Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:23:10 GMT

وزارت بهداشت برای حذف کنکور آمادگی دارد

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۵۹۰۵۳

وزارت بهداشت برای حذف کنکور آمادگی دارد

تهران- ایرنا- معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت آمادگی دارد که در صورت اجرای قانون حذف کنکور، برای پذیرش دانشجو در گروه علوم پزشکی تمهیدات خود را اجرا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، باقر لاریجانی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره حذف کنکور تابع قوانین کشور است و اگر کنکور بنا به دلایلی برداشته شود، تهمیداتی برای اجرای آن در وزارت بهداشت نیز اندیشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: یکی از اشکالات کنکور در پذیرش رشته پزشکی آن است که نمی توان از فردی که خواهان تحصیل در این رشته است، مصاحبه ساختارمند گرفت؛ زیرا کسی که پزشکی می خواند باید دارای روحیه از خودگذشتگی باشد، بتواند استرس خود را مدیریت کند و در شرایط هیجانی درست تصمیم گیرد.
لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر پنج دوره پذیرش پزشکی از مقطع کارشناسی داریم، ادامه داد: این مراحل پذیرش به دلیل سخت بودن آموزش پزشکی است و باید افراد مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی، تصریح کرد: در حال حاضر افراد گرایش بسیاری به تحصیل در رشته های پزشکی دارند و نمی توانیم در این زمینه کاری کنیم.
به گفته معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسیاری از استعدادهای برتر به دلیل وجود کنکور در رشته های مورد علاقه خود قبول نمی شوند، عده ای با معدل پایین به خارج از کشور می روند و در رشته های پزشکی تحصیل کرده بعد به کشور برمی گردند.
لاریجانی افزود: این افراد باید مانند سایر دانشجویان رشته های پزشکی در کشور، امتحانات کشوری را بگذرانند. اکنون بیش از نیمی از آنها که منتقل شده اند، با وجود اینکه از دانشگاه های معتبر بوده اند اما بازهم نتوانسته اند در امتحانات کشوری قبول شوند.
وی با بیان اینکه شورای ارزشیابی مدارک تحصیلی وزارت بهداشت به زودی تصمیمات مهمی را برای پیشگیری هر چه بهتر دور زدن کنکور برای انتقال دانشجویان ایرانی به داخل کشور اعلام می کند، تصریح کرد: این شرایط به مراتب سختگیرانه تر از شرایط فعلی است.
لاریجانی درباره شرایط جدید انتقال دانشجویان به داخل گفت: انتقال دانشجویان به داخل کشور توسط موسسات مختلف تبلیغ می شود درحالی که انتقال تنها شامل دانشجویانی است که در گذشته برای تحصیل به خارج از کشور رفته اند و به این منظور به زودی شرایط جدید نقل و انتقال از سوی شورای ارزشیابی وزارت بهداشت اعلام می‌شود.
وی افزود: این گونه نیست فردی که کنکور را بد داده است، با گذراندن ۳۶ واحد درسی در خارج، به دانشگاه‌های داخل کشور منتقل شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود 10 هزار دانشجوی ایرانی در گروه علوم پزشکی در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند، تصریح کرد: سال گذشته ۴۰۰ پرونده برای انتقال به داخل داشتیم و امسال 2 هزار پرونده برای انتقال به داخل تشکیل شده است.
وی یادآور شد: همچنین ۱۰ هزار نفر متقاضی دریافت معرفی نامه برای ارز دانشجویی بودند که از این تعداد هفت هزار نفر در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل می کردند و سه هزار نفر دانشجوی دانشگاه های غیرمعتبر بودند که برای آنها معرفی نامه ارز دانشجویی ارائه نمی شود.
لاریجانی اظهار داشت: در سه دهه اخیر تعداد دانشگاه های علوم پزشکی چهار برابر شده و ظرفیت پذیرش در دوره تحصیلات تکمیلی به سه تا چهار هزار نفر رسیده است، در حال حاضر حدود ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور داریم و تعداد اساتید در این سه چهار دهه اخیر حدود هفت برابر شده است.
به گفته وی، دانشگاه های علوم پزشکی باید ظرفیت مازاد و شهریه‌ای برای پذیرش دانشجویان ایرانی خارج از کشور ایجاد کنند و شهریه این دانشجویان از طریق تبدیل شهریه ارزی آنها به ریال محاسبه شود، در این راستا حداقل شهریه بر اساس مصوبه وزارت بهداشت به دانشگاه ها اعلام شده است. دانشجویان انتقالی تنها در ظرفیت مازاد و شهریه ای پذیرفته می‌شوند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت از ارائه دروس به صورت مجازی در علوم پزشکی از مهرماه ۹۷ خبر داد و افزود: دروس دانشگاه های علوم پزشکی به صورت مجازی و به کمک دانشگاه علوم پزشکی مجازی ارائه می شود.
لاریجانی تصریح کرد: این اختیار به تمام مناطق آمایشی علوم پزشکی داده شده است که زمینه را برای پذیرش دانشجوی خارجی فراهم کنند و اکنون سه هزار دانشجوی خارجی از ۴۳ کشور خارجی در حال تحصیل در کشور هستند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت از اجرای برنامه آموزش مهارتی و حرفه ای در علوم پزشکی به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت بهداشت در حوزه کارآفرینی یادکرد و گفت: این کار به کمک موسسه آموزش مهارتی و حرفه ای در علوم پزشکی انجام می گیرد و موجب کاهش مدرک گرایی می شود و کارآفرینی ایجاد می کند.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز ملی آموزش پزشکی در حوزه های مختلف از تدوین سند ارتقای فعالیت استعدادهای درخشان و نخبگان در حوزه وزارت بهداشت خبر داد و افزود: این سند در حال آماده سازی است.
لاریجانی اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت‌های خود را بر اساس طرح آمایش سرزمین که مصوب شورای عالی تحول آموزش پزشکی است و محورهای زیادی را شامل می‌شود، انجام می‌دهد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با اجرای برنامه‌های آموزش مهارت در حرفه پزشکی که در گذشته ساماندهی نداشت، مدرک گرایی کاهش یافته و به سمت صلاحیت حرفه‌ای و کارایی پیش رفته است.
لاریجانی از تدوین آیین نامه مشارکت بخش خصوصی در آموزش علوم پزشکی خبر داد و اظهار داشت: این آیین نامه با رعایت استانداردها تدوین شده است و از سرمایه گذاری مردمی و بخش خصوصی در حوزه آموزش علوم پزشکی استفاده می‌کند.
وی درباره آزمون‌های بین المللی پزشکی، نیز گفت: نمی توانیم در این زمینه به صورت مستقل تصمیم بگیریم، در این زمینه نظر خود را به بانک مرکزی منعکس کردیم و تابع قوانین هستیم و با توجه به شرایط کشور، فعلا ارز دولتی در پرداخت هزینه آزمون های بین المللی نداریم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: پرداخت ارز دولتی برای آزمون های بین المللی در گروه پزشکی به صورت بین المللی است و منابعی برای آن تامین نشده است همچنین اینکه باید پرداخت بین المللی به صورت مستقیم انجام شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره قراردادهای بین المللی نیز افزود: سیاست ما گسترش رابطه علمی با کشورهای مختلف است و تبادل استاد و دانشجو در این تفاهم نامه ها صورت می گیرد و اینگونه نیست که افراد به صورت تک به تک در این فرآیند جابجا شوند بلکه مهم تشکیل تیم های مشترک برای تبادلات علمی است.
لاریجانی با بیان اینکه در سال گذشته تمام موسسات آموزش عالی علوم پزشکی و بیمارستان های آموزشی اعتباربخشی شدند و ادامه اعتباربخشی در امسال تنها محدود به مواردی است که مشکلاتی داشته اند، خاطرنشان کرد: استانداردهای دوره‌های پزشکی و دندانپزشکی تدوین شده و به اتمام رسیده است و از امسال کاهش طول دوره پزشکی کلید می خورد. همچنین از تابستان امسال امکان شرکت در آزمون دستیاری به صورت استریت (پیش از فارغ التحصیلی و پیش از گذراندن دوره طرح و سربازی) در برخی از رشته‌های تخصصی مورد نیاز کشور فراهم می شود.
وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محاسبات نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی را برای پنج سال آینده در شورای گسترش دانشگاه ها نهایی کرده و بر اساس این محاسبات، می دانیم که چه تعداد نیروی انسانی نیاز داریم.
لاریجانی تاکید کرد: توزیع نیروی انسانی علوم پزشکی در کشور دچار مشکل است که سعی داریم با بومی گزینی این مساله را کاهش دهیم و نیازها را رفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آموزش پزشکی ایران مسیر ارتقا خود را طی می کند و با توجه به چالش هایی که دارد، حتی دانشگاه های سطح پایین کشور ما در مقایسه با بسیاری از دانشگاه های دنیا خوب هستند. در منطقه نیز سرآمد و قابل مقایسه با کشورهای برتر در زمینه آموزش پزشکی هستیم.
اجتمام*9022*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت كنكور پزشكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی رضایت، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، با اشاره به پانل ساماندهی برنامه‌های آموزشی که پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی برگزار شد، از مشارکت نمایندگان بیش از ده دانشگاه در این پانل خبر داد و گفت: در هیات رییسه پانل دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و دبیر دبیرخانه علوم پایه پزشکی و رئیس کارگروه کار افرینی معاونت حضور داشتند. در این نشست بر اهمیت ساماندهی رشته محل‌ها و برنامه عملیاتی آن تاکید شد.

در این برنامه عملیاتی، سامانه فعال آماری مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی و اجرا می‌شود که در آن تمامی رشته محل‌ها و تعداد دانشجویان، فارغ التحصیلان درج می‌شود تا پروفایلی از وضعیت هر کدام از رشته مقاطع در اختیار قرار گیرد.

وی وضعیت نمودار و شیب رشته‌ها را در طراحی نقشه راه آن موثر خواند و تصریح کرد: پس از بررسی رشته مقاطع و رشته محل ها، بر اساس همفکری دبیرخانه‌ها و نخبگان آن رشته، برای تقویت و ظرفیت سازی در برخی از رشته‌ها تصمیم گیری می‌شود. به عنوان مثال ممکن است در برخی از رشته‌ها که نیاز کشور هستند، اما متقاضی ندارند، راه حل‌هایی برای تشویق متقاضی ایجاد کنیم.

رضایت بر تناسب میان رشته ها، نیاز کشور و تعداد داوطلبین تاکید کرد و افزود: پس از تعیین وضعیت موجود، ممکن است که برای هر کدام از رشته‌ها اقداماتی از جنس تقویت، محدودیت و یا از جنس تعلیق و توقف داشته باشیم.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، سپس به مباحث مطرح شده در پانل در خصوص اهمیت ساماندهی و مامور محور کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: همکاران از دانشگاه‌های مختلفی همچون، همدان، البرز، مشهد، شاهرود، زاهدان، اصفهان و بجنورد و شهید بهشتی و ایران در این نشست مشارکت فعال داشتند و مطالعاتی در زمینه شاخص‌های مربوط به ساماندهی رشته‌های آموزشی را مطرح کردند.

وی با بیان اینکه در ساماندهی رشته ها، نیاز کشور در اولویت قرار دارد، خاطر نشان کرد: مواردی همچون نگاه بخشی و منطقه‌ای در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد چرا که کشور منابع محدودی دارد و باید بر اساس شاخص‌های انسانی سلامت حرکت کنیم.

رضایت ساماندهی رشته‌ها را اقدامی کارشناسی شده خواند و افزود: هدف از این کار، محدود سازی و حصر رشته‌ها نیست بلکه با کمک دبیرخانه‌ها برای بهبود شرایط اقدام خواهیم کرد. همچنین نگاه ما در بازنگری کاریکولوم‌های درسی به صورت مهارت محوری و نیاز محوری و ماموریت محوری است.

رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در علوم پزشکی، بر ضرورت دستیابی به الگوی متوازن رشته مناطق و رشته محل ها، از طریق کار کارشناسی تاکید کرد و افزود: با تاکید معاون آموزشی مقرر شده است سامانه ساماندهی بعنوان ابزاری مدیریتی اجرایی شود که بر اساس نیاز در قالب داده‌ها و آمار‌های دقیق در اختیار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود