازه می‌داد این کار انجام شد.
میزان: بحث عوارض در جاده‌ها تاثیری بر کاهش تردد داشته است؟
تقی زاده: بله عوارض در کشور‌های مختلف از خودرو‌ها دریافت می‌شود که با علاوه بر افزایش قیمت سوخت عوارض سنگین برای اثرگذاری بیشتر وضع می‌کنند و میزان افزایش عوارض در جاده‌های کشور در حدی نبوده که بتواند اثر چندانی بر کاهش تردد بگذارد.
جرایم رانندگی به وزارت راه هم داده می‌شود؟
تقی‌زاده: در قانون اشاره شده که باید جریمه‌های رانندگی تقسیم شود یک اش به سازمان به وزارت راه و یک بخشی به شهرداری‌ها داده شود متاسفانه این قانون اجرا نمی‌شود که البته ما به شدت این موضوع را دنبال می‌کنیم ونامه نگاری‌های متعدد با سازمان برنامه و بودجه داشته ایم که در صورت تحقق این امر دوربین‌ها نصب شده و ایمنی جاده‌ها افزایش خواهد یافت.
میزان: در حال حاضر برای بازسازی و بهسازی جاده‌های کشور چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟
تقی زاده: گرو‌هایی دائما در طول راه‌های کشور موظف به بازسازی جاده‌های تخریب شده هستند البته در زمینه بازسازی و نوسازی جاده‌های کشور با مشکل خیلی جدی کمبود بودجه و اعتبارات مواجه هستیم.
میزان: چه بودجه‌ای به بازسازی جاده‌های کشور تخصیص داده شده؟
تقی زاده: بودجه‌ای که معمولا کلا در کشور‌های مختلف به نگهداری راه‌ها اختصاص داده می‌شود حدود ۳ تا ۶ درصد هزینه ساخت راه است، ولی در ایران این رقم نیم درصد است و میزان بازسازی جاده‌های به میزان بودجه‌ای که برای آن تخصیص یافته باز می‌گردد و هیچ پیمانکاری حاضر نیست که این کار را به صورت رایگان انجام بدهد.
میزان: آماری تلفات جاده‌ای در سال جاری به چه تعداد رسیده است؟
تقی زاده: تعداد تلفات جاده‌ای از ۲۷ هزار نفر در سال ۸۴، به حدود ۱۶ هزار نفر در سال ۹۵ کاهش یافته، ولی متاسفانه شیب تلفات جاده‌ای در سال ۹۶ تند شد و پیش بینی می شود این تعداد افزایش پیدا یابد.
میزان:علت افزایش تلفات جاده‌ای در سال جاری چه عواملی است؟
تقی زاده: این افزایش ناشی از این است که برخی از شهر‌ها خودرومحورتر و میزان استفاده از خودرو بیشتر می‌شود که این امر موجب میزان کاهش حمل ونقل عمومی می‌شود.
میزان: اتوبوس‌ها برون شهری چه تعداد مسافر جابجا می‌کنند؟
تقی زاده: طی ۱۰ سال اخیر اتوبوس‌ها برون شهری حدود ۲۶۰ میلیون نفر مسافر جا به جا می‌کردند که نزدیک به ۱۰۰ میلیون از آن کم شد و از این تعداد  بخش کمی به سفر‌های هوایی و ریلی روی آوردند، ولی اکثر این‌ افراد در حال حاضر با خودرو‌های شخصی در جاده‌ها تردد می‌کنند.

میزان: علت خودرو محور شدن مردم در کشور چیست؟
تقی زاده: با توجه به ثبات قیمت سوخت در چند سال اخیر مردم کشور خودرو محور شده اند و پیش بینی می‌شود متاسفانه با ادامه این روند تعداد کشته‌ها از ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر در سال ۹۶ به حدود ۲۰ هزار نفر برسد.

میزان: در بخش باری چه اقداماتی برای افزایش ایمنی در جاده‌ها صورت گرفته است؟
تقی زاده: در بخش باری نیز به شدت خودرومحوریم و و افزایش تردد تریلی ها در جاده های کشور احساس ناامنی در عبور و مرور در جاده‌های کشور را افزایش می‌دهد و ما جز کشور‌هایی هستیم که قیمت خودرو بالا است و این موجب می‌شود رانندگان این خودرو‌ها برای تامین اقساط خودرو بیشتر تردد کنند و در نتیجه تصادفات نیز با توجه به خستگی افزایش خواهد یافت و منطقا استفاده از کامیون یا ناوگان سنگین جاده‌ای برای مسافت کوتاه هست. یعنی به این شکل که ۱۰۰، ۱۵۰ کیلومتر را با این طی کنی، ولی اگر خواستی ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ کیلومتر بری با قطار یعنی بعضی‌ها قطار‌هایی دارند که کامیون براست یعنی کامیون وتریلی با بارش می‌رود روی قطار و مسافت را طی می‌کند مسافت ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلومتری و در انتها از روی قطار می‌آید پایین و مسافت کوتاه‌تر طی می‌کند و اگر در ایران این تکنولوژی هم ایجاد می‌شد استقبال چندانی از آن صورت نمی‌گرفت به خاطر اینکه هزینه حمل جاده‌ای در حدی است که برای هم صرف می‌کند.
میزان: چه اقداماتی برای کاهش تلفات صورت گرفته است؟
تقی زاده: نقشه راه ایمنی کشور سال گذشته در جهت کاهش تلفات جاده‌ای تدوین شد و به دولت فرستادیم و الان در کمیسیون هیئت دولت مطرح می‌شود و اگر آن نقشه راه ایمنی طبق آنچه که ما آنجا پیش بینی کردیم به تصویب برسد تمام بودجه هایش هم تامین شود و تمام مواردی که پیش بینی کردیم محقق شود در آن صورت تعداد تلفات جاده‌ای از ۱۶ هزار نفر در حال حاضر به جای افزایش در سال‌های آینده به ۹ هزار نفر خواهد رسید.   و کلام آخر؟
تقی زاده: این افزایش تلفات علی رغم تمام فعالیت‌های شبانه روزی در زمینه ایمنی است و نه تنها اقداماتی کم نشده بلکه از طرف راهداری، پلیس و تمام نهاد‌ها در کشور و استان‌ها اقدامات و فعالیت‌های ارزشمندی صورت پذیرفته است.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تلفات جاده قیمت سوخت حمل و نقل جاده ای خودرو محور کاهش قیمت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران

یاسر ابراهیمی معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: با توجه به نقش دوربرگردان در ارتقای ایمنی راه‌ها و کاهش تصادفات جاده‌ای ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های پر تصادف استان در حال احداث می‌باشد.

او افزود: احداث دوربرگردان در محور‌های (محمود آباد- نور، شماره ۳ کمربندی تنکابن، ساری فرح آباد) آکند (هلال کلا آمل-بابل، تیله نو بهشهر-گلوگاه، کلوده آمل-محمود آباد، دریا پشته رامسر، انارور رویان -نوشهر، هشت تیکه گلوگاه، هریس رامسر، قلعه کش آمل –بابل، حمید آباد ساری-فرح آباد) در حال اجراست که بخش زیادی از این پروژه‌ها رو به اتمام است.

ابراهیمی گفت: تبدیل بریدگی‌ها در جاده‌ها به دوربرگردان‌های استاندارد راهکاری مناسب برای کاهش نقاط پرحادثه در جاده‌های استان است.

او افزود: با استفاده از دوربرگردان تصادفات احتمالی حذف می‌شوند، زیرا وسایل نقلیه در یک جهت و با سرعت کم حرکت می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره به شرایط بومی و قرارگیری روستا‌ها و مراکز جمعیتی و کشتزار‌ها در حاشیه راه‌ها، گفت: وجود شهر‌ها و روستا‌های متعدد در امتداد جاده‌های بین شهری عاملی است که، بنا به ضرورت، باعث ایجاد سرعت گیرها، تقاطع‌ها و بریدگی‌های متعددی در طول جاده‌های استان می‌شود که استاندارد نبودن این بریدگی‌ها و تقاطع‌های جاده‌ای درصد ایمنی مسیر را کاهش می‌دهد.

معاون فنی و راه‌های روستایی استان افزود: برای هریک از این دوربرگردان‌ها به طور میانگین ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی و استانی هزینه می‌شود.

او گفت:فراهم آوردن ایمنی لازم در جاده‌ها نوعی سرمایه گذاری است که برای پیشگیری از وقوع سوانح و حفظ سلامت مردم انجام می‌شود.

ابراهیمی ابراز امیدواری کرد بخشی از این پروژه‌های مهم و ضروری تا اواخر امسال به بهره برداری برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • تصادف ۱۷۱ خودرو طی ۷۲ ساعت گذشته در آذربایجان شرقی
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • کاهش ۱۰ درصدی تلفات جاده‌ای در تعطیلات جاری/ فوت ۱۰۹ نفر 
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است