Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@19:44:09 GMT

پایان فصل اول کاوش تپه تاریخی گریران

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۶۷۴۸

پایان فصل اول کاوش تپه تاریخی گریران

به گزارش خبرگزاری برناازلرستان ؛" جوانمرد" در گفت گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری برنا درالشتراظهار کرد: :کاوش به منظور لایه نگاری در تپه "گریران الشتر" از 11آبان ماه آغاز شد وبه مدت بیست روز تا 1 آذر ماه ادامه یافت.

او افزود:به سبب ناپایداری جوی  کاوش درفصل گذشته در تپه گریران متوقف گردید و به فصل بعد موکول شد وخوشبختانه در این فصل کاوش اطلاعات مفیدی در ارتباط با ادوار پیش از تاریخ و تاریخی محوطه کسب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جوانمرد  تصریح کرد:"اودار مس،سنگ ،مفرغ ، آهن وتاریخی از طریق داده های فرهنگی که در طول این فصل کاوش به دست آمده در تپه گریران تشخیص داده شدو یافته های سفالی ابزار سنگی ابزار فلزی بقایای معماری و اطلاعات مربوط با لایه های استقراری در تپه گریران مهمترین داده های گرداوری شده در این فصل کاوش به شمار می آید.

به گفته او از آنجا که هدف از کاوش در تپه گریران روشن نمودن وضعیت گاهنگاری عصر مفرغ لرستان وشرق زاگرس مرکزی بود داده های فرهنگی مربوط به عصر مفرغ در این محوطه بیشتر مورد توجه قرار گرفت وعصر مفرغ در لرستان و زاگرس مرکزی از اواخر هزاره چهارم پ.م تا اواسط هزاره دوم پ.م .(3000تا1500.)را در بر می گیرد واز انجا که تاکنون مطاله هدفمند در لرستان به منظور روشن نمودن وضعیت گاهنگاری عصر مفرغ انجام نشده کاوش در تپه گریران در نوع خود مهم وتعیین کننده است.

او خاطر نشان کرد: از سوی دیگر عصر مفرغ منشا تحولات بسیاری به شمار می اید  واغاز شهرنشینی .شکل گیری دولتها .شهرها .نظام طبقاتی در جامعه .تدفین های گورستانی .گسترش استقرارگاهها .از مهمترین تحولات مربوط به عصر مفرغ می باشد وقرار گرفتن تپه گریران در مرکز دشت الشتر ودامنه جنوبی کوه گرین وهمچنین وسعت کم نظیر محوطه در عصر مفرغ از مهمترین دلایل بود که موجب شد که این تپه از سوی کاوشگران ان جهت اهداف فوق مورد کاوش قرار گیردو با توجه به اطلاعات گرداوری شده از لایه نگاری فصل اول کاوش تپه گریران به نظر می رسد بتوان بسیاری از مسایل حول عصر مفرغ لرستان وزاگرس مرکزی را پاسخ داد.وبه نتایج در خشانی در ارتباط با فرهنگ های دوران پیش از تاریخ منطقه دست یافت.

رییس  میراث فرهنگی الشتر درپایان ازمساعدت مدیرکل میراث فرهنگی لرستان دراحیای باستان وتاریخ شهرستان سلسله ونگاه ویژه این مدیرکل به فرهنگ شهرستان سلسله تقدیر کرد و مجوزات اداره کل درراستای کاوش بناها وتپه های تاریخی را قدم راسخ مدیرکل در زنده کردن میراث وگذشته تاریخ شهرستان سلسله ذکرکرد .

علی جوانمرد موفقیت های به دست آمده در عملکرد اداره میراث فرهنگی الشتر رادستاورد مساعدت وهمکاری مدیرکل میراث فرهنگی لرستان دانست وگفت: بدون مساعدت این مدیرپرتلاش امروز ماشاهد کاوش تپه تاریخی گریران نبودیم که الحمدالله این مدیرکل نگاه ویژه به شهرستان سلسله دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه شهرنشینی معماری برنا کاوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۶۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام محمد جواد چراغی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) لرستان در حاشیه برگزاری کارگاه مهدویت در خرم آباد در جمع خبرنگاران، هدف از برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت را آشنایی و تربیت مربی مهدویت برای مدارس، مراکز دینی و فرهنگی استان اعلام کرد.   وی با اشاره به اینکه دوره‌های مهدویت ویژه اقشار مختلف از جمله طلاب و مبلغان، دانشجویان، دانش آموزان و معلمان برگزار می‌شود، اظهار داشت: تلاش می‌شود کانون‌های مهدویت در تمام شهرستان‌های استان راه اندازی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • هشدار زرد هواشناسی برای لرستان/ بارش رگباری در راه است
  • همه محور‌های مواصلاتی لرستان باز هستند
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌‌متر بارش باران در رومشکان
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • برگزاری کارگاه آموزشی مهدویت در لرستان
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران