Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، طرح جمع‌آوری آمار کشتار دام کشتارگاه‌های کشور یکی از فعالیت‌های جاری مرکز آمار ایران است که اجرای آن از سال ١٣٤٧ تا کنون ادامه دارد. با تغییر روش استخراج طرح و افزایش سرعت مراحل استخراج، از سال ١٣٩٧ انتشار نتایج فصلی طرح آمار کشتار دام کشتارگاه های کشور در دستور کار مرکز آمار ایران قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه حاضر اولین نتایج فصلی با عنوان گزیده نتایج فصل بهار آمار کشتار دام کشتارگاه‌های کشور ١٣٩٧ جهت بهره برداری سیاست‌گزاران و کاربران منتشر می‌شود.

طبق نتایج حاصل از اجرای این طرح در  بهار سال ١٣٩٧، تعداد ٣٨٢ کشتارگاه دام، در کشور وجود دارد. بیش‌ترین تعداد کشتارگاه مربوط به استان فارس با ٣٥ کشتارگاه و کمترین تعداد کشتارگاه‌ مربوط به استان‌های البرز ، زنجان و قم هر یک با ٢ کشتارگاه است .

خلاصه‌ای از آمار کشتار دام در بهار  سال ١٣٩٧ به شرح زیر می‌باشد:

- مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشوردر فصل بهار، بر حسب وزن لاشه‌های کشتار شده ٩٨/٨ هزار تن بوده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف گوسفند و بره ذبح شده فصل بهار، ١٨٤٩ هزار لاشه به وزن ٣٤/٢ هزار تن گزارش شده است. این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٢٣٦٠ هزار لاشه به وزن ٤٢/٨ هزار تن بوده است. استان خراسان رضوی با ٣٣٤ هزار لاشه به وزن ٨ هزار تن بیش‌ترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف بز و بزغاله ذبح شده فصل بهار، ٤٤٠  هزار لاشه به وزن ٦/٥ هزار تن بوده که  این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٥٢٣ هزار لاشه به وزن ٧/٦ هزار تن بوده است. استان فارس با ٩٧ هزار لاشه به وزن ١/٥ هزار تن بیش‌ترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- تعداد لاشه قابل مصرف گاو و گوساله ذبح شده فصل بهار،  ٢٦٦ هزار لاشه به وزن ٥٥/٤ هزار تن بوده که و این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٢٧٩ هزار لاشه به وزن ٥٤/٥ هزار تن بوده است بیش‌ترین تعداد مربوط به استان تهران با ٤٤ هزار لاشه به وزن ٩/٨ هزار تن را در این فصل به خود اختصاص داده است.

-تعداد لاشه قابل مصرف گاومیش و بچه گاومیش ذبح شده فصل بهار،  ٥ هزار لاشه به وزن ١٠٢٣ تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٥ هزار لاشه به وزن ١٠١٩ تن بوده است استان خوزستان با ٢/١ هزار لاشه به وزن ٤٢٧ تن در این فصل بیش‌ترین تعداد را به خود اختصاص داده است.

-تعداد لاشه قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح شده فصل بهار، ٨ هزار لاشه به وزن ١/٧ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ٦ هزار لاشه به وزن ١/٢هزار تن بوده است  بیش‌ترین تعداد مربوط به استان سیستان و بلوچستان با تقریباً ٢٦٨١ لاشه به وزن ٦٠٤ تن  را در این فصل به خود اختصاص داده است.

- متوسط وزن یک لاشه گوسفند و بره ١٨/٤٩ کیلوگرم، بز و بزغاله ١٤/٧٧ کیلوگرم، گاو و گوساله ٢٠٨/٤٧ کیلوگرم، گاومیش و بچه گاومیش ١٩٤/١٣ کیلوگرم و شتر و بچه شتر ٢١٠/٩ کیلوگرم بوده است.

بررسی مقایسه‌ای نتایج طرح در فصل بهار  سال‌های ١٣٩٧ و ١٣٩٦ نشان می‌دهد که تعداد کشتار دام در فصل بهار سال ١٣٩٧ نسبت به فصل بهار سال ١٣٩٦ کاهش داشته است . مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در سال ١٣٩٧ نسبت به فصل مشابه  ١٣٩٦، مؤید کاهش ٨ درصدی مقدار تولید گوشت در کشتارگاه‌های رسمی کشور است.

مقدار تولید گوشت در فصل بهار ١٣٩٧ نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٦ برای گوسفند و بره ٢٠ درصد، بز و بزغاله ١٥ درصد کاهش و برای گاو و گوساله ٢ درصد و شتر و بچه شتر ٣٨ درصد افزایش داشته است، این مقدار  برای گاومیش و بچه گاومیش تغییرات محسوسی نداشته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران گوشت گوشت قرمز مرکز آمار ایران وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۴۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ورودی آب به سدهای کشور نسبت به مدت زمان مشابه هشت درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هفتم اردیبهشت، ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلی‌متر است، این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲ میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱) ۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

همچنین کمترین میزان بارش مربوط به استان بوشهر بوده که در این بازه زمانی ۱۵۲.۸ میلی‌متر بارندگی داشته است، این میزان نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۳۸ درصدی داشته است، استان اصفهان در این بازه زمانی ۱۴۳.۲ میلی‌متر بارش داشته است که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

میزان بارش‌ها در استان تهران ۱۷۲.۸ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۶ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور

میزان کل خروجی سدهای کشور در بازه زمانی ابتدای سال آبی تا هشتم اردیبهشت، ۱۶ میلیارد و ۶۹ میلیون متر مکعب ثبت شده و نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش داشته است. در مدت زمان مشابه سال گذشته، میزان کل خروجی سدهای کشور ۱۶ میلیارد و ۵۲ میلیون متر مکعب بوده است.

میزان کل ورودی آب به سدهای کشور هشت درصد کاهش یافته و در این بازه زمانی ۲۶ میلیارد و ۵۷ میلیون مترمکعب است، همچنین حجم کنونی آب موجود در مخازن ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به حجم ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعبی سال گذشته، تغییر چندانی نداشته است. با توجه به اینکه ظرفیت کل مخازن سدها ۶۰ میلیارد متر مکعب است، اکنون پُرشدگی سدها به ۶۴ درصد رسیده است.

کد خبر 748992

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران