Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه وزارت علوم این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

افزایش جمعیت دانشجویان در حوزه علوم پزشکی

مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم گفت: در سال 1360، شانزده دانشگاه در حوزه پزشکی فعال بودند اما اکنون این رقم بیشتر شده و اکنون جمعیت دانشجویی کشور در حوزه علوم پزشکی حدود 200 هزار نفر است در حالی که در حوزه غیرپزشکی بالغ بر 4 میلیون نفر دانشجو داریم و در حوزه غیرپزشکی بالغ بر 80 هزار نفر هیئت علمی وجود دارد در حالی که در حوزه پزشکی 22 هزار هیئت علمی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز ساخت شهرک‌های رفاهی متاهلی در برخی دانشگاه‌های کشور

یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت:همچنین در سال 96، وام ودیعه مسکن دانشجویان متاهل از 7 میلیون به 15 میلیون تومان و در کلانشهرها نیز از 6 میلیون به 12 میلیون تومان افزایش یافت، در برخی شهرها هم مبلغ وام مسکن از 4 میلیون و 500 هزار تومان به 9 میلیون تومان افزایش یافته است.

وی ادامه داد: خوشبختانه بخش عمده ای از دانشجویان از این ظرفیت استفاده کنند و برخی از دانشگاه  ها هم در این زمینه به کمک ما آمدند؛ مانند دانشگاه های صنعتی شریف، علامه طباطبایی و علم و صنعت که معادل تسهیلاتی که ما به دانشجویان متاهل پرداخت کردیم همان مقدار هم دانشگاه پرداخت کرد و دانشجو توانست در فضای متاهلی خوبی اسکان یابد.

فرهاد رهبر از دانشگاه آزاد رفت

 صبح یکشنبه ساعت 10 جلسه فوری و فوق العاده هیئت امنا دانشگاه آزاد به منظور تعیین سرپرست دانشگاه برگزار شد.

همدانچى مديركل روابط عمومى دانشگاه آزاد اسلامى در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره بركنارى رئيس دانشگاه آزاد و انتخاب سرپرست دانشگاه آزاد گفت: جلسه فوق‌العاده و فوری هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور علی‌اکبر ولایتی تشکیل شد و با اتفاق آراى اعضاء فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بركنار و محمد مهدى طهرانچی به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد.

اعتبار ۳۴۰ میلیارد تومانی برای مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری

مهدی کشمیری مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه ریزی وزارت علوم گفت:به منظور ایجاد و توسعه شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تقویت همکاری‌های بین‌المللی اجازه داده می‌شود واحد‌های پژوهشی و فناوری و مهندسی مستقر در پارک‌های علم و فناوری جهت انجام مأموریت‌های محموله از مزایای قانونی مناطق آزاد در خصوص روابط کار، معافیت‌های مالیاتی و عوارض سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مبادلات مالی بین‌المللی برخوردار شوند.

مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری، برنامه ریزی وزارت علوم در ادامه با اشاره به عملکرد 5 ساله اخیر و اختصاص 340 میلیارد تومان اعتبار برای پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری تأکید کرد: خوشبختانه در این 5 سال دستاوردهای قابل توجهی ایجاد شد به طوری که دستاورد این مراکز ایجاد 11 هزار شغل جدید، پایدارسازی 19 هزار شغل قبلی، بیش از 7 هزار میلیارد تومان ایده تجاری شده و هزار و 500 شرکت جدید تأسیس بوده است.

دانشگاه آزاد در مسیر تحولات مثبت قرار دارد

علی اکبر ولایتی رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد، گفت: باید روحیه امید و تحول خواهی را در بین اساتید و دانشجویان تقویت کرد و در جهت اجرای سیاست‌هایی که از ابتدا به عنوان محور اصلی فعالیت‌ها اعلام شده است، اعم از ارتقای کیفی برنامه‌ها و آموزش ها، شفافیت، استفاده از ظرفیت ها، جذب نخبگان، توجه به مناطق محروم، اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و غیره گام برداشت.

ولایتی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان بازوی قدرتمند علمی برای نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، گفت: این دانشگاه قادر است در حل مسائل و مشکلات کشور در کنار سایر ارکان نظام فعالیت نموده و در جهت توسعه و پیشرفت کشور و مواجهه با مشکلات و تنگنا‌ها و ارائه راه حل‌های مناسب و کارآمد، گام‌های اساسی را بردارد.

وی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی را سرمایه‌های کشور قلمداد کرد که با مدیریت کارآمد و انقلابی می‌توانند زمینه ساز تمدن سازی اسلامی شوند.

طهرانچی: نمی‌خواهیم دانشگاه آزاد را به صنعتی شریف تبدیل کنیم

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه ازاد گفت: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که همه کار‌ها از جمله تحقیق و علم نیازمند مدیریت سازمان یافته است و بدون برنامه‌ریزی نمی‌شود کار‌ها را پیش برد.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری سال ۹۵ در دیدار با نخبگان علمی تاکید کردند که «نباید اجازه دهیم این حرکت علمی آسیب ببیند. این حرکت علمی دشمن دارد، اگر این حرکت علمی دچار دشمنی‌ها شود و ما نفهمیم و از آن مراقبت نکنیم، یک نتیجه بسیار سنگین و تلخ خواهد داشت. آن نتیجه عبارت است از ایجاد یأس در نیرو‌های جوان کشور؛ اگر این به وجود آمد، درست کردن و رفو کردنش دیگر به این آسانی‌ها نیست. اگر این جوان‌ها مأیوس شوند و ناامید شوند، به این آسانی نمی‌شود آن‌ها را برگرداند. من به شما عرض کنم که بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذره‌ای کوتاه نخواهم آمد و می‌دانم که این حرکت، حرکت بابرکتی است و ان‌شاء الله عاقبت به خیر است.

تغییرات در دانشگاه آزاد هیچ پشت پرده‌ای ندارد

صالح اسکندری مدیرکل رسانه های دانشگاه آزاد اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر درباره برکناری فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی و انتصاب محمد مهدی طهرانچی به جای او پیامی صادر کرد.

متن پیام وی به شرح زیر است.

یک مدیر انقلابی رفت؛ یک مدیر انقلابی و جهادی تر آمد؛ جابه جایی روز گذشته در دانشگاه آزاد هیچ پشت پرده ای نداشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۸۷۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، جلسه کمیته علمی این کنگره با حضور اعضای کارگروه‌های علمی این کنگره، بعد از ظهر دوازدهم اردیبهشت در محل مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

برگزاری شش پیش‌همایش

علی‌اصغر بیگی دبیر اجرایی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در ابتدای این نشست ضمن گرامی‌داشت روز معلم، در تشریح برنامه‌های آتی علمی این کنگره اظهار کرد: در خصوص کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه، تاکنون شش پیش‌همایش و ده‌ها نشست علمی با مشارکت هزاران استاد و دانشجو برگزار شده و اکنون در آستانه برگزاری پیش‌همایش‌های خارجی این کنگره هستیم.

دریافت ۳۰۰ مقاله تاکنون

رئیس مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه با خبر دادن از برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در تاریخ سوم تیرماه جاری، ادامه داد: در نهایت، برونداد پژوهشی این کنگره به صورت مجموعه مقالات علمی با محور «نهج‌البلاغه و زیست شرافتمندانه» منتشر خواهد شد. تاکنون بیش از ۳۰۰ مقاله توسط دبیرخانه اعلام وصول شده و داوری بسیاری از این مقالات نیز انجام شده است.

بیگی تصریح کرد: در عین حال، باید برونداد علمی تبدیل به محتوای همگانی و همه‌پسند بشود که ارتقای ضریب نفوذ اجتماعی نهج‌البلاغه را نیز شاهد باشیم. پس از تولید محتوای علمی باید در گام رسانه‌ای، مطابق با استانداردهای روز، برونداد پژوهشی کنگره را در جامعه عرضه کنیم.

هم‌گرایی بین‌المللی

در ادامه، مسعود راعی دبیر علمی این کنگره خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های مهم موجود، سطح فعلی هم‌گرایی میان مجموعه‌های مختلف فعال در سطح کشورهای منطقه است. با رویکرد درست در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، می‌توانیم تلاش‌های مشترک را برای پژوهش‌های علمی افزایش دهیم.

وی افزود: آن‌چه که می‌تواند شاخصه «حبل‌المتینی» [به معنای ریسمان استوار] به نهج‌البلاغه را رقم بزند، نگاه علمی است. نگاه علمی به نهج‌البلاغه نیز با علوم انسانی از جمله فسلفه، روان‌شناسی، اقتصاد، علوم تربیتی، حقوق و غیره پیوستگی دارد. برای مثال در حوزه حقوق بین‌الملل، آن‌چه که امروز در حوزه حقوق بشر جهانی محقق شده، هرگاه که به نامه ۵۳ امام علی (ع) می‌نگریم، می‌بینیم که با شاخصه‌هایی که حضرت برای حکم‌رانان می‌شمارد، قرابت دارد.

وحدت، رسالت جمهوری اسلامی

استاد تمام گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: جمهوری اسلامی در راستای نقش ام‌القرایی خود، می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های علمی نهج‌البلاغه، نقش وحدت‌آفرین را در جهان اسلام و هم‌چنان فراتر از آن، ایفا کند.

مدل حکمرانی مطلوب

راعی با تأکید بر مرجعیت علمی نهج‌البلاغه در حوزه علوم انسانی، خاطرنشان کرد: در طول دو دوره گذشته برگزاری کنگره، محتوای علمی خوبی تولید شده و فرصت این را داریم که فقر پژوهشی موجود را در سومین کنگره تا حد خوبی برطرف کنیم.

وی با اشاره به لزوم تبادل علمی میان اسلام‌شناسان و نهج‌البلاغه‌پژوهان برای پاسخ به نیازهای فکری و فرهنگی عامه مردم و نخبگان، بیان داشت: هدف‌گذاری نهایی ما «تبیین مدل حکمرانی مطلوب» بر اساس نهج‌البلاغه است تا بتوانیم خروجی علمی خود را از جهات مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به صورت کاربردی و یکپارچه عرضه کنیم.

شایان ذکر است پس از دو دوره برگزاری کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، آبان‌ماه گذشته با حضور دکتر طهرانچی، مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد تا فعالیت‌های علمی دانشگاه آزاد در این زمینه با انسجام بیش‌تری ادامه یابد. برگزاری سومین دوره کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه مقارن با ایام عید غدیر، با هدف تبیین علمی و مدل‌سازی مفهوم «زیست شرافتمندانه» در انطباق با معارف علوی می‌باشد.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229209 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی امامت و مهدویت

دیگر خبرها

  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور