Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@09:58:41 GMT

آرامش بازار سکه با ورود سکه های شش ماهه بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۳۷۳۰

بازار آزاد در ادامه روند کاهشی اخیر، امروز نیز با توجه به کاهش اندک نرخ ارز و همچنین ورود سکه‌های طرح پیش فروش شش ماهه بانک مرکزی، با ثبات نسبی و کاهش قیمت برخی از سکه‌ها همراه شد.

به گزارش تابناک اقتصادی، در بازار امروز یکشنبه بیست و هشتم مردادماه ۹۷، بر اساس جدیدترین اطلاعات دریافتی از بازار آزاد تا ساعت ۱۶، قیمت سکه تمام طرح قدیم با کاهش ۲۰ هزار تومانی نسبت به روز شنبه، به قیمت ۳ میلیون و ۳۸۳ هزار تومان معامله شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای این سکه بیش از دو هفته قبل، در محدوده ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان قرار داشت.

هر سکه تمام طرح جدید نیز در دومین روز هفته، ۳ میلیون و ۷۱۷ هزار تومان ارزشگذاری شده است که نسبت به روز قبل، حدود ۱۰ هزار تومان ارزان‌تر شده است.  این سکه نیز بیش از دو هفته قبل، در محدوده ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شده بود.

هر نیم سکه بهار آزادی نیز تا ساعت ۱۶ امروز، با ۱۰ هزار تومان عقب نشینی به رقم یک میلیون و ۷۴۲ هزار تومان رسید. هر ربع سکه بهار آزادی نیز در معاملات امروز بازار، بر دیگر انواع سکه، با رشد ۱۰ هزار تومانی نسبت به روز قبل، به رقم ۸۹۰ هزار تومان رسید. سکه یک گرمی نیز بدون تغییر خاصی در سطح ۴۹۰ هزار تومان قیمت گذاری شد.

همانطور که در گزارش روز گذشته به زمان عرضه سکه‌های پیش فروش شده اشاره شد، امروز با ورود این سکه ها، به نظر می‌رسد که سیگنال مثبتی به بازار ارسال شده است. هرچند برای قضاوت نهایی هنزو زود است و باید منتظر روند بازار در روز‌های آتی باشیم، زیرا تجربه عرضه‌های قبلی بانک مرکزی، نشان از عدم ورود سکه‌ها از شعب بانکی به کف بازار آزاد سکه، داشت.

مهر در خصوص وضعیت عرضه و تقاضا سکه‌های مورد نظر نوشت: "در طرح پیش‌فروش سکه که از ۱۳۹۶.۱۱.۱۷ آغاز شد و تا ۱۳۹۷.۲.۱۶ ادامه داشت، در مجموع تعداد ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه پیش‌فروش شده است که از این تعداد، یک میلیون و ۶۱۰ هزار قطعه سکه در سررسید‌های یک و سه ماهه (معادل بیش از ۹۵ درصد تعهدات این دو سررسید) به متقاضیان تحویل شده است.

آنگونه که بانک مرکزی می‌گوید، تاکنون ۷۹۰ هزار قطعه سکه در سررسید یک ماهه و ۸۲۰ هزار قطعه سکه در سررسید سه ماهه به خریداران تحویل داده که تعداد اندکی از آن تا کنون باقی مانده و توسط خریداران تحویل گرفته نشده است؛ همچنین تحویل سکه‌های پیش فروش شده در سررسید شش ماهه نیز از امروز آغاز می‌شود که بر اساس آخرین آمار، در مجموع ۲ میلیون ۵۷۵ هزار قطعه سکه با سررسید شش‌ماهه تا تاریخ ۱۳۹۷.۸.۱۶ تحویل خریداران خواهد شد.  البته بانک مرکزی می‌گوید که سکه‌های پیش خرید شده کسانی که تاکنون برای دریافت آن‌ها به بانک مراجعه نکرده‌اند، نزد بانک عامل محفوظ است و خریداران می‌توانند تا سه ماه پس از زمان سررسید به شعب آن بانک مراجعه و با ارائه رسید پیش خرید، سکه‌های خود را دریافت کنند. "

نرخ ۳۹ ارز در بانک مرکزی ثابت ماند

براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا برای امروز (یکشنبه بیست و هشتم مردادماه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین نرخ هر پوند انگلیس بدون تغییر نسبت به روز شنبه ۵۳ هزار و ۵۴۸ ریال و هر یورو نیز بدون تغییر در مدت زمان مشابه ۴۷ هزار و ۹۹۹ ریال ارزش‌گذاری شد.

براین اساس، هر فرانک سوئیس ۴۲ هزار و ۱۷۶ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۵۸۶ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۹۶۸ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۴۴۰ ریال، روپیه هند ۶۰۲ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۳۱۴ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۳۴ هزار و ۲۷ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۹۹۴ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۳۵۱ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال و دلار کانادا ۳۲ هزار و ۱۱۰ ریال قیمت خورد.

همچنین نرخ راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۸۶۴ ریال، لیر ترکیه ۶هزار و ۹۸۵ ریال، روبل روسیه ۶۲۷ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۷ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۳۰ هزار و ۷۱۹ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۶۲۲ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۶۱۷ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۷ هزار و ۴۲۵ ریال تعیین شد.

نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۶۹۴ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۲۰۰ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۱۰۸ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۶هزار و ۶۶۰ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۲۳۶ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۷ هزار و ۵۱۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۱ هزار و ۶۵۱ ریال، افغانی افغانستان ۵۷۸ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۰ هزار و ۵۳۹ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۰۷ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۴۵۹ ریال و بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال ارزش‌گذاری شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۳۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست