Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@07:38:36 GMT

سردرگمی تجار دربازار ثانویه ارز

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۵۸۳۰۵

سردرگمی تجار دربازار ثانویه ارز

با اجرایی شدن بسته ارزی جدید و واگذاری قیمت‌ها به بازار ثانویه، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران معتقد است که بازار دوم ارز به دنبال درخواست تجار راه‌اندازی شده اما آن‌طور که باید، مورد استقبال واقع نشده است، چراکه آنها نمی‌دانند معاملات‌شان کجا و چگونه انجام می شود و با چه قیمتی باید ارز خود را تبادل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر بازیگران اصلی مشخص نیستند و کنترل در بازار ثانویه وجود ندارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، با توجه ویژه رئیس جمهور سیاست گذاری‌ها در حوزه ارز اصلاح و هفته گذشته بسته جدید ارزی ابلاغ شد و طبق آخرین اطلاعیه‌ها در اواخر هفته گذشته حدود ۲۰۰ میلیون دلار عرضه از سوی پتروشیمی‌ها صورت گرفته است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که آرامش بازار ارز تاحدودی برقرار شده، چراکه این دلار با قیمت حدود ۸۰۰۰ تومان در سامانه نیما عرضه شده است.

همچنین صرافی‌ها این فرصت را پیدا کردند که بعد از حدود چهار ماه که فعالیت آنها در بازار آزاد قاچاق و ممنوع شده بود، بتوانند در چارچوب ضوابط مصوب دولت به معاملات ارزی بپردازند و  قیمت‌گذاری در صرافی‌ها این گونه تعیین شد که بتوانند ارز را با یک درصد بالاتر از نرخی که در بازار ثانویه تعیین می‌شود بفروشند. بازار ثانویه که محلی برای عرضه ارز ناشی از صادرات و خرید ارز مورد نیاز واردکنندگان است، بر اساس قیمت‌های توافقی و عرضه و تقاضا، معاملات آن شکل گرفته و برای هر روز می‌تواند متفاوت باشد.

در این راستا پدرام سلطانی - نایب رییس اتاق بازرگانی ایران -  درباره بازار ثانویه ارزی و فعالیت تجار در آن اظهار کرد: اولین و جدی‌ترین ایراد به بازار دوم ارز این است که کسی نمی‌داند این بازار کجاست و چه ساز وکاری دارد. تجار نمی‌دانند چطور باید در بازار دوم معامله و اقدام کنند. آیا ورود و فعالیت در این بازار دستورالعمل دارد یا خیر و از همه مهم‌تر، قیمت این بازار چیست.

به اعتقاد وی، بازار دوم باید دارای تابلوی قیمت و از شفافیت و چابکی اطلاع‌رسانی برخوردار باشد. از طرفی دیگر این بازار باید وجود خارجی داشته باشد، این در حالی است که هم‌اکنون فعالان اقتصادی نمی‌دانند معاملات‌شان کجا و چگونه انجام می‌شود.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: در بازار دوم نیز درجه‌ای از کنترل، به این معنا که نرخ‌ها معادل نرخ واقعی بازار باشد، وجود ندارد و معامله‌گران نیز در این بازار نگران هستند، چراکه ممکن است گرفتاری‌های مالیاتی و مواردی از این دست، برای تجار ایجاد شود.

سلطانی تاکید کرد: برای فعال شدن بازار دوم و تقاضای موثر در آن، در ابتدا دولت باید تصمیم بگیرد که به این بازار وفادار بماند. وفاداری به بازار دوم، مهم‌ترین پیش نیازی است که می‌تواند این بازار را به توفیق برساند.

وی ضمن تاکید بر اینکه دستگاه‌های دولتی نباید برخوردهای ضد و نقیض و حرف‌های متناقض داشته باشند، گفت: درغیر این‌صورت افراد تصور می‌کنند با وارد شدن در این بازار باید معاملات شفاف داشته باشند، اما پس از مدتی با مالیات‌های کلان مواجه می‌شوند و اعتمادشان از بین می‌رود؛ لذا این بازار و بازیگران آن نیازمند شفافیت بیشتر است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار ارز قاچاق دولت پدرام سلطانی ایران پدرام سلطانی تجار اتاق بازرگانی ایران بسته جدید ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۵۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با افت ۱۲۲۷۹ واحدی به ۲,۲۴۷,۴۶۵ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ با افت ۱۲۲۷۹ واحدی به ۲,۲۴۷,۴۶۵ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۳۱۰۴.۷۹ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات تاکنون ۱.۷۸۱ میلیارد سهم بود که طی ۱۰۵,۵۶۶ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۱۰,۱۱۳.۲۳۳ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۷,۶۱۴,۷۴۰.۹۴۴ میلیارد ریال شد.

کد خبر 750633

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!