Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراد زیادی هستند که قبل از رسیدن به سن قانونی، به‌دلایل مختلف از جمله تحصیل، از کشور خارج شده‌اند و پس از بازگشت به کشور سوالات زیادی درباره سربازی و شیوه گذراندن این دوره برای آنها وجود دارد؛ میزان دفعات بازگشت به کشور، سنوات تحصیلی، ... از جمله مهم‌ترین این سوال‌ها است.

به گزارش خبرنگار انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سازمان نظام وظیفه به این سوالات به شرح زیر پاسخ می‌دهد:

1- دانش‌آموزان و دانشجویان خارج از کشور در صورت فراغت، اخراج و یا ترک تحصیل تا چه مدت باید خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند؟

-این‌گونه مشمولان حداکثر یک‌سال از تاریخ فراغت، اخراج یا ترک تحصیل فرصت دارند خود رابه وظیفه عمومی معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2- آیا مشمولی که دارای معافیت تحصیلی دانش‌آموزی یا دانشجویی خارج از کشور است می‌تواند به دفعات متعدد به کشور مسافرت کند؟

-صدور مجوز تردد سالانه برای این گروه از مشمولان در اختیار وزارتخانه‌های مربوطه است و تردد مشمولان در سنوات مجاز تحصیلی میسر بوده و دفعات تردد نباید مانعی برای فراغت از تحصیل در سنوات مجاز باشد.

3- سنوات تحصیل دانشجویان در خارج از کشور چگونه است؟

-سنوات تحصیلی دانشجویانی که با مجوز وظیفه عمومی از کشور خارج شده‌اند و دارای معافیت تحصیلی هستند، همانند دانشگاه‌های داخل کشور است و فرقی باهم ندارند.

4- آیا دانشجویان انصرافی در خارج از کشور حق تحصیل مجدد را دارند؟

-تمامی دانشجویان دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور که دارای معافیت تحصیلی هستند، در طول دوره تحصیل (از دیپلم تا دکتری)، فقط یک بار حق انصراف داشته و با شرط اینکه 1سال از تاریخ انصراف آنان سپری نشده باشد، ثبت نام و صدور معافیت تحصیلی در دانشگاه جدید (مورد تایید وزارتخانه‌های علوم و تحقیقات، بهداشت و آموزش پزشکی ) بلا مانع است.

5- در بازگشت از سفر‌های خارج از کشور با مشمولانی که به موقع به کشور وارد شده ولی با تاخیر خود را به وظیفه عمومی معرفی کرده‌اند، چگونه رفتار خواهد شد؟

-از 6 ماه تا یک‌سال از خروج مجدد وی جلوگیری خواهد شد.

6- شرایط صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزانی که قبل از سن مشمولیت از کشور خارج شده‌اند، چیست؟

-چنانچه دانش‌آموز قبل از سن مشمولیت مقیم خارج از کشور باشد، باید با اخذ گواهی اشتغال به تحصیل از دبیرستان مربوطه و تایید آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در محل اقامت، مدارک را به مرکز امور بین‌الملل مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ارسال و پس از درخواست معافیت تحصیلی این وزارت‌خانه، در صورت تایید سازمان وظیفه عمومی معافیت تحصیلی صادر شود.

7- در چه مقطع تحصیلی می‌توانیم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مجوز بگیریم؟

-صدور مجوز خروج به‌منظور ادامه تحصیل در خارج از کشور صرفا برای فارغ‌التحصیلان لیسانس و بالاتر (تا مقطع دکترای غیر پزشکی و تخصصی پزشکی ) فاقد غیبت، پس از پذیرش مراکز پذیرفته شده و با سپردن وثیقه به وظیفه عمومی، امکان‌پذیر است.

8- شرایط صدور معافیت تحصیلی برای مشمولانی که در خارج از کشور دیپلم اخذ کرده‌اند و متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های کشور خارجی هستند، چیست؟

-این‌گونه مشمولان چنانچه در رشته و دانشگاه‌هایی که مورد تایید (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) باشد به شرط عدم ورود به غیبت،مشغول تحصیل شوند؛ پس از درخواست معافیت تحصیلی توسط وزارت علوم و تحقیقات و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا رسیدن به درجه دکتری می‌توانند از معافیت تحصیلی بهره‌مند شوند.

9- شرایط انتقال به کشور دانشجویانی که با استفاده از معافیت تحصیلی در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند براساس چه معیاری خواهد بود؟

-شرط انتقال دانشجویان ذکر شده این است که از تاریخ شروع به تحصیل آنان در دانشگاه خارج از کشور بیش از یک‌سال سپری نشده باشد و در صورت با ارائه مدارک انصراف از دانشگاه خارج از کشور توسط وزارت علوم، موافقت نامه دانشگاه مقصد (ایران) و نامه درخواست وزارت علوم و تحقیقات یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی؛ موضوع توسط سازمان وظیفه عمومی بررسی شده و معافیت تحصیلی صادر می‌شود.

10- لازمه صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان خارج از کشور چیست؟

-قبل از سن مشمولیت از خارج از کشور شده باشند، تحصیل آنان در دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی پیوسته و به صورت مستمر باشد و مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی خود را در خارج از کشور اخذ کرده باشند.

11-دانشجویانی که با استفاده از معافیت تحصیلی در خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند. چنانچه در حین تحصیل به کشور مراجعت کنند، ظرف چه مدت باید از کشور خارج شوند؟

-مدت حضور دانشجویان خارج از کشور، در ایران به‌عهده وزارت علوم و تحقیقات است و باید حداکثر ظرف سه ماه از کشور خارج شوند و در صورتی که درخواست حضور به مدت بیشتری دارند، باید با مجوز وزارت علوم باشد.

12- نحوه رفتار با مشمولی که در خارج از کشور تحصیل می‌کند و پس از مراجعه به کشور ظرف مدت 6 ماه ازکشور خارج نشود چگونه است؟

-چنانچه مشمولی به منظور خروج از کشور به مدت بیشتری نیاز داشته باشد، این مدت در صورت پیشنهاد وزارت علوم و موافقت سازمان وظیفه عمومی ناجا تا 6 ماه دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود.

13- نحوه رسیدگی به درخواست مشمولان خارج از کشور چگونه است؟

-مشمول باید با مراجعه به نمایندگی یا کنسول‌گری دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت، مدارک خود را ارائه کند تا پس از بررسی و تایید وزارت امور خارجه، مدارک را برای بررسی و اقدامات لازم به سازمان وظیفه عمومی ناجا ارسال کنند.

14- آیا برای دوره تافل معافیت تحصیلی صادر می‌شود؟

-به افرادی که در سن مشمولیت بوده ودر خارج از کشور دوره تافل را سپری می‌کنند، معافیت تحصیلی تعلق نخواهد گرفت.

انتهای پیام/4039/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۴۶۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،گرفتن ویزای دانشجویی اروپا دروازه‌ای به سوی یک سفر تحول آفرین است که مملو از فرصت‌های آموزشی، شغلی و فرهنگی است. شما با داشتن ویزای تحصیلی می‌توانید در مهد علم و دانش غوطه ور شوید و از بهترین دانشگاه‌های اروپا مدرک معتبر بگیرید. شما با تحصیل در کشورهای اروپایی نه تنها در یک سیستم آموزشی قوی تحصیل می‌کنید، بله تجربه فوق العاده‌ای از زندگی در قاره سبز به دست خواهید آورد؛ اما گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟ در این بررسی به این سوال پاسخ کاملی می‌دهیم.

مراحل گرفتن ویزای دانشجویی اروپا

اخذ ویزای دانشجویی اروپا شامل چند مرحله مختلف است که شاید بسته به کشور و دانشگاه مورد نظر متفاوت باشد؛ اما در اکثر موارد مراحل دریافت ویزای تحصیلی اروپا برای کشورهای گوناگون مشابه است. ابتدا باید از دانشگاه مورد نظر خود در کشور مقصد پذیرش بگیرید و سپس برای ویزا اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه به مراحل گرفتن ویزای دانشجویی اروپا با جزئیات بیشتر اشاره می‌کنیم:

1- از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرید

شما نمی‌توانید برای ویزای دانشجویی درخواست دهید تا زمانی که از دانشگاهی در اروپا نامه پذیرش نگرفته‌اید. برای اخذ پذیرش باید ابتدا کشور مقصد خود را انتخاب کنید. سپس دانشگاه‌های آن کشور را از نظر اعتبار، امکانات آموزشی، رشته‌های تحصیلی و مقدار شهریه بررسی کنید. شرایط و مدارک مورد نیاز برای پذیرش را در وبسایت رسمی دانشگاه مطالعه کنید. شرایط اصلی برای پذیرش شامل ارائه آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریزنمرات، گواهی مهارت زبان و تمکن مالی هستند.

مدارک ضروری نیز شامل توصیه نامه، انگیزه نامه، رزومه تحصیلی، پاسپورت معتبر، عکس به اندازه پاسپورتی و سایر موارد خواهند بود. برای مثال، تحصیل در فرانسه و گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های این کشور به مدرک مهارت زبان فرانسوی از طریق آزمون TEF یا TCF دارد. بعد از این که شرایط لازم را داشتید و مدارک لازم را ارسال کردید، باید منتظر نامه پذیرش باشید. اگر دانشگاه به درخواست شما جواب پاسخ مثبت داد، حالا باید برای ویزای دانشجویی اروپا اقدام کنید.

2- نوع ویزای دانشجویی را مشخص کنید

نوع ویزای مورد نیاز شما به ملیت و طول دوره تحصلیتان بستگی دارد. دانشجویان اتحادیه اروپا برای تحصیل در یکی دیگر از کشورهای عضو شینگن نیازی به ویزا ندارند، اما دانشجویان غیر اتحادیه اروپا که قصد دارند کمتر از 90 روز تحصیل کنند، معمولاً باید برای ویزای دانشجویی شینگن کوتاه مدت درخواست دهند. برای دوره‌های بیش از 90 روز نیاز به ویزای دانشجویی طولانی مدت است. برخی از کشورها نیز برای دوره‌های زبان یا برنامه‌های تحقیقاتی ویزاهای خاصی دارند و برخی از ملیت‌ها ممکن است از ویزا برای برخی از کشورهای اتحادیه اروپا معاف باشند.

اتحادیه اروپا از کشورهای مختلف زیادی تشکیل شده است و هر کشور فرآیند درخواست ویزا و شرایط لازم را برای ویزای تحصیلی بلندمدت خود ارائه می‌دهد، بنابراین گام بعدی تحقیق در مورد شرایط خاص ویزا برای کشوری است که در آن تحصیل خواهید کرد. دانشگاه انتخابی خود یا سفارت کشوری که قصد تحصیل دارید را بررسی کنید. مهم است که تحقیقات خود را زودتر انجام دهید تا مطمئن شوید که زمان کافی را برای آماده کردن درخواست خود دارید.

3- مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید

مدارکی که باید برای درخواست ویزای دانشجویی خود ارائه دهید، بسته به کشوری که برای آن درخواست می‌دهید متفاوت است. با این حال، اکثر کشورها به مدارک زیر نیاز دارند:

پاسپورت معتبر مدارک تحصیلی مدارک شناسایی نام پذیرش دانشگاه گواهی تمکن مالی بیمه تحصیل در خارج از کشور گواهی سابقه کیفری گواهی پزشکی رسید پرداخت هزینه‌های ویزا

همچنین ممکن است لازم باشد مدارک دیگری مانند مدرک مهارت زبان را نشان دهید. برای دریافت ویزای دانشجویی باید مدرکی ارائه دهید که نشان دهد از حمایت مالی کافی برای پوشش هزینه‌های زندگی و شهریه خود در حین تحصیل در اروپا برخوردار هستید. مقدار مبلغ مورد نیاز برای تمکن مالی در هر کشور متفاوت از دیگری است که اغلب به تاییده بانکی برای موجودی کافی حساب یا گردش حساب در 6 ماه گذشته نیاز دارد. در ادامه به مبلغ مورد نیاز برای تمکن مالی در چند کشور اروپایی اشاره می‌کنیم:

آلمان: 11208 یورو در سال ایرلند: 7 هزار یورو در سال اسپانیا: 7200 یورو در سال سوئد: 9450 کرون در ماه (حدود 845 یورو در ماه)

4- درخواست ویزای خود را ارسال کنید

روند درخواست ویزای دانشجویی می‌تواند بسیار طولانی باشد، بنابراین مهم است که حداقل 6 ماه قبل از شروع دوره تحصیلی خود برای ویزا اقدام کنید. پس از جمع آوری تمام مدارک مورد نیاز می‌توانید روند درخواست ویزا را آغاز کنید که معمولاً شامل پر کردن فرم درخواست آنلاین و ارسال آن به همراه مدارک مورد نیاز به سفارت یا کنسولگری کشوری است که در آن قصد تحصیل دارید. همچنین ممکن است به مصاحبه با افسر سفارت نیاز باشد که باید برای این کار قرار ملاقات رزرو کنید. برای مثال، اگر قصد تحصیل در انگلستان را دارید باید از طریق دفتر شرکت vfs global اقدام کنید. این دفتر از سوی سفارت انگلیس برای پیگیری کارهای ویزا در تهران فعالیت می‌کند.

5- منتظر بمانید تا ویزای شما پردازش شود

پس از ارسال درخواست ویزای دانشجویی اروپا باید منتظر بمانید تا مدارک شما بررسی شوند. زمان پردازش بسته به کشور مقصد متفاوت است، اما شاید چند هفته تا چند ماه طول بکشد. پس از تایید ویزا، سفارت یا کنسولگری به شما اطلاع می‌دهد و می‌توانید ویزای خود را شخصاً در زمان مقرر دریافت کنید یا اینکه برای شما پست شود.

6- برای ثبت نام به مقامات محلی مراجعه کنید

تاریخ اعتبار ویزای دانشجویی شما از اولین زمان ورود و تا روزی است که باید کشور را ترک کنید. مطمئن شوید که خیلی زودتر از تاریخ ورود به کشور مقصد وارد نمی‌شوید، زیرا اجازه ورود نخواهید داشت. پس از ورود، معمولاً باید در دفاتر مقامات محلی جهت ثبت نام مراجعه کرده تا به صورت قانونی در کشور تحصیل و زندگی کنید. ثبت نام در مقامات محلی در چند کشور اروپایی مختلف به شرح زیر است:

آلمان: باید به اداره ثبت محل سکونت (Einwohnermeldeamt) بروید و برای اجازه اقامت در اداره ثبت نام خارجیان (Ausländerbehörde) ثبت نام کنید. ایرلند: برای دریافت اجازه اقامت باید در دفتر خدمات مهاجرت و تابعیت ایرلند (INIS) ثبت نام کنید. اسپانیا: برای دریافت کارت اجازه اقامت باید در ایستگاه پلیس محلی (Comisaría de Policía) ثبت نام کنید. سوئد: برای دریافت شماره هویت شخصی سوئدی و دریافت کارت اجازه اقامت باید در اداره مالیات سوئد ثبت نام کنید. برای گرفتن ویزای دانشجویی اروپا به کجا مراجعه کنیم؟

دریافت ویزای دانشجویی اروپا می‌تواند کار دشواری به نظر برسد، اما با پیروی از قوانین و انجام مو به مو مراحل این فرآیند آسان خواهد بود. به یاد داشته باشید که برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی زوداز موعد اقدام کنید، زیرا شروع ترم دانشگاه‌ها مهلت مشخص دارند. برای اینکه بتوانید مراحل گرفتن ویزای دانشجوی اروپا را طبق قوانین کشور مقصد و با راحتی بیشتر انجام دهید، توصیه می‌کنیم «موسسه مهاجرتی زنگنه» را انتخاب کنید. این موسسه به دلیل داشتن مشاوران خبره و پرونده‌های موفق می‌تواند‌ به شما در رسیدن به آرزوهایتان کمک شایانی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • واکنش سازمان نظام وظیفه درباره این نوع معافیت از سربازی
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟