Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@12:31:39 GMT

نوبخت: وقت حمایت از پول ملی است

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۴۰۷۵۸

نوبخت: وقت حمایت از پول ملی است

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نمی‌توان برای ایجاد آرامش در بازارها به دست پنهان آدام‌اسمیت امید بست.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت در نشست امروز بررسی الگوی توسعه ایران که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد گفت: 3 نظام اقتصادی مختلف در کشورها وجود دارد که مکاتب اقتصادی از آنها ریشه گرفته است. نظامهای مبتنی بر بازار، برنامه‌ای و مختلف که تطبیقی از دولت و بازار می‌باشد مکاتبی مانند کینزی، نهادگرایی، نونهادگرایی ایجاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از بررسی اسناد بالادستی کشور نشان می‌دهد نظام اقتصادی ایران نظام دولت‌بازار است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه یکی از نقاط افتراق و تشابه در مکاتب مختلف اقتصادی موضوع دولت می‌باشد گفت: نقش دولت در مکاتب اقتصادی مختلف بسیار برجسته است مهمترین سند بالادستی در ایران قانون اساسی است که به یک دولت بزرگ و اختیار بالا اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید:

نوبخت: بسته حمایتی اقشار ضعیف جامعه نهایی شد

نوبخت گفت: در همه عرصه‌های قانون اساسی به دولت مسئولیت سنگین داده شده است اما متناسب با این دولتی اختیاراتی است که به آن سپرده شده است براساس قانون اصل 44 قانون اساسی عموم مالکیت‌ها دولتی می‌باشد.

وی ادامه داد: این در حالی است که دولت این اختیار را دارد تا مستولیت خود را به بخش تعاونی و خصوصی واگذاری کند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و بازار در اقتصاد بنا بر  اقتضائات زمانی مشخص می‌شود گفت: در روزهای نخست دولت یازدهم با تخصص تعادل بیشتری که در محیط کسب و کار کشور وجود داشت دولت 34 مصوبه‌ای که ورود دستگاه‌های اجرایی در حیطه کسب و کار را سبب می‌شد کنار گذاشت.

نوبخت گفت: این در حالی است که در دولت دوازدهم وضعیت به طور کلی فرق کرده است و تعادل محیط کسب و کار دچار تنش شده و دولت نمی‌تواند در این حوزه کنار بایستند به عنوان مثال دولت در روزهای اخیر فقط طی یک روز 17 دستورالعمل مصوب کرد که به عقیده بخش خصوصی این دستورالعمل‌ها به نوعی مانع کسب و کار است اما در شرایط فعلی چاره‌ای جز دخالت دولت در اقتصاد نبوده است.

وی با بیان اینکه امروز نرخ ارز مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده گفت: باید قبول کنیم که حتی لبوفروش هم قیمت‌های خود را با نرخ ارز تطبیق می‌دهد. متاسفانه صاحب ارز کشور آمریکا تصمیم گرفته اقتصاد ایران را از بین ببرد در این حالت این که بگوییم دست پنهان آدام‌اسمیت بازار را سامان می‌دهد قابل قبول نیست.

به گفته نوبخت امروز نوبت حمایت از پول ملی است اگر همه به سمت دلار هجمه بیاورند پول ملی بی‌ارزش و کاغذ پاره می شود.

وی افزود: متاسفانه در حالی که در کشور ترکیه به صورت نمادین دلار را آتش زدند عده‌ای به تمسخر گفتند دلارهایمان را به شما بدهید تا آقازاده‌ها از آن استفاده کنند. باید قبول کرد که این ادبیات در شرایط فعلی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.

منبع: مشرق

کلیدواژه: فرزندت کجاست حمایت از کالای ایرانی برجام بازی های آسیایی سازمان برنامه و بودجه محمد باقر نوبخت نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۰۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟

رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: تا یک دهه پیش ترکمنستان بازار بکری برای مرغ ایرانی بود زیرا این کشور مرغ تولید نمی‌کرد و کل تقاضای جمعیت شش میلیون نفری آن را صنعت مرغداری ایران تامین می‌کرد.

وی افزود: البته در آن زمان از فرانسه و ترکیه هم مرغ به ترکمنستان وارد می‌شد اما ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی گزینه مطلوب‌تری برای ترکمنستانی‌ها بود، با این حال ابلاغ بخش‌نامه‌های ناگهانی و پیش‌بینی نشده از سوی مسئولان ایرانی صادرات مرغ را از ایران به این کشور با توقف‌های گاه و بیگاه روبه‌رو می‌کرد و سبب می‌شد بازرگانان ایرانی نتوانند به تعهدات خود در بازار مصرف این کشور عمل کنند؛ این خطای ایران در صادرات با ترکمنستان آنها را به تکاپو انداخت تا خود تولید مرغ را آغاز کنند و امروز نه تنها خودکفا شده‌اند بلکه ظرفیت‌های صادراتی هم دارند.

بهرامی خاطرنشان کرد: دولت ترکمنستان حمایت ویژه‌ای از صنعت مرغداری دارد تا جایی که امروز قیمت مرغ در ترکمنستان برابر با ۴۰۰۰۰ تومان ایران است، بنابراین امکان ورود دوباره به این بازار وجود ندارد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: اگر خطای مسئولان دولتی در تنظیم مقررات صادراتی نبود امروز بازار ترکمنستان را از دست نمی‌دادیم البته که منظور دولت خاصی نیست به طور کلی دولت‌ها سیاست ‌توقف صادرات را باید کنار بگذارند و برای تنظیم بازار داخل بر صادرات تعرفه تعیین کنند تا دروازه‌های صادراتی به کل به روی صادرکنندگان بسته نشود، برای صادرکنندگان حفظ بازار در اولویت است و حتی نسبت به کسب سود هم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: در خرداد ماه پیش رو رئیس جمهور برای بار دوم در طول ریاست جمهوری خود به ترکمنستان سفر می‌کند و این نشان‌دهنده اینست که رویکرد دولت بر توسعه روابط با همسایگان است، در پی همین رویکرد است که اکسپو۲۰۲۴ شکل گرفت و حدود ۱۵۰ نفر ترکمنستانی در این رویداد حضور پیدا کردند.  

بهرامی از محصولات صنایع فلزی، سلولوزی، معدنی، مواد غذایی، خدمات فنی مهندسی و مصالح ساختمانی به عنوان کالاهایی یاد کرد که صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان را در حال حاضر تشکیل می‌دهند. 

به گفته او این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی جهش چشمگیری خواهد یافت. 

وی گفت: ایران مواد اولیه صنایع پتروشیمی و نساجی و مواد معدنی از ترکمنستان وارد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان دو برابر شدن صادرات ایران به ترکمنستان را تا پایان سال جاری میلادی رد کرد و توضیح داد: صادرات نیاز به منابع دارد؛ در شرایطی که قیمت دلار در بازار آزاد از ۶۰۰۰۰ تومان فراتر رفته دولت در حمایت از صادرکنندگان چه راهکاری اتخاذ کرده است؟ 

بهرامی بیان کرد: امروز بانک‌های توسعه‌ای کشور فعالیت خود را به دادن وام‌های ازدواج و فرزندآوری تغییر داده‌اند و یا به بنگاه‌داری روی آورده‌اند در حالی که این بانک‌ها با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صادرات راه‌اندازی شده بودند. 

وی همچنین اظهار کرد: اکنون بیشتر صادرات کشور با اتکا بر درآمد داخلی خود شرکت‌ها انجام می‌شود و این شرکت‌ها با پذیرش ریسک‌های صادراتی این امر را پیش می‌برند. 

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید