Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان گفت: ‌کمبود صنایع تبدیلی ‌به ویژه در حوزه مرکبات یکی از چالش‌های بخش کشاورزی گیلان است. ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰ استانها گیلان نظرات

لیلا بذرکار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ یکی از مشکلات و چالش‌های مهم بخش کشاورزی گیلان در حوزه تولید مرکبات،‌ کمبود صنایع تبدیلی است که باید برای توسعه و ایجاد آن‌ها در شهرستان‌های مختلف استان با همکاری و مشارکت بخش خصوصی اقدام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد:‌ محصول مرکبات 60 درصد از باغات موجود استان گیلان از لحاظ درجه بندی در رتبه دوم و سوم قرار دارند بنابراین ایجاد سازه‌ها و صنایع تبدیلی در گیلان برای تولید آبمیوه و کنستانتره بسیار ضروری است.

بذرکار میزان تولید و سطح زیر کشت مرکبات را در استان گیلان برشمرد و تصریح کرد:‌ در گیلان بالغ بر 11 هزار هکتار باغ مرکبات وجود دارد که بر همین اساس کشاورزان و باغداران آن در سال گذشته موفق به برداشت بیش از 140 هزار تن انواع مرکبات از جمله پرتغال و نارنگی شدند.

وی با بیان اینکه اغلب باغات مرکبات استان گیلان در شهرستان‌های رودسر،‌ املش و لنگرود قرار دارد افزود:‌ در حال حاضر بیش از 9 هزار و 678 هکتار از باغات مرکبات گیلان به تولید پرتغال،631 هکتار آن نارنگی و مابقی به تولید لیمو و گریپ فروت اختصاص دارند. 

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان ‌خاطرنشان کرد:‌ باغات مرکبات گیلان به سه درجه تقسیم‌بندی می‌شوند که بر این اساس 40 درصد از آن‌ها به علت انجام  عملیات هرس و جوان‌سازی درجه یک،‌ 30 درصد آن درجه دوم و 30 درصد هم درجه سوم هستند.

بذرکار با اشاره به اینکه باغداران گیلانی هرساله از اواخر آذر تا اواخر دی ماه اقدام به برداشت محصولات خود می‌کنند بیان داشت:‌ برخلاف سنوات گذشته به علت عدم بارش برف سنگین در سال گذشته باغات مرکبات گیلان قبل از آغاز فصل برداشت دچار آسیب و خسارت‌های چندانی نشدند.

وی توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار در باغات درجه یک را مطلوب ارزیابی کرد و ابراز داشت:‌ تجهیز باغات مرکبات درجه یک گیلان به سیستم آبیاری تحت فشار و اجرای پروژه‌های مربوطه در این حوزه توسط مدیریت فنی و مهندسی جهاد کشاورزی در حال پیگیری است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان اصلاح و هرس باغات را برای تولید بیشتر ضروری دانست و گفت:‌ انجام اینگونه عملیات‌ها نیازمند صرف هزینه است بنابراین باغداران بدون حمایت‌ و پشتیبانی جهاد کشاورزی قادر به انجام اینگونه از امور نیستند.

انتهای پیام/م

R7877/P1486/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود و امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابلسر، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه جهش تولید در دیمزارهای مازندران اظهار داشت: بحث افزایش بهره وری از اراضی کشاورزی به عنوان یک استراتژی مطرح است و هم اکنون میانگین سرانه زمین در کشور 3.2 هکتار است که اگر به کمتر از این میزان برسیم با کاهش بهره وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه در واردات دانه‌های روغنی توسط واردات کنندگان  خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان انجام می‌شود تصریح کرد: بلافاصله پس از پرداخت وجه به کشاورزان  اجازه واردات به  شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بلوک بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است  و اگر می‌خواهیم به بهره وری دست یابیم به صورت پهنه بندی اراضی باید مدیریت شوند.

وی، افزود: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی راهی بر افزایش بهره وری مزارع به شمار می‌آید.

مهاجر اظهار کرد: نیاز داریم در مازندران  کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود.

این مسئول در ادامه تصریح کرد: درباره شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی آن تامین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم بوده که باید بر اساس رسالت اصلی عمل کنند.

بابک مومنی رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را تولید دانست و افزود: تولید بذر محصولات کشاورزی در استان با جدیت دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

مومنی همچنین افزود: تامین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بازدید وزیر جهاد کشاورزی از بزرگ‌ترین رویداد تولید،تجارت و صادرات
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • نیکبخت: نوسانات بازار را با تولید به حداقل می‌رسانیم
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند