Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:22:29 GMT

دومین شماره فصلنامه «ایوان» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۲۰۳۴۳

دومین شماره فصلنامه «ایوان» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، خش اول این شماره، با دبیری دکتر مهدی قائد شرف، به حوزه‌ فکری هانری کُربن اختصاص دارد که جایگاه و اهمیت قابل توجه­‌ای در تبیین فلسفه اشراق و حکمت صدرایی دارد. چند مقاله و دو گفتگو با دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و دکتر انشاء‌الله رحمتی، بخش­های متنوع این پرونده را تشکیل می‌­دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش ادبیات، مقاله «روند تاریخی نخستین مواجهه‌ی ایرانیان با نویسندگان بزرگ فرانسوی‌زبان از رهگذار ترجمه‌ی آثار ادبی» از دکتر محمدجواد کمالی، استاد زبان فرانسه دانشگاه آزاد مشهد، نگاهی دارد به تاریخ ترجمه فرانسه به فارسی در ایران.

در ادامه­ این بخش، با سه مقاله از محمد قاسم‌زاده، علی جلالی و امیر مولایی، به بررسی کارنامه­ی بزرگ نادرزاد و مدیا کاشیگر - دو مترجم برجسته زبان فرانسه - پرداخته­ایم. همچنین جواد عاطفه در مقاله­ای با عنوان «جهان متن عصیانگر»، نگاهی دارد به ویژگی­های مضمونیِ کتاب عصیانگر اثر آلبر کامو. در بخش پایانی پرونده­ی ادبیات، رضا افشارنادری به نقد و معرفی کتاب «بحران مدرنیته و مدرنیته در بحران» نوشته­ی سید روح الله حسینی و چاپ جدید «فرهنگ لغات ژیلبر لازار» پرداخته است.

دکتر ژان کلود وآزن – باستان شناس فرانسوی و سردبیر مجله پاریس تهران - در بخش هنر و معماری، از ویژگی­های معماری استحکامات در ایران نوشته است. همچنین دکتر زهرا جهانبخش در مقاله­ای به معرفی آثار هنرمندان ایران در مجموعه­ی دائمی موزه­ی ژرژ پومپیدی می­‌پردازد. مقاله شهروز نظری با عنوان «مهاجرت و اختگی» به بررسی کارنامه­ هنرمندان ایرانی ساکن فرانسه اختصاص دارد و محمدحسن حامدی از سفرهای ابوالحسن صدیقی به اروپا و عکس­های او از پاریس نوشته است. مهرنوش علی­مددی و جمال­الدین اکرمی نیز به ترتیب به «نمایشگاه هنر فرانسه در ایران در سال ۱۳۵۰ش» و «تصویرسازی­های آلن بایاش در ایران» پرداخته‌­اند.

توجه به اسناد و عکس‌های تاریخی، از شماره‌ نخست بخشی از رویکرد ایوان بوده است. در این شماره نیز با همکاری محمدرضا بهزادی –پژوهشگر تاریخ دوره قاجار – و انتشار عکس‌هایی دیده نشده از مجموعه‌های خصوصی و انتشار بخش‌هایی از رساله‌ مهم «فردنامه پاریس»، تاریخ مکتوب و تصویری دوره‌ای مهم، مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع این رساله، نخستین متن نسبتاً جامعی است که در توصیف ویژگی‌های ساختاری و سازمانی شهر پاریس میشناسیم. علاوه بر رساله­ی مذکور، عکس­هایی از حسینقلی میرزا نصرت مظفری در پاریس (ششمین پسر مظفرالدین شاه) از مجموعه خصوصی بهمن بیانی،  به چاپ رسیده است.

غلامحسین ابراهیمی دینانی، انشاء‌الله رحمتی، ژان کلود وازن، محمدجواد کمالی، محمد قاسم‌زاده، جواد عاطفه، رضا افشارنادری، زهرا جهانبخش، محمدرضا بهزادی، مهدی قائدشرف، محمدحسن حامدی، جمال‌الدین اکرمی، شهروز نظری، مهرنوش علیمددی، امیر اسماعیلی، حسین کریم‌آبادی، روح‌الله دارایی، مریم سعدی، علی جلالی و امیر مولایی همکاران این شماره از فصلنامه ایوان هستند.

کد خبر 4385108

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران فرانسه معرفی نشریات مردم علیه احتکار ادبیات کتاب و کتابخوانی صنایع فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ترجمه گردشگری معرفی کتاب بازار نشر کتاب انقلاب اسلامی ایران ادبیات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۰۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است

مسؤولان بازی‌های المپیک پاریس اعلام کردند به منظور حفاظت از محیط زیست، در این دوره ۶۰ درصد غذاها غیرگوشتی خواهد بود.   به گزارش ایسنا، با توجه به اینکه ۶۰ درصد از غذاهایی که در طول زمان بازیهای المپیک به هواداران کشورها ارائه می شود بدون گوشت و ۸۰ درصد از منابع محلی تهیه می شود، بازی های المپیک پاریس، استاندارد جدیدی را برای پایداری محیط زیست ایجاد می‌کند.   جگر چرب، استیک تارتار، گوشت گاو بورگینیون، بلانکت دوو، ران قورباغه و حلزون تنها بخشی از غذاهای گوشتی در فرانسه هستند.    بیایید واقعی باشیم، غذاهای گیاهی‌ فرانسه شهرت خاصی ندارد. در واقع، فرانسوی‌ها دو برابر میانگین جهانی گوشت مصرف می‌کنند و بالاترین مصرف گوشت گاو و گوساله را به ازای هر نفر در اروپا دارند.   اما برگزارکنندگان المپیک پاریس به دنبال تغییر هستند. آنها قصد دارند غذاهای گیاهی زیادی در المپیک ارائه کنند.  هدف این است که نشان داده شود فرانسه اکنون بیشتر به «گیاه» می پردازد تا «گوشت».   ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس "غیر گوشتی" است   اعلام شده است که ۶۰ درصد از غذاهایی که در طول این رویداد برای عموم مردم سرو می شود، بدون گوشت و ۸۰ درصد از تمام غذاها از محصولات محلی فرانسه تهیه می شود.   تونی استنگوئه، رئیس پاریس ۲۰۲۴ در بیانیه‌ای گفت: این وظیفه ماست افرادی را که در  المپیک شرکت خواهند کرد، آموزش دهیم. این یک وظیفه جمعی است که عادات خود را تغییر دهیم و بیشتر به محیط زیست فکر کنیم. بنابراین باید غذاهای گیاهی را نیز امتحان کنید چون از نظر طعم، بسیار خوب هستند.   رستوران دهکده المپیک ورزشکاران که ۴۰ هزار وعده غذایی در روز تهدیه خواهد کرد، در طول المپیک ۲۴ ساعته باز است و ظرفیت ۳۵۰۰ صندلی دارد. ۳۳ درصد از غذاها گیاهی خواهد بود و برای اولین بار، حدود ۱۵۰۰۰ ورزشکار به جای بشقاب های یکبار مصرف، از بشقاب های قابل شستشو استفاده خواهند کرد.   همچنین هیچ نوشیدنی الکلی در دهکده سرو نخواهد شد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • فیلم/ یورش پلیس فرانسه به دانشگاه ساینس پو پاریس
  • پلیس فرانسه وارد دانشگاه «ساینس‌پو» شد
  • حلقه‌های المپیک در پاریس به آتش کشیده شد!
  • درگیری پلیس با تظاهرات‌کنندگان روز کارگر در پاریس
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه + فیلم
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • درگیری شدید بین تظاهرکنندگان و پلیس در فرانسه+ فیلم
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است