Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > سلامت - سمینار آخرین یافته‌های علمی در درمان چاقی کشور به همت گروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و حمایت‌ نستله هلث ساینس برگزار شد.

به‌واسطه نرخ نگران‌کننده افزایش چاقی و بیماری‌های وابسته به آن در کشورمان، برگزاری سمینارهای تخصصی ازجمله راه‌حل‌های تاثیرگذار جهت تحلیل روش‌های قابل‌استفاده برای درمان چاقی و هماهنگی متخصصین داخلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گدشته نشست تخصصی به همت نستله هلث ساینس با مشارکت اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران و حضور جمعی از متخصصین تغذیه برگزار شد.


«ایران ازنظر جمعیت نوزدهمین کشور و ازنظر چاقی نهمین کشور دنیاست». این جمله تامل‌برانگیز آغازکننده بحث درمان چاقی به زبان دکتر عبدالرضا نوروزی، دانشیار تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی سمینار «آخرین یافته‌ها در درمان چاقی» بود. او در ادامه با اشاره به روند رو به رشد چاقی در کشور و منطقه خاورمیانه تاکید کرد که برای مقابله با اضافه‌وزن به روش‌های جدیدتر و تهاجمی‌تر نیاز خواهیم داشت.


دکتر سعید حسینی، دانشیار تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن توضیح انتخاب روش جراحی برای برخی بیماران با BMI بالای ۴۰ فقط در شرایط خاص، به تاثیر بیماری‌هایی مانند افسردگی بر چاقی اشاره کرد. وی افزود: «انتخاب اهداف درمانی در بیماران چاق به شکل درمان‌های مبتنی بر بیماری‌های دیگر مانند دیابت، دیسک کمر، کبد چرب و سایر بیماری‌ها نیز تعیین می‌شود و همچنین امکان کاهش وزن بین نیم تا یک کیلو در هفته و ادامه این فرایند تا شش ماه در اکثر موارد وجود خواهد داشت.»


دکتر محمدجواد حسین زاده، استاد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این مراسم ضمن توضیح مبحث VLCD تصریح کرد: «با استفاده از این شیوه می‌توان در فاصله سه تا شش ماه بین ۱۳ تا ۲۳ کیلوگرم وزن کم کرد. VLCD کوتاه شده عبارت Very Low Calories Diet به معنی رژیم خیلی کم‌کالری است. به‌موجب این رژیم نیاز کالری روزانه به میزان ۵۰ درصد، یا به کمتر از ۸۰۰ کیلوکالری در هر وعده کاهش می‌یابد.»


در این نشست تخصصی ضمن بررسی درمان‌های گوناگون بیماری چاقی همچون روش جراحی، دارویی و انواع آنها، از  اپتیفست به‌عنوان  نمونه جایگزین کامل وعده‌های غذایی در ایران یاد شد. استفاده از اپتیفست نیازهای روزانه به فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب و کربوهیدرات را تأمین و ذخایر اضافه چربی بدن بیماران را از بین می‌برد، درحالی‌که به حفظ توده عضلانی آنها کمک خواهد شد.


بهره‌گیری از رژیم خیلی کم‌کالری و استفاده از محصولات اپتیفست همچنین باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ در افراد بالغ و کاهش فاکتورهای ریسک بیماری‌های قلبی-عروقی شده و به بهبود یا تغییر شرایط بیماران مبتلابه کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند.


برنامه رژیم خیلی کم‌کالری به دلیل مزیت‌های سلامتی بالا نسبت به سایر روش‌های لاغری بیش از ۴۰ سال است که مورداستفاده قرار می‌گیرد. اپتیفست محصولی است که از رژیمی با چهار فاز جداگانه تشکیل شده و بیماران پس از تشخیص پزشک متخصص درمورد وضعیت سلامتی خود و نیز قرارگیری در هر یک از این فازها می‌توانند طبق نسخه این محصول را از داروخانه‌ها تهیه کنند. 

4545

کلید واژه‌ها : رژیم غذایی کم کالری - رژیم غذایی - چاقی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رژیم غذایی کم کالری رژیم غذایی چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۱۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت قند برای بدن امری حیاتی است

مصرف بیش از حد مواد قندی و اختصاص بخش عظیمی از رژیم غذایی روزانه به خوراکی‌هایی مانند قند، شکر، شیرینی و شکلات باعث می‌شود تا اضافه وزن، چاقی، دیابت و بسیاری دیگر از بیماری‌ها گریبانگیر افراد شود، بیماری‌هایی که هرکدام می‌تواند تبعات ناگواری داشته باشد و فرد را به سمت یک زندگی غیر عادی و یا مرگ زودرس سوق دهد. اما این تمام ماجرا نیست و می‌بینیم که افراد برای پیشگیری از بروز چنین بیماری‌هایی به صورت خود سر و یا با مشاوره گرفتن از بلاگرهای فضای مجازی و بدون مراجعه به پزشک متخصص، اقدام به حذف یکباره قند می‌کنند! در واقع از آن طرف بام می‌افتند و بدون اطلاع از وضعیت سوخت و ساز بدنشان، خود را در شرایطی قرار می‌دهند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های دیگری باشد.

خدیجه رحمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص علوم تغذیه در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه قند یا گلوگز مهم‌ترین منبع انرژی در دسترس برای تمامی سلول‌های بدن است، گفت: «مغز و گلبول‌های قرمز از قند برای دریافت انرژی استفاده می‌کنند و اصلا به همین دلیل است که مصرف آن به حد نیاز بسیار ضروری است.»

این استاد دانشگاه افزود: «براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، میزان قند دریافتی توسط هر شخص باید بین صفر تا ۱۵ درصد از کل کالری دریافتی در طول روز باشد. همچنین در کنار آن نیز باید افراد کربوهیدرات‌ها را در سبد غذایی خود قرار دهند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز خود را به تامین کند.»

این متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه بحث افراط و تفریط در مصرف مواد غذایی وجود دارد،‌ بیان کرد: «دریافت قند برای بدن امری حیاتی است اما مصرف بیش از حد آن انواع و اقسام بیماری‌های مختلف را در پی دارد و حذف آن نیز باعث به وجود آمدن اختلال در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود که اصلی‌ترین آن‌ها مغز است، همچنین افت قند خون شایع‌ترین اتفاقی است که پس از حذف آن رخ می‌دهد و عملکرد گلبول‌های قرمز نیز مختل خواهد شد.»

رحمانی با تاکید بر اینکه مصرف معمول قند مشکلی به وجود نخواهد آورد و حتی بیماران دیابتی نیز به منابع طبیعی قند نیاز دارند، اظهار کرد: «افرادی که نمی‌خواهند قند، شیرینی، شکلات و یا شکر مصرف کنند، می‌توانند روزانه ۳ عدد خرما، ۲ قاشق غذا خوری کشمش، ۲ قاشق غذاخوری توت خشک و سه قاشق عسل را جایگزین کنند تا قند بدن تامین شود.»

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: «در نتیجه حذف کامل قند از رژیم غذایی موضوعی غیر اصولی است و مبنای علمی ندارد و افرادی که بدون اطلاع از وضعیت متابولیکی خود این کار را انجام می‌دهند، باید منتظر بروز بیماری‌های مختلف باشند.»

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است