Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ 49 سال پیش در چنین روزی(30 مرداد 1348 شمسی مصادف با ٢١ آگوست  1969 میلادی)، بخش شرقی مسجدالاقصی به‌عنوان نخستین قبله مسلمانان و یکی از مقدس‌ترین اماکن مورد احترام ادیان آسمانی، توسط یک یهودی تندرو استرالیایی به نام «مایکل دینس روهن» به آتش کشیده شد و بخش‌های مختلفی از آن، از جمله منبر تاریخی معروف به «منبر صلاح‌الدین» در آتش سوخت و شعله‌های آتش تا نزدیکی گنبد تاریخی مسجد کشیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسرائیل پس از بازداشت این فرد که با عنوان گردشگر به فلسطین آمده بود، مدعی شد که او مشکل روانی داشته و مایکل دینس روهن بدون هیچ مجازاتی و پس از گذراندن مدت زمان کوتاهی به کشورش بازگشت.
یکی از نتایج آتش‌سوزی مسجدالاقصی، تشکیل سازمان همکاری اسلامی (OIC) به‌عنوان دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد بود که این سازمان در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ با عضویت ۵۷ کشور شکل گرفت.
این آتش‌سوزی در حالی توسط یک یهودی تندرو با هدف محو هویت اسلامی قدس و آثار دینی این شهر صورت گرفت که برای همه دنیا واضح و آشکار است که قدس متعلق به مسلمانان است و سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی بارها با صدور قطعنامه‌هایی این مسئله را تأیید کرده‌اند که در آخرین مورد سازمان یونسکو قطعنامه‌ای صادر و قاطعانه اعلام کرد که قدس و مسجدالاقصی متعلق به مسلمانان است و هیچ پیوندی میان این مکان و یهودیان وجود ندارد. ایکنا به مناسبت چهل‌ونهمین سالروز به آتش کشیده‌شدن مسجدالاقصی و با هدف  بررسی ابعاد این توطئه، گفت‌وگویی با حسن عیسی حکیم، از مورخان برجسته عراق و استاد سابق تاریخ اسلامی دانشگاه کوفه انجام داد، وی درباره جایگاه و اهمیت تاریخی و دینی مسجدالاقصی گفت: این مسجد نزد پیروان آیین اسلام و حتی سایر ادیان به‌ویژه مسیحیان از قداست و اهمیت خاصی برخوردار بوده و طبیعی است که این جنایت غیرانسانی، علاوه بر مسلمانان با واکنش و حساسیت پیروان تمامی ادیان مواجه شد.
ضرورت یادآوری
حسن عیسی حکیم، آتش‌سوزی مسجدالاقصی را یک لکه ننگ ابدی بر پیشانی اسرائیلی‌ها توصیف کرد و گفت: مسلمانان و کشورهای اسلامی برای یادآوری این جنایت تلخ و افشای اهداف و توطئه‌های رژیم اسرائیلی، این روز را باید گرامی داشته‌ و برنامه‌ها، همایش‌‌‌ها و فعالیت‌های مختلفی برگزار کنند.
این مورخ و نویسنده برجسته عراقی گفت: مسلمانان در سالروز آتش‌سوزی مسجدالاقصی جدای از هر مذهب، قومیت و نژادی که باشند، خشم و انزجار خود را نسبت به این حادثه دردناک ابراز می‌کنند و امروزه برهمه مسلمانان در جای جای جهان لازم است که با برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های بزرگ علمی با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران جهان، ابعاد و توطئه‌های مختلف این جنایت را افشا کنند. 
این استاد بازنشسته عراقی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، به مأموریت و وظیفه مهم دانشگاهیان و اصحاب قلم و رسانه‌‌ برای آگاهی‌بخشی نسبت به جایگاه تاریخی مسجدالاقصی و توطئه‌های پیش‌روی این مسجد اشاره کرد و گفت: اهمیت و جایگاه مسجدالاقصی و قداست آن باید از مراحل پیش‌دبستانی و دبستان به نسل‌های آینده مسلمانان آموزش داده شود و مسئولیت دانشگاهیان در این باره بیش از دیگران است.
محو هویت اسلامی
مدیر سابق دانشکده ادبیات دانشگاه کوفه، در ارتباط با اهداف صهیونیست‌ها در به آتش‌کشیدن مسجدالاقصی گفت: اگرچه اسرائیل به ظاهر تلاش داشت که این اقدام را به یک گردشگر استرالیایی نسبت دهد، اما شواهد حاکی است که صهیونیست‌ها در خاموش کردن این آتش تعلل زیادی کردند و آن‌ها از طریق آتش‌‌سوزی آثار تاریخی این مسجد به دنبال محو هویت اسلامی قدس بودند.
حسن عیسی حکیم، ساخت معبد یهودیان موسم به «هیکل سلیمان» به جای مسجد تاریخی الاقصی را از دیگر اهداف اسرائیلی‌ها دانست و گفت: ما امروزه شاهد آن هستیم که شهرک‌نشینان صهیونیست، نمایندگان کنست(پارلمان) و مقامات اسرائیلی با هدف تحریک احساسات مسلمانان به این مسجد یورش می‌برند و در صحن‌های این مسجد قدم می‌زنند و با این اقدامات به دنبال تقویت حضور و نفوذ خود در این مکان تاریخی اسلامی هستند.
وی گفت: ما مسلمانان، حساب یهودیان را از صهیونیست‌های افراطی جدا می‌دانیم و علما و صاحب‌نظران و شخصیت‌های بانفوذ جهان اسلام بارها تأکید کرده‌اند که بنابر نص صریح قرآن، اسرائیلی‌ها حق ندارند آزادی دینی مسلمانان را محدود کنند و برای اعمال عبادی مسلمانان در مسجدالاقصی محدودیت ایجاد کنند.
حکیم در بخش دیگری از این گفت‌وگو، در رابطه با حفاری‌های اسرائیل در مسجدالاقصی و محیط پیرامونی آن و تلاش برای تقسیم زمانی و مکانی این مکان گفت: مقاومت و پایداری جانانه اهالی قدس و فلسطینیان تاکنون این توطئه را خنثی کرده و قطعا اسرائیل نخواهد توانست که ترفندها و توطئه‌های خود را در این مسجد اجرایی کند.
معامله قرن
این اندیشمند و نویسنده عراقی به طرح‌ها و توطئه‌هایی که مسجدالاقصی و هویت اسلامی قدس را هدف قرار داده، اشاره کرد و گفت: «معامله قرن» که این روزها از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مطرح و مورد حمایت قرار گرفته، از جمله طرح‌های خطرناکی است که ماهیت اسلامی قدس را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد و مسلمانان با هر ابزار و امکانی باید در مقابل این توطئه بایستند.
 
وی در ادامه مسجدالاقصی را یک میراث جهانی و تاریخی مهم دانست و گفت: اسرائیلی‌ها تنها به اهدف توسعه‌طلبانه خود فکر می‌کنند و هیچ ارزش و اعتباری برای آثار باستانی و تاریخی قائل نیستند، اما آن‌ها باید بدانند که حضور و سیطره نظامی آن‌ها، واقعیت و ماهیت این مسجد را تغییر نمی‌دهد، چرا که سازمان بین‌المللی یونسکو نیز قدس را یک شهر عربی و اسلامی معرفی کرده که از سوی اسرائیلی‌ها اشغال شده است.
استاد سابق تاریخ دانشگاه کوفه تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری زنگ خطرها نسبت به مسجدالاقصی به صدا در آمده و ما نیاز داریم که از مرحله سخن به مرحله عمل منتقل شویم و این امر نیازمند آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی همه‌جانبه درباره این مکان تاریخی و دینی است.   مسجدالاقصی در قرآن
وی در ارتباط با جایگاه مسجدالاقصی در قرآن و احادیث گفت: در قرآن و احادیث اشاره‌های متعددی به مسجدالاقصی اشاره شده و از جمله مساجدی است که نامش در قرآن ذیل داستان معراج پیامبر(ص) آمده و نص قرآن بر قداست این مکان تاکید دارد و بر ما واجب است که از آن محافظت و  دفاع کنیم. نفر دوم از راست دنیس مایکل روهان، عامل آتش‌سوزی مسجدالاقصی   حسن عیسی حکیم در پایان این گفت‌وگو، در ارتباط با موضع ملت عراق نسبت به مسئله قدس و مسجدالاقصی گفت: همه گروه‌ها و جریان‌های عراق از هر قومیت و مذهبی که هستند در کنار آرمان ملت فلسطین، قدس شریف و مسجدالاقصی ایستاده‌اند و موضع مرجعیت عالی عراق در رابطه با فلسطین کاملا مشخص است و فتاوای متعددی در رابطه با وجوب حافظت از اماکن مقدس در قدس و دیگر مناطق مانند الخلیل از سوی علمای و مراجع دینی عراق صادر شده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۲۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرآنچه درباره نسل ششم آیپد ایر می‌دانیم

ایتنا - انتظار می‌رود که غول فناوری آمریکایی «اپل» در جریان رویداد «Let Loose» که به زودی برگزار می‌شود، از نسل ششم «آیپد ایر» رونمایی کند.
انتظار می‌رود که غول فناوری آمریکایی «اپل» در جریان رویداد «Let Loose» که به زودی برگزار می‌شود، از نسل ششم «آیپد ایر» رونمایی کند.
  اندازه به گزارش ایتنا، براساس شایعات، احتمالا اپل نسل ششم آیپد ایر را در دو اندازه، مدل معمولی 11 اینچی و مدل بزرگ 12.9 اینچی عرضه می‌کند.

گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که مدل‌های آیپد ایر همچنان یک پنل LED معمولی را نمایش می‌دهند که اپل آن را نمایشگر Liquid Retina می‌نامد، اگرچه گران‌تر است.

به نظر می‌رسد که اپل ممکن است به پنل‌های LED معمولی پایبند باشد تا هزینه‌های تولید را تحت کنترل نگه دارد. نرخ تازه‌سازی احتمالاً فقط به 60 هرتز محدود می‌شود و لبه‌ها در مدل‌های آینده مشابه نسل پنجم آیپد ایر خواهند بود.

    رنگ‌ها
اپل به دلیل استفاده از رنگ‌های متنوع برای آیپد ایر معروف است و احتمالاً همین روند نیز ادامه خواهد داشت. همچنین انتظار می‌رود مدل‌های آیپد ایر آینده با طراحی فلزی متمایز، دکمه پاور با تاچ آی‌دی داخلی و یک پورت USB -C و چهار بلندگو عرضه شود.
  دوربین سلفی 
اپل احتمالاً دوربین سلفی را از حالت عمودی به حالت افقی منتقل می‌کند تا تجربه تماس ویدیویی آسان‌تر را فراهم کند.

با وجود تغییر در محل دوربین سلفی، مشخصات دوربین احتمالاً ثابت باقی می‌ماند و ممکن است آیپد ایر یک سنسور 12 مگاپیکسلی و همچنین یک دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت داشته باشد.
  ذخیره سازی
در حال حاضر، آیپد ایر فعلی با تراشه M1 قدرتمند است و  اپل احتمالا در مدل بعدی آیپد ایر، تراشه را به M2 ارتقا خواهد داد و عملکرد قابل توجهی را در بخش CPU، GPU و هوش مصنوعی ارائه خواهد کرد.

همچنین، اپل احتمالا در آیپد ایر آینده ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی را در مدل پایه به اضافه حداقل ۸ گیگابایت رم، ارائه دهد. مقدار اضافی فضای ذخیره سازی و RAM قرار است به دستگاه کمک کند تا با ویژگی‌های هوش مصنوعی آینده که در رویداد WWDC امسال معرفی می‌شود، مقابله کند.

اپل به دلیل استفاده از انواع ذخیره سازی سریع PCIe شناخته شده است و نسل ششم آیپد ایر هیچ تفاوتی با مدل قبلی ندارد. در مدل قبلی آیپد ایر،  فضای ذخیره سازی تنها به 256 گیگابایت محدود شده است اما مدل بعدی ممکن است تا 1 ترابایت فضای ذخیره سازی افزایش یابد.
    باتری
انتظار می‌رود هر دو مدل آیپد ایر باتری بزرگتری داشته باشند و مانند آیفون با پشتیبانی از شارژ سریع‌تر و تراشه کارآمدتر از باتری جدید استفاده کند.

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • هرآنچه درباره نسل ششم آیپد ایر می‌دانیم
  • از «بیژن نوباوه وطن» چه می‌دانیم
  • بخش قابل توجهی از یهودیان از جنایات رژیم صهیونیستی اعلام بیزاری کرده‌اند
  • تنفر جهانی از اسرائیل و صهیونیزم یا یهودی ستیزی؟
  • فیلم/جنایتی که تصاویر پهپاد اسرائیلی فاش کرد
  • جنایتی که تصاویر پهپاد اسرائیلی فاش کرد
  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند