Web Analytics Made Easy - Statcounter

چالش مصوبه اخیر دولت در رابطه با دریافت مابه التفاوت ارز دولتی با بازار ثانویه از کالا‌های وارداتی به غیر از گروه یک باعث شد تا پیشنهادات متنوعی از جمله پرداخت نرخ مابه التفاوت ۲۶۰۰ تومانی بررسی شود.

خبرگزاری فارس: هیأت دولت در روز‌های اخیر مصوبه‌ای ابلاغ کرد که در آن تاکید شد به جز کالا‌های گروه اول تمامی کالا‌های دیگر گروه‌ها مشمول پرداخت اخذ مابه‌التفاوت نرخ ارز زمان پرداخت و نرخ ارز در بازار ثانویه هستند؛ بنابراین طبق بند ۵ این مصوبه، گمرک موظف شد اخذ مابه‌التفاوت از تمامی کالا‌های وارداتی تامین ارز شده از طریق سیستم بانکی (حواله و برات) را در دستور کار قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مسئله باعث واکنش و اعتراض شدید بسیاری از واحد‌های تولیدی و اعضای اتاق بازرگانی و کارشناسان شد. آن‌ها معتقدند پرداخت چنین مابه التفاوتی وضعیت تولید و بازار را ملتهب می‌کند و علاوه بر آن واردکنندگان توان پرداخت مابه التفاوت را ندارند.

همچنین با مداقه بیشتر روی این مصوبه چالش برانگیز دولت به نظر می‌رسد سازوکار لازم برای برآورد نرخ دقیق قیمت مابه‌التفاوت پیش‌بینی نشده است. ضمن آنکه سازمان حمایت کننده از تولید کننده و مصرف کننده که باید در این رابطه تائیدیه بدهد، سازوکار مناسبی را ندارد.

در حال حاضر مستندات نشان می‌دهد که دولت به دنبال تصمیمات جدید در این حوزه است تا نرخ مابه التفاوت مقطوعی را تعیین کند.

یک مقام آگاه دولتی به فارس گفت: یکی از پیشنهادات پرداخت نرخ مابه‌التفاوت ۲۶۰۰ تومانی است که البته هنوز تصویب نشده است.

به گزارش فارس، با فرض صحت این موضوع، عملا نرخ محاسبه ارز تامین شده برای کالا‌های وارداتی پیش از بسته سیاستی اخیر بانک مرکزی ۶۸۰۰ تومان خواهد بود.

تاکنون هیچ مقام مسئول دولتی در این رابطه اظهار نظر نکرده و مشخص نیست مبنای چنین نرخی از کجا و با چه مدلی به دست آمده است، زیرا باز هم این قیمت پیشنهادی از مابه‌التفاوت نرخ ۴۲۰۰ ارز دولتی و بازار ثانویه پایین‌تر محاسبه شده است.

با توجه به اینکه به گفته وزیر صنعت احتمالا سه گروه کالایی که غالب آن‌ها مواد تولیدی و واسطه‌ای هستند از پرداخت مابه التفاوت ارز معاف خواهند شد مابقی کالا‌ها مشمول مصوبه قبلی دولت برای پرداخت مابه التفاوت ارزی می‌شوند.

منبع: فردا

کلیدواژه: ارز کالا نرخ ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۹۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف قرارداد های موقت ۵ ساله می‌شود؟

پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت.

به گزارش ایلنا، مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون از تقدیم لایحه پیشنهادی به دولت با عنوان تعیین سقف ۵ سال در قراردادهای موقت کار خبر داد و گفت: با تصویب این پیشنهاد قرارداد همه کارگران چه در کارهای با ماهیت مستمر چه در کارهای با ماهیت غیرمستمر بعد از ۵ سال باید دائمی شود.

براساس این لایحه سقف قراردادهای موقت در تمام مشاغل، پنج سال خواهد بود و پس از آن، قرارداد کارگران به صورت همیشگی (در مشاغل مستمر) و یا تا پایان پروژه (در مشاغل غیرمستمر) دائمی خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سقف قرارداد های موقت ۵ ساله می‌شود؟
  • کمک ۵۰ میلیون تومانی معلمان نیکوکار برای آزادی همکارشان
  • وزیر خارجه آمریکا وارد اسرائیل شد
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • ۷۲ میلیارد جزای نقدی بابت قاچاق ۳۹۱ دستگاه سرخ کن
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی کمیته امداد برای مددجویان
  • رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • نتانیاهو: امکان دستیابی به توافق ضعیف است/ وارد رفح می‌شویم
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد