Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، هوشنگ ادهمی، کارشناس و فعال اقتصادی در این زمینه گفت: اگر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب طی چندماه اخیر درباره مسائل معیشتی و اقتصاد مردم توجه داشته باشیم، درخواهیم یافت ایشان به‌گونه‌ای تاکید بر رفع زنجیره‌ مشکلات داشتند و این بار هم به یکی از تاثیرگذارترین بخش‌ها اشاره کردند همان موضوع مشکلات مدیریتی اقتصاد کشورمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادهمی در ادامه افزود: اصولا مسائل اقتصادی از یکدیگر تفکیک‌پذیر نیستند و در قالب زنجیره‌ای از رویدادها منجر به واکنش خواهد شد که اگر بخواهیم جداگانه آنها را بررسی کنیم ممکن است به دستاورد مناسبی نرسیم. از این رو اگر بخواهیم زنجیره مشکلات اقتصادی کشورمان را مورد بحث قرار دهیم، به این نتیجه می‌رسیم مشکل مدیریت داخلی در ایجاد این تنش، نقش موثرتری از بخش‌های دیگر دارد و باید برای درمان بیشتر در این بخش فعالیت داشته باشیم.
ادهمی معتقد است، نوسان‌های اخیر اقتصادی در ایران بیانگر این نکته است که هنوز نتوانسته‌ایم اقتصادی قوی، انعطاف‌پذیر و تولید محور ایجاد کنیم، چون با هرگونه کارشکنی خارجی می‌بینیم نوسان‌های قابل توجه داخلی را تجربه می‌کنیم. این دقیقا همان نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده‌اند یعنی مدیریت داخلی مشکل داشته که باید آن را برطرف کنیم.
وی ضمن تاکید بر تعاملات بین المللی بیشتر به خبرنگار ما گفت: این‌که بخواهیم برای برطرف شدن مشکلات اقتصادی کشورمان به دنبال راهکارها یا نسخه‌های خارجی باشیم منطقی نیست چون ممکن است برای اقتصاد مشکلات بیشتری ایجاد کنیم، اما لازم است با استفاده از تعاملات بیشتر دستاوردهای خارجی را مورد بررسی قرار دهیم و نسخه‌ای وطنی برای درمان شرایط اقتصاد خودمان بنویسیم.
وی معتقد است آنچه از ید قدرت ما خارج است، تهدیدها و فرصت‌هایی است که برایمان ایجاد می‌شود. پس بهترین گزینه این است که بتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و برای پیشبرد اهداف اقتصادی خودمان براساس منافع ملی گام برداریم، درحالی که بعضا نه تنها تهدید را به فرصت تبدیل نکرده‌ایم بلکه فرصت سوزی هم درکارنامه خود ثبت کرده‌ایم.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: در دوران مذاکرات هسته‌ای قبل از توافق برجام، تجارب قابل توجهی داشتیم که متاسفانه از آنها بخوبی برای شرایط فعلی استفاده نکردیم و امروز هم بی‌توجهی به آن دستاوردها مشکلات را به‌رغم تهدیدهای کمتر، بیشتر کرده است.
وی افزود: در آن دوره، راهکارهای اقتصادی داخلی و خارجی برای مقابله با اثرگذاری تحریم‌ها داشتیم و در بسیاری از موارد اثرگذاری تحریم‌ها را نیز به حداقل خود رسانده‌ بودیم.
ادهمی تصریح کرد: اگر می‌توانستیم از تجارب دوران مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌های گذشته خوب استفاده کنیم امروز باید حداقل یک پله بالاتر از گذشته قرار می‌گرفتیم، اما چون از تجارب استفاده نکردیم هنوز که تحریم‌ها آغاز نشده می‌بینیم تکانه‌های اقتصادی بیشتر شده و نوسان‌ها غیرمنطقی است.
وی به خبرنگار ما گفت: راهکار برون رفت از این شرایط، ثبات قدم در سیاستگذاری‌های منطقی است. به این ترتیب که مدیریت دقیق، اصولی و کارشناسی باید کرد و تضمین شود حداقل برای دوره‌ای میان مدت این سیاست‌ها اجرایی خواهد شد تا فعالان اقتصادی بتوانند براساس همان سیاست‌ها برنامه‌ریزی کنند و در راستای دستیابی به اهداف خود گام بردارند.
این کارشناس و فعال اقتصادی اظهار کرد: سوء مدیریتی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره دارند باعث سیاستگذاری‌های مقطعی و کوتاه مدت در اقتصاد کشورمان شده، به نوعی تولید را زمینگیر کرده و در ادامه همان‌طور که قبلا اشاره کردم زنجیره‌ای از مشکلات اقتصاد را با چالش مواجه کرده است. به همین دلیل باید ثبات سیاستگذاری را به اقتصاد ایران هدیه دهیم.
به گفته وی، شاهد مثال این عدم ثبات سیاستگذاری را در تصمیم‌گیری بانک مرکزی درباره مسائل ارزی دیدیم و به جای این‌که این تصمیم‌گیری به رونق اقتصادی منجر بشود آن را به بحران کشید و در نهایت هم استفاده از سیاست‌های دستوری برای کنترل شرایط به‌کار گرفتیم.
ادهمی به خبرنگار ما گفت: امروز که دغدغه مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معیشت و اقتصاد خانواده‌هاست، تیم مدیریتی باید اصولی، منطقی ابتدا نیازهای کشور را رصد و براساس همان نیازها سیاستگذاری کند، به این دلیل که اگر متناسب با نیاز و تقاضای جامعه سیاستگذاری نکنیم در نهایت دستاوردی نخواهیم داشت و فساد و رانت گسترش خواهد یافت.
عماد عزتی / جام جم آنلاین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مشکلات اقتصادی بحران ارزی رکود تولید کمبود مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۶۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد

ایسنا/بوشهر نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر گفت: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.

به گزارش ایسنا، آیت الله صفایی بوشهری عصر امروز در دیدار فرمانده و معاونین مرزبانی استان بوشهر اظهار داشت: مرزبانی دریایی کاری راهبردی است چرا که مدیریت دریا یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت کارآمد در جغرافیای زیستی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر افزود: از آنجا که شرایط کنونی سیاست و اقتصاد جهان به سمت دریا محور بودن می‌رود، جهان آینده از آن کشوری است که مدیریت دریا را در دست دارد.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ، امنیت و سیاست دوسویه با کشورهای همسایه از طریق دریا امکان‌پذیر است عنوان کرد: راه ترانزیت، اقتصاد و بازرگانی، حوزه نظامی و عملیات دفاعی، عرصه استحصال از منابع دریا و تولید محصولات دریایی با ارزش افزوده، توانمندی در به کارگیری اقتصاد دریا محور و ارتباط بسیار قوی با کشورهای جهان از راه دریاست.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: در ۴۵ سال انقلاب به ما ثابت شده که دریا یک فرصتی فوق العاده است اما بیگانگان به راحتی می‌توانند آن را به تهدید تبدیل کنند بنابراین تسلط بر دریا مایه اقتدار جامع کشور است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به نقش مهم مرزبانی دریایی در مدیریت کلان مرز دریایی اظهار کرد: شاید مرزبانی دریا در عرصه مدیریت پنهان معنا شود که نگذارد قاچاق وارد و یا خارج شود اما این تنها بخش کوچکی از کار است و کار مرزبانی دریا بسیار فراتر بوده و در عرصه پیشرفت جامع کشور ارزشمند است.

وی تصریح کرد: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.
آیت الله صفایی بوشهری اضافه کرد: مراکز پایش در دریا زیاد است اما از آن مرزبانی نیست که باید همکاری قوی بین مراکز غیر نظامی و صنعتی ایجاد و از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده شود.

وی تأکید کرد: در خصوص تجهیزات باید در تسلط دریایی، تجهیزاتی بازدارنده از عملیات مخرب دیگران خصوصاً در حوزه شناوری وجود داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در ادامه گفت: هرگاه مدیریت تماماً به دست منابع انسانی باشد ضریب خطا بالا خواهد رفت بنابراین سیستم مدیریت الکترونیک و هوش مصنوعی در عرصه مدیریت مرزبانی دریایی تحت رصد پوشش فرماندهی مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: منابع انسانی در مرزبانی یکی از ارکان مهم است، و باید آموزش‌های لازم در عرصه اعتقادات، تقوا و اخلاق کاری و تسلط بر مهارت‌های حرفه‌ای کار و از طرف دیگر ایجاد فضای استراحت سالم برای پرسنل مدنظر قرار بگیرد.

آیت الله صفایی بوشهری در ادامه بیان کرد: آینده پیش‌رو، آینده‌ای است که استکبار، طمع به کشورهای مستقل مثل ایران و محور مقاومت دارد و ایجاد توطئه‌ها بسیار خواهد بود، بنابراین باید آمادگی کامل حتی فراتر از توان تجاوز دشمن در خود ایجاد کنیم که به خود اجازه ندهند و اگر هم حماقت کردند با جدیت تمام برخورد مناسب شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور