Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها، مهری شیرمحمدی: خانه میرزا کوچک خان جنگلی هرچند امروز جزو یکی از مراکز دیدنی شهر رشت است، ولی تا دو دهه پیش مخروبه ای بیش نبود. درست در لحظه ای که کلنگ نوسازی بر پیکره نحیف خانه «یونس استادسرایی» فرود می آمد، نوه «شیخ علی امین ورزلی»، یکی از بازماندگان جنبش جنگل، جلوی لودر تخریب را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مرتضی شگفت» در کسوت شهردار وقت رشت، توانست نظر مالکین را که مجوز نوسازی گرفته بودند، جلب نموده و با حمایت های شورای نخست شهر رشت و مشارکت های مردمی مخروبه ای که حتی ستون های چوبی اش را برای تولید ذغال سوزانده بودند، از روی عکس های بجا مانده از نو بسازد.

دیوارهای رطوبت زده

در شرایطی که هنوز بارندگی های پاییزی شروع نشده، خبر رسیده که ماهها است نم و رطوبت میهمان خانه میرزا شده است. بازدید میدانی خبرنگار مهر از این خانه نشان می دهد رطوبت به حدی در دیوار بالا زده که به نظر می رسد سقف نیز چکه کرده است. کپک های روی دیوار خانه میرزا  پشت قاب عکس ها پوشیده مانده و همین پوشش سبب شده وضعیت بدتر شود.

اگرچه یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گیلان، در بهار سال جاری موضوع نم زدگی سقف خانه میرزا کوچک خان را گزارش داده بود، ولی بررسی ها نشان می دهد که رطوبت بر اثر از بین رفتن اتصال حلب دیوار رو به خیابان و نفوذ آب باران سقف، به داخل شکاف دیوار بوده و گچ آن سوی دیوار را نیز دچار خوردگی کرده است.

در برخی از بخش های سقف، سفال های موسوم به قاشقی قرمز رنگ نیز نیاز به مرمت دارد، چیزی که در این میان حائز اهمیت است این بوده که تعمیر یک حلب به کمک یک حلب ساز، هزینه چندانی ندارد که شهرداری نتواند از عهده آن برآید.

در جوار خانه میرزا، مغازه ای است که از زمان شورای دوم صحبت خرید و افزودن آن به مجموعه میرزا در جلسات شورای شهر رشت شنیده می شد. مغازه ای که قبلا جزء بنای اصلی میرزا بوده است. اما با گذشت یک سال از فعالیت شورای پنجم هیچ خبری از خرید این مغازه شنیده نمی شود و درست در نقطه اتصال این مغازه حلب از دیوار باز و رطوبت عمارت را بالا برده است.

بنای نوسازی که ثبت ملی شد

خانه میرزا کوچک جنگلی اگرچه همان عمارت نخستین و قدمت دار نیست، اما به واسطه پرورش یک شخصیت مهم تاریخی، به پیشنهاد اداره کل میراث فرهنگی گیلان و تأیید سازمان میراث کشور، در سال ۱۳۸۶ در فهرست بناهای میراث ملی به ثبت رسیده است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان درباره بناهای تاریخی ثبت شده در فهرست بناهای میراثی کشور به خبرنگار مهر گفت: گرچه مالکیت عمارت میرزا کوچک در اختیار شهرداری رشت است، اما براساس قانون برنامه ششم توسعه، هر بنایی که در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت می شود وظیفه نگهداری و هزینه کرد برای مرمت آن بر عهده همان اداره است.

ولی جهانی با بیان اینکه مرمت و نگهداری بناهای میراثی باید با هزینه اداره مالک و نظارت سازمان میراث فرهنگی انجام شود، افزود: بر همین اساس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند به این دلیل که خانه میرزا کوچک خان به شماره ۲۲۵۰۸ در ۲۷اسفند ماه ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده نسبت به نگهداری بنا به مالک تذکر دهد.

وی در ادامه به کوتاهی شهرداری رشت در حفظ و نگهداری ۴بنای میراثی ثبت شده که در اختیار دارد اشاره و خاطرنشان کرد: بر همین اساس تاکنون چندین اخطار کتبی به شهردار اسبق رشت ارسال شده تا راهکاری برای مرمت بناهای میراثی که در اختیار دارند، انجام دهد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان تاکید کرد: ادامه این روند موجب می شود اداره کل میراث فرهنگی موضوع را از طریق اداره بازرسی پیگیری کند.

چاه پر آب و فضای سبزی که از بی آبی رنج می برد

اکنون اختیار خانه میرزا کوچک خان، در حیطه سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت است و علاوه بر نمایشگاه های دوره ای درب این خانه به روی گردشگران باز است.

در سال جاری قیمت بلیت بازدید از این عمارت افزایش یافت و درآمد آن به حساب سازمان فرهنگی شهرداری رشت واریز می شود. بنابراین مسئولان این سازمان می توانند از محل درآمد برای مرمت آن هزینه کنند. از دیگر مشکلات این بنای میراثی علاوه بر نم زدگی دیوارها، فضای سبز حیاط عمارت بوده که از کم آبی و بی آبی خشک شده است. گرچه هفته های اخیر شاهد بارندگی در استان گیلان بوده ایم ولی بازدید خبرنگار مهر در هفته دوم مرداد ماه، نشان می داد در شرایطی که چاه حیاط عمارت پر آب بود فضای سبز عمارت از بی آبی رنج می برد.

پیگیری برای رفع مشکل خانه میراثی میرزا

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر رشت درباره این عمارت به خبرنگار مهر اظهارکرد: خانه میرزا کوچک جنگلی به جز آنکه یک اثر تاریخی و میراثی بوده بخشی از هویت فرهنگی  شهر رشت است.

محمدحسن عاقل منش با اشاره به تلاش های شورای اول و دوم در احیای این عمارت و واگذاری آن به بخش خصوصی، تصریح کرد: نگاه کمیسیون فرهنگی همواره این بوده که درب خانه میرزا به روی شهروندان و گردشگران باز باشد.

وی  با بیان اینکه اطلاعی از نم زدگی دیواره های این عمارت ندارد، افزود: موضوع را پیگیری کرده و به منظور رفع مشکل اقدام می کند.

تلاش برای حل مشکل رطوبت بنا

مدیر عامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، خانه میرزا کوچک جنگلی را هویت تاریخی رشت عنوان کرد.

علیرضا حسنی با اشاره به عدم آگاهی خود از ثبت این بنا در فهرست بناهای میراثی کشور، گفت: تاکنون چندین بار معماری برای مرمت سقف و سفال از بنا مذکور بازدید کرده تا بتواند مشکلات موجود را برطرف کند.

وی افزود: نگهداری بناهای میراثی به دلیل نبود استادکاران ماهر از یک سو و کمبود سفال سقف در بازار بسیار مشکل است و سازمان میراث فرهنگی باید در این راستا همکاری لازم را با سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت انجام دهد.

حسنی همچنین با تأکید بر تلاش برای رفع مشکلات رطوبت بنا در کوتاه ترین زمان، گفت: نامه خرید پمپ برای استفاده از آب چاه عمارت نیز برای رسیدگی و آبیاری فضای سبز این بنای میراثی در دستور کار این سازمان است.

مخروبه ای که سال ۱۳۸۰ به مبلغ ۶۰ میلیون تومان به شهرداری فروخته شد، به همت بنیاد پژوهشی میرزا کوچک جنگلی و مشارکت های مردم گیلان و حتی برخی از اساتید غیر ایرانی مقیم دیگر کشورها، از نو بازسازی و احیا شد. هرچند شهرداری در آن مقطع این عمارت را به صورت ۹۹ساله به بنیاد مذکور اجاره داد، ولی این قرارداد لغو و اختیار آن به سازمان فرهنگی واگذار شد. اکنون که سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت اختیار این بنا را برعهده دارد، انتظار می رود بیش از آن زمان که در اختیار بخش خصوصی بود به آن توجه و برنامه های متنوع فرهنگی در این عمارت برگزار کند.

کد خبر 4383280

منبع: مهر

کلیدواژه: رشت میرزا کوچک خان مردم علیه احتکار هفته دولت بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان احتکار شهرکرد مشهد عید سعید قربان شیراز خطبه های نماز جمعه بیرجند سانحه تصادف لیگ برتر فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۷۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش

۱۲ بهمن ماه سال گذشته خبر فوت محمد امیرآبادی مدیرکل دفتر پایش برنامه، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد شهرداری تهران توسط رسانه‌ها و پایگاه خبری شهرداری تهران منتشر شد.

به گزارش مهر؛ امیرآبادی استادیار مهندسی حمل و نقل در دانشگاه علم و صنعت در آذرماه سال ۱۴۰۰ با حکم علیرضا زاکانی شهردار تهران به عنوان مدیرکل دفتر پایش برنامه، کنترل پروژه و ارزیابی عملکرد شهرداری تهران منصوب شده بود.

اعضای بدن محمد امیرآبادی نیز پس از مرگش به بیماران نیازمند اهدا شد.

اما حالا مشخص شده قتل مدیر شهرداری تهران به دست همسرش صورت گرفته است.

یکی از روزنامه‌های کثیر الانتشار در تشریح این پرونده نوشته است؛ ماجرا از این قرار است که ۱۲ بهمن زن جوانی با پلیس تماس گرفته و از مرگ شوهرش در خانه خبر داده است. همسر این مرد به پلیس گفت: من به خانه پدرم رفته بود و شب خانه خودمان نبودم قرار بود امروز صبح همسرم بدنبالم بیاید و بعد از خوردن صبحانه مرا به محل کارم برساند. اما وقتی خبری از او نشد، چندین بار با تلفن همراهش تماس گرفتم که جواب نداد با تلفن خانه تماس گرفتم باز هم پاسخگو نبود. نگران شدم و به خانه آمدم، اما به محض ورود متوجه بوی گاز شدیدی شدم بعد هم در اتاق خواب جسد همسرم را دیدم. وقتی به دنبال علت بوی گاز بودم متوجه شدم شیلنگ اجاق گاز پاره شده است.

در حالی که زن جوان چنین ادعایی داشت، به دستور بازپرس محسن اختیاری، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت برای بررسی بیشتر ماجرا وارد عمل شدند. اما بررسی شیلنگ گاز نشان داد علت پارگی پوسیدگی نبوده است بلکه حدود یک ماه قبل تعویض شده بود و با یک برش عرضی و عمدی پاره شده است. بدین ترتیب فرضیه گاز گرفتگی و حادثه رنگ باخت و تحقیقات روی موضوع قتل متمرکز شد.

این بار کارآگاهان در تحقیق از همسر مرد جوان با سناریوی دیگری از جانب وی روبه‌رو شدند، زن جوان در ادعای جدیدی گفت: تصور می‌کنم همسرم دست به خودکشی زده باشد. او این اواخر دچار افسردگی شده بود و صحبت از خودکشی می‌کرد. احتمالاً خودش با بریدن شیلنگ اجاق گاز به زندگی‌اش پایان داده است.

در حالی که وی چنین ادعایی داشت، اما بررسی‌ها نشان می‌داد مرد جوان کاملاً سالم و در حالت طبیعی بوده و هیچ مشکل روحی و مالی نداشته است. اما در ادامه مشخص شد وی با همسرش اختلافات خانوادگی زیادی داشته است. اختلافی که می‌توانست انگیزه‌ای برای قتل باشد.

بدین ترتیب زن جوان به صورت نامحسوس زیر نظر گرفته شد و بررسی‌ها نشان می‌داد وی با یکی از همکاران شوهرش به نام کیوان در تماس بوده است. شب قبل از حادثه نیز، با این مرد تماس گرفته و با هماهنگی او، خانه را ترک کرده است.

نام کیوان نیز به عنوان دومین مظنون پرونده در لیست مأموران نوشته شد و تحقیقات نشان می‌داد که کیوان با مقتول بر سر مسائل کاری اختلاف شدیدی داشته است. کارآگاهان در شاخه دیگری از تحقیقات؛ به بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف خانه مقتول پرداختند.

دوربین‌ها نشان می‌داد که ساعت یک بامداد کیوان با کلید وارد ساختمان محل زندگی مقتول شده و حدود ساعت ۵ صبح از ساختمان خارج شده است. این ورود و خروج در شبی رخ داده بود که به نظر می‌رسید آرش بر اثر گاز گرفتگی جانش را از دست داده بود.

به دستور بازپرس جنایی زن و مرد جوان بازداشت شدند. این بار زن جوان کیوان را عامل قتل شوهرش معرفی کرد و گفت: کیوان در ظاهر با شوهرم دوست صمیمی بود، اما در باطن بشدت به او حسودی می‌کرد

چند روز قبل از جنایت، به صورت اتفاقی زمانی که قصد داشتم به محل کارم بروم، کیوان را کنار خیابان دیدم او مرا به محل کارم رساند. نمی‌دانم چطور او کلید خانه را از کیفم برداشته بود که من متوجه نشدم. شب حادثه هم که به خانه مادرم رفتم، او از فرصت استفاده کرده بود و همسرم را به قتل رسانده بود.

باتوجه به مدارکی که در تحقیقات به دست آمده بود، از کیوان به عنوان عامل جنایت تحقیق شد. مرد جوان ابتدا منکر قتل شد، اما در ادامه گفت: با مقتول اختلاف داشتم، همه او را دوست داشتند. با اینکه من و او همکار بودیم، اما حقوق او بیشتر از من بود و همکارانم جور دیگری با او برخورد می‌کردند. همه این‌ها باعث شده بود به او حسودی کنم و دلم می‌خواست از او انتقام بگیرم. در رفت و آمد‌هایی که به خانه‌اش داشتم، رابطه‌ام با همسرش صمیمی‌تر شد و متوجه شدم که او نیز دلخوشی از شوهرش ندارد. حسادت من و اختلاف همسرش باعث شد که رابطه مان بیشتر شود. درنهایت تصمیم به قتل او گرفتیم.

در ادامه تحقیقات مرد جوان به قتل همکارش به خاطر حسادت اعتراف کرد. او در رابطه با جنایت گفت: کلید خانه را از همسرش گرفتم و شب قبل او به بهانه دیدن مادرش، خانه را ترک کرد. نیمه شب، در حالی که مقتول خواب بود وارد خانه شدم و به او داروی بی‌هوشی با مقدار زیاد تزریق کردم. مدتی در خانه ماندم و وقتی مطمئن شدم که فوت کرده است، شیلنگ اجاق گاز را بریدم تا به نظر گازگرفتگی بیاید و از خانه خارج شدم. روز بعد هم زن جوان با پلیس و اورژانس تماس گرفت و مدعی گازگرفتگی و مرگ شوهرش شد.

در حالی مرد جوان به قتل اعتراف کرد که متخصصان پزشکی قانونی نیز علت مرگ را مسمومیت با دارو اعلام کردند. به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای امور جنایی پایتخت متهمان به اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت منتقل شده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش
  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • امباپه عمارت مجلل راموس را در مادرید خرید
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • خانه‌ای به قیمت 15 آپارتمان در تهران! امباپه عمارت مجلل راموس را در مادرید خرید (+عکس)
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی