Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی مهتدی استاد دانشگاه بناب برای سه سال متمادی به عنوان داور ممتاز مجلات معتبر بین‌المللی الزویر (Elsevier)انتخاب شد. وی با اختراع بالابر ویلچر مخفی توانست یکی از مشکلات جدی معلولان را برطرف کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تجربه نشان داده هر زمانی که دانشگاه به صورت جدی برای حل یک مشکل یا کمک به یک مسئله وارد شده، این مشکل به بهترین شکل برطرف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در بسیاری از کشورهای پیشرفته گره های بزرگ در صنعت، کشاورزی و سایر بخش ها توسط اساتید و دانشگاهیان باز شده است. در کشور ما نیز دانشگاه در این رابطه موفقیت های چشمگیری داشته و البته مشکلاتی هم همواره بر سر راه حل مشکلات به دست توانای دانشگاهیان بوده است.   برخی از اساتید دانشگاه هم هستند که بدون توجه به دست اندازهای میان راه با قدرت برای حل یک مشکل از جامعه حرکت کرده اند و در پایان موفق شده اند. محمدعلی مهتدی، استاد دانشگاه بناب هم یکی از این اساتید است که با تلاش های خود توانسته یکی از مشکلات معلولان که سوارشدن به اتوبوس و خودرهای عمومی با ویلچراست را برطرف کند.   محمدعلی مهتدی متولد سال ۵۷ شهرستان بناب در سال ۷۵ در رشته مهندسی مکانیک گرایش طراحی جامدات وارد دانشگاه تبریز شد و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه علم و صنعت در گرایش طراحی کاربردی به اتمام می‌رساند. وی جهت تحصیل در مقطع دکتری عازم کشور کانادا می‌شود و دانش آموخته دوره دکتری و پسا دکتری رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه‌های ساسکاچوان و ویندزور کانادا است و هم اکنون در هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه بناب عضویت دارد و در سوابق خود ریاست دانشگاه بناب و معاونت فرهنگی، آموزشی و پژوهشی را هم ثبت کرده است.   این استاد دانشگاه برای سه سال متمادی به عنوان داور ممتاز مجلات معتبر بین‌المللی الزویر (Elsevier) در رشته مهندسی مکانیک انتخاب شد.   وی همچنین با اختراع بالابر ویلچر توانسته یکی از مشکلات جدی معلولان را برطرف کند و اینها بهانه‌ای شد تا گفتگویی با او داشته باشیم.     دانشجو: شما به عنوان داور ممتاز مجلات بین المللی الزویر در رشته مکانیک انتخاب شده اید، لطفا در این مورد توضیح دهید
وقتی تعداد مقالات بین المللی یک هیات علمی افزایش پیدا می‌کند، نشریات و مجلات از وی تقاضای داوری مقاله می‌کند و اگر این همکاری مداوم باشد و نوع داوری مقاله و ایرادات و توصیه‌های ارائه شده توسط داور به گونه‌ای باشد که در ارتقا و تصحیح مقالات تاثیر گذار باشد، سردبیر‌ها و مسئولین این مجلات از این داور بعنوان داور ممتاز یاد می‌کنند.

بنده در طول همکاری با این مجلات بین المللی داوری حدود ۷۰ مقاله را بر عهده داشته ام و اگرچه این انتخاب اتفاق چندان بزرگ و پرافتخاری از نظر من نیست؛ اما از این جهت قابل توجه است که پژوهشگر از نظر مجلات بین المللی در یک زمینه خاص خبره است و خوشبختانه برخی از دوستان و اساتید دانشگاه بناب نیز اخیرا به عنوان داور برجسته ژورنال‌های بین المللی انتخاب شده اند که جای بسی افتخار و مباهات است و این نوید بخش آینده‌ای خوب برای این اساتید و دانشگاه بناب است.   دانشجو: شما توانسته اید با اختراع بالابر ویلچر مخفی یکی از مشکلات جدی معلولان را برطرف کنید، در این رابطه توضیح دهید
در مورد اختراع  بالابر ویلچر مخفی جهت سوار و پیاده شدن معلولین و جانبازان در اتوبوس باید بگویم نمونه این طرح با ویژگی‌های آن درهیچ کجای دنیا وجود ندارد.   سیستم انتقال قدرت این دستگاه برای جابجایی معلول از اتوبوس به بیرون و برعکس یک سیستم کاملاً کارآمد و ابتکاری نوآورانه بوده و باتوجه به اتوبوس‌های موجود در بازار و نیاز‌های داخلی کشور توسط خودمان طراحی شده و مشابه خارجی ندارد.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   دانشجو: آیا این اختراع ثبت شده است؟
ثبت اختراع بالابر ویلچر، هم اکنون در پایگاه اطلاع رسانی مرکز مالکیت معنوی تحت داوری وجود دارد و مقاله مربوط به این طرح هم به یک مجله علمی و پژوهشی داخلی فرستاده شده؛ علاوه بر این، به جشنواره خوارزمی نیز ارسال شده است.   دانشجو: آیا این اختراع به مرحله تولید انبوه رسیده است؟ این دستگاه بار‌ها تست و آزمایش شده و از بهمن ماه سال ۹۶ روی یک دستگاه اتوبوس از اتوبوس‌های شهرداری شهرستان بناب نصب و مورد استفاده قرار گرفته است؛ باوجود مذاکرات صورت گرفته با شهرداری و سازمان اتوبوسرانی شهرستان بناب بعد از گذشت حدود ۸ ماه از نصب و راه اندازی آن روی اتوبوس‌های شرکت اتوبوسرانی شهرستان بناب، هنوز به مرحله عقد قرارداد نرسیده است و کلیه هزینه‌های ساخت قطعات، مونتاژ و نصب آن بر روی اتوبوس بصورت شخصی تامین شده است  لذا انتظار همکاری و حمایت بیشتر از مسئولین مربوط با مخترعین و مبتکرین طرح‌ها می‌رود.

دانشجو: شما در جایی از موفقیت های مرکز رشد دانشگاه بناب گفته بودید، در مورد این مرکز توضیح دهید
چند سال اخیر مرکز رشد دانشگاه بناب شروع به فعالیت کرده که خوشبختانه حدود ۱۵ شرکت با طرح‌های خلاقانه در آن مستقر هستند که امیدواریم نتایج خوبی از این شرکت‌ها مشاهده کنیم.

این شرکت‌ها درشرایط اقتصادی موجود و کمبود شغل قدمی مثبت برای کارآفرینان و افراد خلاق است که جوانان و افراد علاقه‌مند میتوانند از این فرصت استفاده کنند؛ البته باید اشاره کرد که احراز شرایط دانش بنیان بودن برای این شرکت‌ها نیز شاخص‌هایی دارد که حتما این ویژگی‌ها باید در طرح‌ها و ایده‌ها لحاظ شود تا بتوانند به سمت شرکت‌های دانش بنیان حرکت کنند.  
دانشجو: در حال حاضر در چه زمینه پژوهشی فعالیت دارید؟

در زمینه رشد ترک‌های هیدروژنی در خطوط لوله فولادی است، مکانیزم رشد این ترک‌ها به این گونه است که اتم‌های هیدروژنی از فرآیند خوردگی بین سطح لوله و سولفید هیدروژن آزاد می‌شوند و به دلیل کوچک بودن به درون ریزساختار فولاد نفوذ می‌کنند. این اتم‌ها در عیوب ریزساختاری نظیر آخال، مرزدانه ها و نابجایی‌ها انباشته شده و باهم ترکیب می‌شوند این ترکیب تولید مولکول هیدروژن کرده که فشار زیادی ایجاد کرده و باعث شروع ترک هیدروژنی می‌شود.

علاوه بر این موضوع در حال حاضر روی مکانیک شکست ناشی از خستگی و ترک خوردگی تنشی خطوط لوله فولادی کار‌های تحقیقاتی انجام می‌دهم و دو کتاب ترجمه اخیر بنده تحت عناوین مکانیک شکست و ترک خوردگی توام با تنش در خطوط لوله فولادی توسط انتشارات دانشگاه بناب به چاپ رسیده است.

 دانشجو: به نظر موانع ارتباط دانشگاه و صنعت چیست؟
نبود ارتباط دانشگاه با صنعت را اول باید در درون نظام آموزشی جویا شد؛ زیرا دانشجویان در کنار تئوری‌های علمی باید در عمل نیز، علم را تجربه کنند تا مقالات و پژوهش‌های آنان بتواند در صنعت کشور مثمر ثمر باشد.

دانشگاه‌ها بایستی در جهت کاربردی کردن دانش تولید شده حرکت کنند و تحقیقات کاربردی خویش را تجاری سازی کند، دانشگاه‌ها و پژوهشگران ظرفیت ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه و حل مشکلات و چالش‌های پژوهشی و صنعتی کشور را دارند. دانشگاه‌ها بایستی در جهت کاربردی کردن دانش تولید شده حرکت کنند و تحقیقات کاربردی خویش را تجاری سازی کند، دانشگاه‌ها و پژوهشگران ظرفیت ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه و حل مشکلات و چالش‌های پژوهشی و صنعتی کشور را دارند  
دانشجو: دلیل عدم اعتماد صنایع به دانشگاه چیست؟
یکی از دلایل موانع همبستگی صنعت به دانشگاه عدم اعتماد است. صنعت درصدد طرح‌های زود بازده است که این موضوع با ماهیت تحقیق و پژوهش که معمولا پروسه‌ای زمانبر است تناقض دارد و گا‌ها طرح‌های پژوهشی دانشگاه‌ها بدلیل نبود امکانات لازم تا ماههابه خاطر  پروسه‌های تحقیقاتی و آزمایشگاهی می‌کشد.

دانشجو: آیا دانشگاه می‌تواند نیاز‌ها و مشکلات جامعه را برطرف کند؟
دانشگاه باید به سمت پژوهش که نیاز جامعه  پیش برود است و اعضای هیات علمی را  جهت ارتقای فعالیت‌های علمی در رفع معضلات و تامین نیاز‌های جامعه تشویق شوند.

مقالات علمی و پژوهشی در مجلات ISI  دانشگاه‌ها بایستی در جهت کاربردی کردن دانش تولید شده حرکت کنند و تحقیقات کاربردی خویش را تجاری سازی کنند. دانشگاه‌ها و پژوهشگران ظرفیت ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه و حل مشکلات و چالش‌های پژوهشی و صنعتی کشور را دارند.

بعضی صنایع نیازی به نوآوری و بالا بردن کیفیت محصولات خود نمی‌بینند؛ زیرا جامعه مجبوراست تولیدات آن‌ها را به هر نحو ممکن خریداری کند. محصولات داخلی بایستی قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را داشته باشند و تولید کنندگان باید چرخه تولید را به روز کنند و برای این کار نیازمند نیرو‌های متخصص و همچنین بها دادن به امور تحقیق و توسعه می‌باشند.

دانشجو: همکاری صاحبان صنایع با دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
صاحبان صنایع همکاری قابل توجهی با دانشگاه ندارند؛ زیرا برخی مدیران نمی‌خواهند بنابه دلایلی مشکلات و ضعف‌های مجموعه خود را آشکار کنند تا تضمین شغلی و موقعیت کاری خود را ضعیف جلوه دهند، از طرفی صنایع کشور در انتظار افراد مدرک‌دار نیست؛ بلکه نیازمند نیروهای کاربردی متخصص است، متخصصانی که ایده را به یک محصول و خدمت نو و رقابتی تبدیل کنند. صاحبان صنایع همکاری قابل توجهی با دانشگاه ندارند، زیرا برخی مدیران نمی‌خواهند بنابه دلایلی مشکلات و ضعف‌های مجموعه خود را آشکار کنند تا تضمین شغلی و موقعیت کاری خود را ضعیف جلوه دهند

دانشگاه و فارغ التحصیلان آن می‌توانند بازوی علمی بخش صنعت شوند؛ اما فعلا این پذیرش از سوی بازار کار کم است و تعداد فارغ التحصیلان بیکاری که در کشور وجود دارد موید این موضوع است.

دانشجو: به نظر شما علت اصلی بیکاری فارغ التحصیلان در کشور چیست؟
فارغ التحصیلان ما به دلیل دوری دانشگاه و صنعت، مهارت و تجربه کاری ندارند و نظام آموزش دانشگاهی کشور خیلی متناسب با بازار کار طراحی نشده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه بناب دانشگاه و صنعت بیکاری در جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»