Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از انتشار گزارش «نگاهی به وضعیت کمیسیون‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی/ سیاست سکوت» بر آن شدیم تا پیگیر علل شرایط فعلی کمیسیون‌ها باشیم در این راستا محمد انجم‌شعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، در مورد وضعیت کمیسیون‌های شورای توسعه قرآنی به‌ویژه کمیسیون آموزش عمومی که از آخرین جلسه آن بیش از 18 ماه می‌گذرد، گفت: به نظر می‌رسد در یک جایی از ساختار یا نظام جامع توسعه فرهنگ قرآنی که مبتنی بر بازوان خود که کمیسیون‌ها هستند، خللی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اگر این خلل وجود نداشت جلسات باید به‌موقع برگزار می‌شد، ضمن اینکه در چنین فرایندی، سیستمی که طراحی شده در ابتدا باید هشدار بدهد، اما چنین چیزی در فرایند برگزار نشدن جلسات وجود ندارد. ضمن اینکه محصول بدون حضور بازوان اجرایی نباید شکل بگیرد.
انجم‌شعاع با اشاره به اینکه بیش از یک سال و نیم از برگزار نشدن جلسات کمیسیون آموزش عمومی شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌گذرد، بیان کرد: این برگزار نشدن در حالی است که مجمع مشورتی روند خود را طی می‌کند و شورای توسعه نیز از سوی دیگر روندی را سپری می‌کند، گویی این حلقه مفقوده وجود ندارد و بود و نبود آن مهم جلوه داده نمی‌شود. این در حالی است که ما اعتقاد داریم کمیسیون آموزش عمومی رکن اساسی و اصلی‌ترین کار و فعالیت در این حوزه است.
معاونت هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه اگر اینگونه نبود حدود 50 درصد اعتبارات قرآنی به این کمیسیون تعلق نمی‌گرفت، تصریح کرد: جایی که روشن نیست چه اتفاقی در حال رخ دادن است و علت تشکیل نشدن جلسات مشخص نیست، فعالیت‌ها و برنامه‌ها از دستگاه‌ها اخذ و ارائه می‌کند و بودجه هم دریافت می‌کند.
وی اظهار کرد: همه اینها در حالی است که بعد از تدوین سند آموزش عمومی از این کمیسیون، انتظار داشتیم تا سند مبنای کار قرار گیرد و زیرمجموعه سند اقدامات ملی، شناسه اقدام، نقش دستگاه‌ها در هر اقدام ملی و ... تعریف شود، اما این کار صورت نگرفته است و ظاهراً قرار نیست، کمیسیون آموزش عمومی قرآن در تحقق اینها یک برنامه جدی را ارائه کند.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه به رصد اهداف عمومی اشاره کرد و گفت: در آن رصد، شاهد تحقق درصد بالایی از اهداف نبودیم و این یک فاجعه واقعی است.
انجم‌شعاع با بیان اینکه یکی از نقش‌های اصلی و اساسی در عملیاتی شدن طرح ملی حفظ قرآن برعهده آموزش عمومی قرآن کشور است، عنوان کرد: در طرح ملی حفظ قرآن تعریف شد که براساس سند جامع آموزش عمومی قرآن تا حفظ سه جزء قرآن متوجه آموزش و پرورش و به تبع آن کمیسیون آموزش عمومی قرآن است. حتی در سند طرح ملی حفظ هم اعلام شد که این موضوع زیرمجموعه آموزش عمومی کشور تعریف شود.
وی در ادامه با طرح این سوال که چرا باید آموزش عمومی قرآن با چنین حساسیت بالایی در چنین شرایطی وجود داشته باشد، گفت: در حال حاضر این سوال مطرح است که چرا باید آموزش عمومی قرآن در این شرایط حساس که نیاز اساسی به توسعه این حوزه داریم، دارای این وضعیت باشد و مسئولان از این حوزه غافل باشند.
انجم‌شعاع با تأکید بر اینکه از پیگیری‌های برخی مسئولان برای برگزاری جلسات این کمیسیون اطلاع دارد، گفت: با این وجود به نظر می‌رسد اراده‌ای از بالادست برای برگزاری جلسات وجود ندارد. شورای توسعه باید این سوال را یک بار برای همیشه پاسخ دهد که چرا جلسات تشکیل نمی‌شود و پیگیر آن نیست؟
معاونت هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه تصریح کرد: اینکه جلسات این کمیسیون یک سال و نیم برگزار نشده باشد، به هیچ وجه قابل قبول نیست و باید پاسخی به سوالاتی در مورد علت برگزار نشدن جلسات داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که پیگیری‌هایی از سوی شورای توسعه مبنی بر چرایی برگزار نشدن جلسات صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: مکاتبات عدیده‌ای صورت گرفته است. یکی از دلایل عدم برگزاری جلسات پر بودن وقت وزیر آموزش و پرورش و نیز عدم استقرار مرکز مستقل قرآنی اعلام شده است. من شخصاً بر این باور هستم که اگر تا پیش از این 49 جلسه بدون تشکیل مرکز برگزار شده است، جلسات بعد نیز می‌توانست بدون تشکیل مرکز برگزار شود. تاکنون دلیل قابل قبول و موجهی برای تشکیل نشدن جلسات بیان نشده و ما منتظر هستیم مسئولان این کمیسیون به زودی تصمیمی جدی برای تشکیل جلسه بگیرند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که در قانون و آیین‌نامه‌های داخلی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تمهیدی برای برخورد با کمیسیون‌هایی که جلسات خود را برگزار نمی‌کنند، اندیشیده شده است یا خیر، گفت: به طور طبیعی و شخصاً به عنوان معاون نظارت شورای توسعه در جلسات و با حضور وزیر این کاستی را تذکر داده‌ام و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز آن را به گونه‌ای دیگر تذکر داده است. قرار نبوده است برخوردی انجام گیرد؛ چرا که وظیفه ذاتی آنها برگزاری جلسات است. دبیرخانه فعلاً در این حد و اندازه ورود داشته است و قرار نیست انتظار برخورد اداری از سوی دبیرخانه داشته باشیم. ما هم به صورت مکتوب و هم شفاهی این موضوع را تذکر داده‌ایم. اگر تا جلسه آینده شورای توسعه، جلسه کمیسیون برگزار نشود در مورد این موضوع تصمیم‌گیری خواهد شد.
انجم‌شعاع در پاسخ به این سوال که این تصمیم‌گیری چه موردی می‌تواند باشد و می‌تواند این برخورد واگذاری مسئولیت کمیسیون به نهاد دیگری باشد؟ بیان کرد: تصمیم با شورای توسعه خواهد بود و قطعاً بحث واگذاری مسئولیت مطرح نخواهد بود. ما در ناکارآمدی ساختار بحثی نداریم، اما در اینکه ارکان جدیت به خرج نداده‌اند، بحث داریم. ضمن اینکه تغییر در این روند، وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در این موضوع هیچ بحث و پیشنهادی مطرح نشده است. با توجه به اینکه قانون‌گذار حمایت لازم را داشته است، انتظار ما از ساختار این است که به‌صورت جدی کار خود را انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی شورای توسعه کمیسیون ها نقد قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار بندرعباس

رئیس شورای شهر بندرعباس از تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار شهر بندرعباس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان،مصیب نظری در مراسم گرامیداشت روز شوراها که با حضور اعضای شورای شهر بندرعباس، اعضای شوراهای ادوار گذشته در سالن جلسات اتاق بازرگانی بندرعباس برگزار شد، با اشاره به تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار شهر بندرعباس اظهار کرد: قرار است، در این نشست‌ها که به شکل فصلی برگزار می شود، برای گرفتن تصمیمات بهتر به موضوعات کلانی که به جامعه مربوط است، بپردازیم.

رئیس شورای شهر بندرعباس افزود: در مرکز پژوهش‌های شورا که در صحن علنی شورای شهر بندرعباس تشکیل می‌شود، تصمیمات نخبه‌گانی با توجه به تجربه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های علمی گرفته می‌شود و این جمع می‌تواند در اقناع عمومی کمک کند.

تجربه اعضای شوراهای ادوار مختلف در کنار هم راهگشای توسعه است

فاطمه جراره نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در مراسم گرامیداشت روز شوراها با تبریک این روز گفت: تخصص، تجربه و دانش اعضای شوراهای ادوار مختلف در کنار دانش اعضای شورای ششم راهگشای توسعه شهر بندرعباس است.

وی با بیان اینکه سومین سالی است که این مراسم برگزار می شود، افزود: وقتی اعضای شوراهایی که در دوره های مختلف اعتماد مردم را جلب کرده‌اند و برای توسعه شهر به عنوان نمایندگانشان انتخاب شده‌اند، تخصص و تجربه و دانشی که هرکدام از اعضا دارند در کنار هم جمع شود، اتفاق خوبی برای توسعه شهرها و روستاها را رقم می زند.

جراره، با اشاره به اینکه خرسندم که توانسته‌ام در سه دوره رای مردم بندرعباس را داشته باشم، عنوان کرد: به واسطه کار شورایی که در ادوار مختلف انجام داده‌ام یک‌سری نواقص و خلاهای قانونی در قانون شورا وجود دارد و امیدواریم که بتوانیم مواردی که اختیارات و جایگاه واقعی شورا را مشخص کند، لحاظ کنیم و همان‌طور که در قانون اساسی به نقش شوراها اشاره شده است، واقعیت و نقش واقعی شورا مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 749282

دیگر خبرها

  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار بندرعباس
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی