Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بغداد - ايرنا -کويت از قريب الوقوع بودن آغاز همکاري ها با عراق براي توسعه ميادين مشترک نفتي خبر داد.

به گزارش ايرنا، پس از اين که مقامات کويتي و عراقي در چند سال گذشته چندين بار بر عزم دو کشور در اين زمينه سخن گفتند، اکنون يک مقام کويتي مي گويد بزودي يک شرکت براي مطالعه طرح توسعه ميادين مشترک نفتي تعيين خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رسانه هاي عراقي روز چهارشنبه به نقل از `اليوم السابع` نوشتند که `بخيت الرشيدي` وزير نفت کويت اعلام کرده است که بغداد و کويت چهار شرکت را به منظور مطالعه اين طرح مشخص کرده اند و بزودي يکي از آنها مامور اين کار خواهد شد.
الرشيدي گفت: کويت بدنبال رسيدن به يک توافق با عراق بر سر واردات گاز از اين کشور و نيز همکاري در زمينه ميادين مشترک نفتي تا پايان سال جاري ميلادي (سه ماه ديگر) است.
وي همچنين پيش بيني کرده است که قيمت نفت درحال حاضر تا پايان سال شاهد ثبات خواهد بود.
در اين خبر به جزييات بيشتري درخصوص ابعاد اين همکاري ها و طرح مورد نظر دو کشور اشاره نشده است.
آبانماه 95 شرکت نفتي ايکويت از بزرگترين کمپاني هاي نفتي کويت اعلام کرد که اين کشور در ميدان نفتي عراق الرقعه 9 سرمايه گذاري مي کند و مسوولان عراقي در ازاي اين همکاري و براي پرداخت حق الزحمه شرکت کويتي که براي کشف و شناسايي منابع نفت و پتروشيمي در عراق فعاليت دارد به کويت نفت صادر مي کنند.
براساس همين گزارش، کنسرسيوم مشترک که شرکت ايکويت در آن عضويت دارد در تعدادي از ميادين نفتي عراق فعاليت دارد و همکاريهاي خود با طرف عراقي را طي ساليان اخير افزايش داده است.
مدير شرکت کويت انرژي نيز همان زمان در اظهاراتي با اشاره به رايزني هاي خود با مسئولان عراقي، بازار نفت و گاز عراق را محيطي بکر براي حضور فعالان اقتصادي کويتي دانست.
از سوي ديگر بر اساس منابع عراقي، اين کشور 25 ميدان نفتي مشترک با کويت، سوريه و ايران دارد که 10 ميدان آن هنوز مورد بهره برداري قرار نگرفته است.
مهمترين ميدان هاي نفتي بهره برداري نشده عراق عبارت است از سفوان، رميله و زبير با کويت، و همچنين مجنون، ابوغرب، بزرکان، فکه و نفت خانه با ايران است.
موضوع ميدان هاي مشترک نفتي ميان عراق و کويت تا اين حد مهم است که حتي حمله صدام به کويت و اشغال اين کشور در سال 1990 نيز به بهانه سرقت نفت از سوي کويت از ميدان هاي مشترک و به روش حفاري مايل يا انحرافي صورت گرفت.
عراق و کويت از اعضاي اصلي اوپک و از مهمترين صادرکنندگان نفت در جهان هستند که از زمان جنگ کويت همچنان افت و خيزهاي فراواني در روابط دو کشور بوجود آمده است.
خاورم*4*380**
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۳۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به تکرار ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقامات این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی طرف کویتی را مایه تاسف دانست.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تاکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین‌ اضافه کرد: همانند قبل از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت به عمل می‌آوریم.

کنعانی افزود: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه، از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقامات این کشور توصیه می کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه ای را رصد کرده و از دولتهای ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند.

به رغم اینکه میدان گازی آرش میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. طرف کویتی در چند نوبت مواضعی در نفی حقوق ایران بر این میدان گازی اتخاذ کرده است. برای نمونه بهمن ۱۴۰۲ کویت به همراه عربستان سعودی در بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر ادعای دوباره مالکیت خود بر منابع طبیعی میدان مشترک «آرش» که آنها آن را «الدوره» می‌نامند با رد حقوق طرف دیگر ادعا کردند که این میدان در مناطق دریایی کویت قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • صدور بیانیه تکراری درباره میدان آرش هیچ حقی برای کویت ایجاد نمی‌کند
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • واکنش ایران به ادعای مجدد کویت درباره میدان آرش
  • بیانیه‌های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد «آرش» ایجاد نخواهد کرد
  • بیانیه‌های تکراری، حقی برای کویت در مورد میدان آرش ایجاد نمی‌کند
  • بیانیه‌های تکراری، حقی برای دولت کویت در مورد «آرش» ایجاد نمی‌کند
  • تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی کویت مایه تأسف است
  • واکنش کنعانی به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش
  • واکنش ایران به بیانیه امیر کویت در سفر به مصر درباره میدان آرش
  • کنعانی: بیانیه‌های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد «آرش» ایجاد نخواهد کرد