Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین جلسه برنامه‌ریزی برای مدیریت صید پرندگان در تالاب فریدونکنار با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگانی از دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری در این جلسه ضمن تشکر از همکاری دستگاه‌های مختلف برای مدیریت صید پرندگان در این منطقه بر اطلاع رسانی صحیح و به موقع فعالیت‌ها تاکید کرد و گفت: هر فعالیتی را باید به مردم اطلاع رسانی کنیم تا هم در جریان تصمیم‌ها و برنامه‌ها قرار بگیرند و هم از قوانین و مقررات اطلاع پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از مردم ممکن است از جزئیات برنامه‌ها و قوانین خبر نداشته باشند و همین ناآگاهی باعث بروز تخلف شود.

حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه گفت: بخشی از مردم این منطقه معیشت‌شان در نیمه دوم سال وابسته به صید پرندگان است. برای این بخش از مردم، صید سنتی دوما را مجاز می‌دانیم اما تغییر روش صید توسط برخی دیگر باعث شده صید پرندگان از گونه‌های مختلف افزایش پیدا کند که ما با این روش‌های جدید مخالفیم و از نظر قانونی نیز این روش‌ها ممنوع هستند.

وی ادامه داد: متاسفانه ملاحظات برخی مسئولان محلی نیز موضوع را پیچیده کرده است و ما خواستار توجه این مسئولان محلی به موضوع حفاظت تنوع زیستی و قوانین مربوط به آن هستیم.

بنابر این گزارش، ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در این جلسه گزارشی از وضعیت صید پرندگان مهاجر در تالاب فریدونکنار و اقدامات انجام شده در سال‌های گذشته برای مدیریت صید پرندگان ارائه داد و پس از این گزارش، نمایندگان دستگاه‌های مختلف به بیان اقدامات انجام شده و دیدگاه‌های خود پرداختند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به اینکه در سال 92 برنامه‌ای پنج‌ساله برای ساماندهی صید پرندگان و حذف روش‌های غیر سنتی و غیرقانونی تدوین شد، گفت: مصوبه شورای تامین استان برای اجرای این برنامه نیز وجود داشت. اما با وجود قرار گرفتن در سال پایانی این طرح، هنوز به نقطه هدف طرح نرسیدیم چرا که بعضی از دستگاه در این زمینه کمک‌های لازم را انجام ندادند.

در این جلسه، بار دیگر بر به رسمیت شناختن شیوه سنتی صید پرندگان موسوم به «دوما» تاکید شد. چرا که این شیوه صید، گزینشی است و هدف آن، تنها گونه‌هایی خاص از پرندگان هستند. از طرفی در این شیوه، تعداد پرندگان صید شده نیز محدودند، علاوه بر این سایر شیوه‌های صید غیر سنتی مانند «کرس»، «گذر»، «دام هوایی» و «شب دام» نیز غیرقانونی معرفی شدند.

در این جلسه مقرر شد تا برنامه‌ای برای مقابله با روش‌های غیرسنتی صید پرندگان، خصوصا روش کرس تدوین شود. همچنین مقرر شد تا در جلسات آینده، برنامه‌ها و پیشنهاد‌های سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه‌ها برای معیشت‌های جایگزین و تشویق صیادان برای فعالیت‌های اقتصادی مستقل از صید پرندگان ارائه و در مورد آنها تصمیم‌گیری شود.

ارتباط با صید پرندگان مهاجر و موضوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز که پیش از این سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که با ورود پرندگان مهاجر به کشور در نیمه دوم سال، بر اساس گزارش مستند سازمان دامپزشکی کشور، صید و شکار پرندگان در مناطق آلوده به آنفلوانزای فوق حاد را ممنوع اعلام می‌کند.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، مقرر شد در تصمیم گیری‌های آتی این ملاحظه جدی هم مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/4039/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون

  تالاب بین‌المللی هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است مدت‌ها این دریاچه محل زندگی انواع موجودات و پرندگان مهاجر بوده؛ ولی چند سالی است که آب به دلیل بدعهدی افغانستان به دریاچه نمی‌رسد و دیگر خبری از آن آب و آبادانی سابق نبود.

 وسعت دریاچهٔ هامون در زمان پرآبی ۵ هزار و ۶۶۰ کیلومترمربع است که از این مقدار ۳ هزار و ۸۲۰ کیلومترمربع متعلق به ایران و بقیه متعلق به افغانستان است. با این اوصاف، دریاچهٔ هامون وابسته به رودخانهٔ هیرمند است و این وابستگی باعث شده تا هرگونه نوسانات در میزان آب آن، مشکلاتی را برای کل سیستم به وجود آورد.
 
 مهدی امیری، رئیس اداره محیط‌زیست زابل  بیان کرد: تالاب بین‌المللی هامون یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های پرندگان مهاجر آبزی، کنار آبزی و خشکی زی محسوب می‌شود؛ بنابراین بسیاری از گونه‌های پرندگان با خاستگاه‌های متفاوت و گونه‌های زیادی از پرندگان در معرض خطر در این منطقه جهت زمستان‌گذرانی و جوجه‌آوری می‌کردند.

 وی افزود: بعد از چندین سال خشکسالی‌های در حوزه سیستان این موضوع باعث گردید، تالاب بین‌المللی هامون دچار بحران بی‌آبی و تغییر مسیر پرندگان به مکان‌های دیگر شود.

 امیری با اشاره به ورود سیلاب به منطقه سیستان و تالاب بین‌المللی هامون تأکید کرد: امسال با ورود آب به تالاب هامون شاهد بازگشت پرندگان به ذخیره‌گاه زیست‌کره هامون هستیم و امیدوارم با تداوم آب ورودی به حوزه سیستان شاهد ماندگاری هر چه بیشتر پرندگان و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر در بستر تالاب باشیم.

 رئیس محیط‌زیست زابل تصریح کرد: این اداره در سال‌های اخیر اقدام به گودبرداری مکان‌های در بستر تالاب نموده تا با ورود آب به تالاب و پر شدن این گودال‌ها شرایط برای ماندگاری پرندگان مهاجر و حیات‌وحش موجود در پناهگاه حیات‌وحش بیشتر شود.

 امیری افزود: اکنون شاهد حضور پرندگان آبزی مهاجری همچون فلامینگو، اگرت، چوب‌پا پرستو دریایی و انواع پرندگان کنار آبزی از خانواده آبچلیک و سلیم‌ها در بستر تالاب هستیم.

 این مقام مسئول خاطرنشان کرد: و یکی از کانون‌های بحرانی گردوغبار در بستر تالاب هامون جنگل بش دلبر است که این اداره جهت تثبیت گردوغبار در این نقطه برنامه مرطوب‌سازی آن را به‌وسیله ایجاد کانال آبرسانی و پمپاژ آب به نقاط بحرانی آن را دارد.

 رئیس اداره محیط‌زیست زابل ادامه داد: با ورود سیلاب به تالاب هامون بهترین فرصت است که اقدام به مرطوب‌سازی بستر تالاب و رساندن آب به مناطق مستعد گردوغبار و کانون‌های بحرانی شناسایی شده نمایم.

 وی افزود: باتوجه‌به ورود سیلاب‌ها و روان آب‌های منطقه پرندگان مهاجر به منطقه کشانده شده‌اند. برخی از این‌گونه‌ها به‌صورت مهاجر عبوری برای برگشت به منطقه سیبری و برخی برای گذراندن فصل تولیدمثل به تالاب هامون رسیده‌اند که این امر موجب ایجاد تنوع زیستی و چشم‌اندازی متفاوت در این پهنه اکولوژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان