Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس انلاین : مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی گفت: سال گذشته 17 بنا در راستای بازآفرینی بافت تاریخی شهری احیا شده است.

  ابوالفضل مکرمی‌فر ، در پاسخ به سوالی در خصوص احیای بافت‌های تاریخی روستایی اظهار کرد: 19 بافت روستایی برای احیا وجود دارد که طبق مصوبه‌ای مطالعات 3 روستا در سال 97 برای احیا انجام شده و بافت‌های تاریخی این روستاها ثبت خواهد شد، درگذشته عناصر ثبت ملی می‌شد اما امروزه تلاش ما ثبت ملی کل بافت تاریخی است یعنی تمام بافت‌های تاریخی برای جلوگیری از تعارضات طرح‌های مختلف ثبت ملی می‌شود و بعد از آن به بررسی عمیق‌تر عناصر بافت تاریخی می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  مکرمی‌فر عنوان کرد: طبق جلسه‌ای با ریاست دانشگاه فردوسی، تفاهم‌نامه‌ای در جهت بازآفرینی بافت‌های شهری و روستایی منعقد کرده‌ایم و یکی از تکالیفی که در استانداری برای دستگاه‌های اجرایی تعریف شده احیای بافت‌های تاریخی شهری برای حفظ و بهبود هویت شهری است زیرا در بافت‌های تاریخی شهری، عناصری وجود دارد که پنهان هستند و تاکنون به آن‌ها پرداخته نشده است.  اپلیکیشن‌ها به کمک گردشگران آمده‌اند مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی در خصوص مشکل فهم زبان فارسی برای گردشگران خارجی بیان کرد: یک اپلیکیشن دو زبانه از سوی سایت «اقامت 24» برای گردشگران خارجی تشکیل شده و اکنون مورد بهره‌‎برداری قرار گرفته است. وی ادامه داد: «انجمن پارسه» نیز یک اپلیکیشن 7 زبانه تشکیل داده که تاکنون حدود سه زبان انگلیسی، عربی و اردو آن راه اندازی شده است و در اسفند سال 96 مورد بهره‌برداری و فعالیت قرار گرفته است. برای مواردی از جمله پلیس گردشگری و آموزش به رانندگان تاکسی در مناطق اطراف حرم مطهر امام رضا (ع‌) برنامه‌هایی تعیین و اجرا خواهد شد.  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی گفت: اکنون 9 موسسه آموزشی دارای مجوز زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی وجود دارد که به آموزش افراد برای مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی، دوره‌های آشپزی و دوره‌های دیگری که در خود هتل‌ها برگزار می‌شود؛ می‌پردازد. تحولات جدی در توس؛ از برج و بارو تا باغ ایرانی مکرمی‌فر درخصوص مسائل مربوط به آرامگاه فردوسی و توس خاطرنشان کرد: بعد از گذشت 5 دهه به مسائل توس و آرامگاه فردوسی پرداخته خواهد شد که گام اول جلوخوان فردوسی است. طبق تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری، شورای شهر و سازمان میراث فرهنگی، انعکاسی از آرامگاه فردوسی را در جلوخوان به عنوان یک باغ ایرانی خواهیم داشت. کل آرامگاه فردوسی حدود 6 هکتار بوده و جلوخوان با وسعت 7 هکتار، تجلی‌ای از کل آرامگاه خواهد شد. این رویداد با سرمایه‌گذاری شهرداری مشهد در حال انجام و اکنون مطالعات اجرایی طرح به اتمام رسیده است.  مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی عنوان کرد: گام دوم برج و باروی توس با وسعت 7 هزار متر به همراه 106 نیم‌برج که ارتفاع برج و بارو و حصار 9 متر با عرض 6 متر است و به همان شکل احیا خواهد شد. احیای این بناها از دروازه رودبار که دروازه اصلی توس است شروع و تا دروازه نیشابور امتداد خواهد داشت.  وی افزود: قرارداد مطالعات مرمت زادگاه فردوسی، روستای پاژ منعقد شده و مرمت‌ها شروع شده است. امسال به استحکام بخشی و احیای ارگ کهن دژ که ضلع غربی آرامگاه فردوسی قرار دارد، خواهیم پرداخت. بعد از احیای 7 هکتار جلوخوان آرامگاه فردوسی به احیای پردیس فردوسی که 42 هکتار است خواهیم پرداخت و باید اقدامات مقدماتی جهت مشاور صورت گرفته شود. منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۱۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است