Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@03:14:42 GMT

تخلفات ٣ ساله دولت در اجرای قانون خرید تضمینی

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۶۹۳۸۰

تخلفات ٣ ساله دولت در اجرای قانون خرید تضمینی

به گزارش پارس نیوز، 

چیزی تا آغاز سال زراعی جدید نمانده و طبق قانون دولت باید در آغاز سال زراعی و قبل از آغاز کشت قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام کند.

این تکلیفی است که طی سه سال اخیر، دولت از انجام به موقع و صحیح آن سرباز زده و کشاورزان را با مشکلات فراوانی مواجه است.

امسال نیز دولت هفت ماه دیرتر از موعد قانونی تاخیر نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را اعلام کرد ضمن اینکه قیمت محصولات استراتژیک مانند گندم که باید حداقل به نرخ تورم افزایش می یافت، بدون تغییر ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان و تولیدکنندگان معتقدند اقدامات این چنینی باعث می شود تولید محصولات استراتژیک در کشور با خطر مواجه شود. در همین زمینه علیقلی ایمانی، رئیس بنیاد توانمند سازی گندمکاران کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید در مردادماه هزینه تمام شده تولید محصولات کشاورزی را در استان های مختلف برآورد کند، میانگین قیمت را در نظر بگیرد و سپس پیشنهاد خود را در این زمینه به سازمان برنامه و بودجه ارائه کند، گفت: طی سه سال گذشته دولت قانون خرید تضمینی را مبنی بر اینکه نرخ خرید تضمینی حداقل باید به اندازه نرخ تورم رشد کند، رعایت نکرده است و در این امر می تواند کشت محصولات استراتژیک مانند گندم را در کشور تحت تاثیر قرار دهد.  

وی اضافه کرد: ما کشاورزان یک نوع محصول را تولید می کنیم اما برای تولید آن به محصولات و فرآورده های مختلفی نیاز داریم که قیمت همه آنها افزایش یافته به عنوان مثال طی چندماه اخیر قیمت ادوات کشاورزی ۳۰ درصد  و ماشین آلات کشاورزی ۱۰ درصد افزایش داشته همچنین نرخ سموم بیش از ۲ تا ۳ برابر شده است و ما هر لیتر سم را ۵۰۰ هزارتومان خریداری می کنیم.  

ورود مجلس به بحث اجرای صحیح قانون خرید تضمینی 

ایمانی با اشاره به اینکه نمی توان از کشاورز حمایت نکرد و انتظار داشت که او محصول خوبی تولید کند، افزود: در حال حاضر مجلس به این ماجرا ورود کرده و تلاش می کند که نرخ خرید تضمینی به موقع اعلام شود و نرخ تورم نیز در تعیین قیمت ها رعایت شود.  

وی با بیان اینکه ما دو هفته قبل با کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه ای در این زمینه داشتیم، گفت: دوشنبه هفته آینده نیز جلسه دیگری در این زمینه با اعضای کمیسیون اقتصادی برگزار خواهد شد.

ایمانی گفت: تشکل های بخش خصوصی، وزارت جهاد و مجلس هر کدام به طور جداگانه با بررسی تمامی جوانب و شرایط قیمت پیشنهادی خود را اعلام می کنند، سپس با بررسی هایی که صورت می گیرد منطقی ترین قیمت انتخاب شده و به دولت پیشنهاد می شود. ضمن اینکه انتظار ما این بود مجلس زودتر از این به ماجرا ورود می کرد و باید نمایندگان برخورد قاطعانه ای با این مساله داشته باشند.

قیمت پیشنهادی ما برای گندم ۱۷۰۰ تومان است 

وی درباره اینکه قیمت پیشنهادی شما برای قیمت گندم در سال زراعی آینده چیست؟، افزود: اگر همین فردا قرار باشد شورای اقتصاد نشست داشته باشد و برای این منظور تصمیم بگیرد، حداقل ٣٠ درصد باید به نرخ محصولات افزوده شود. قیمت گندم نیز با توجه به اتفاقاتی که در هزینه تمام شده تولید افتاده، در حال حاضر ١٧٠٠ تومان است 

ایمانی با بیان اینکه اگر قیمت محصولات منطقی و واقعی نباشد، توان تولید از دست می رود، گفت: در برخی استانها کشت دوباره و کشت تابستانه افت کرده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: محصولات کشاورزی مشکلات کشاورزی تورم وزارت جهاد کشاورزی استان های مختلف سازمان برنامه و بودجه قانون رشد کمیسیون اقتصادی اقتصاد اقتصاد تورم دولت قانون محصولات کشاورزی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۶۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز خرید گندم با نرخ هر کیلو ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از هفته آینده
  • قیمت گندم مشخص شد
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد