Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@00:08:15 GMT

پوشک ارزان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۷۹۴۶

پوشک ارزان می‌شود؟

به گزارش پارس نیوز، 

موضوع قیمت پوشک در بازار این روز‌ها میان مردم و رسانه‌ها به‌کرات مطرح می‌شود و حتی در مواردی نیز در فضای مجازی درباره افزایش قیمت و کمبود این محصول در بازار اغراق می‌شود، به طوری که روز گذشته در فضای مجازی عکسی منتشر شد که نشان می‌داد قیمت پوشک به بیش از ۱۳۰ هزار تومان رسیده، اما در آن عکس مشخص نبود که این قیمت مربوط به چه تعدادی از این محصول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش میدانی خبرنگار تسنیم، قیمت پوشک ۳۴ عددی که در هفته‌های پیش ۵۰ هزار تومان قیمت داشت نرخ امروز آن در یک سایت خرده فروشی اینترنتی به ۸۳ هزار تومان رسیده است.

قیمت یک نوع از پوشک بچه ۴۸ عددی مارک پرفروش که قبل از این ۳۲ هزارتومان بود امروز به مرز ۶۰ هزار تومان رسیده است. قیمت یک نوع پوشک یک مارک پرفروش ۱۲ عددی نیز که قیمتش ۱۲ هزار تومان بود اکنون به ۱۷ هزار تومان تا ۲۲ هزار تومان رسیده است.

یکی از خرده فروشان در این ارتباط می‌گوید که برخی از برند‌ها محصولاتشان به بازار نیامده است و آن‌هایی نیز که در بازار عرضه می‌شود با افزایش قیمت مواجه است.

پوشک ارزان می‌شود؟

عباس فصیح خوشگرد ، با اشاره به اینکه مواد اولیه واحد‌های تولیدی محصولات سلولزی با افزایش قیمت دلار رشد قابل توجهی پیدا کرده است، اظهار داشت: به این صنعت ارز دولتی تخصیص پیدا نکرده و همین موضوع عاملی شده تا واحد‌های تولیدی برای خرید مواد اولیه از محل واردات با کمبود نقدینگی روبه‌رو شوند، به‌نحوی که آن‌ها به‌زحمت با ارز آزاد مواد مورد نیاز خود را خریداری می‌کنند.

وی با اعلام اینکه قیمت کل محصولات سلولزی رشد پیدا کرده است، افزود: بنگاه‌ها توان مالی محدودی دارند و تأمین مواد اولیه با دلار ۱۰ هزار تومانی برای آن‌ها مشکل است، بر همین اساس مجبور به افزایش قیمت‌ها هستند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران تصریح کرد: با تمهیدات به‌عمل‌آمده فعالیت کارخانجات، ساماندهی و بازاریابی شده به‌نحوی که امروز در بازار شاهد کمبود کالا نیستید، ولی در مورد افزایش قیمت‌ها ما ناچار به فروش محصولات با قیمت‌های جدید هستیم تا گردش کار برای واحد‌های تولیدی به‌صرفه باشد.

فصیح خوشگرد در خصوص افزایش قیمت پوشک بچه که این روز‌ها مشکلات متعددی را برای مردم به‌وجود آورده است، گفت: در این محصول ۸۰ درصد مواد اولیه وارداتی است و تولیدکننده مجبور است آن‌ها را با ارز آزاد خریداری کند.

وی با اعلام اینکه در شرایط فعلی قیمت محصولات سلولزی از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: درصددیم با جلسات مختلف و رایزنی‌ها با وزارت صنعت نسبت به دریافت ارز دولتی اقدام کرده و با موافقت مسئولین بتوانیم مانع افزایش قیمت‌ها شویم، بر همین اساس اگر جلسات نتیجه‌بخش باشد قیمت کالا‌ها به حالت قبل برگشت پیدا می‌کند.

وزیر بهداشت: اختیار تامین پوشک را به ما دهند شاید کاری کنیم

بنابراین گزارش، هاشمی وزیر بهداشت نیز در این ارتباط گفت: تامین پوشک بچه نیز وظیفه ما نیست، اما اگر اختیار آن به ما سپرده شد، شاید بتوانیم کاری کنیم، اما مسئولیت این بخش، با وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

احتکار پوشک مورد نیاز چند روز کشور در یک انبار

بنابراین گزارش، دستگاه‌های نظارتی استان البرز نیز روز گذشته اعلام کردند که ۱.۵ میلیون بسته پوشک بچه از ۳ انبار در استان البرز کشف شد، از این مقدار حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار بسته از ۲ انبار در شهرک بهارستان و ۲۸۰ هزار بسته در ساوجبلاغ بوده است.

صاحب این پوشک‌ها از سال گذشته این پوشک‌ها را با ارز ۳۸۰۰ تومانی به کشور وارد و تاکنون احتکار کرده بود؛ بنابراین گزارش، سالانه حدود یک میلیون دانش آموز کلاس اولی به مدارس کشور وارد می‌شوند که با در نظر گرفتن این رقم می‌توان برآورد داشت حدود سه میلیون نفر خردسال در کشور وجود دارد و کشف ۱.۵ میلیون بسته پوشک در استان البرز یعنی نیاز چند روز بازار کشور با عرضه زود هنگام این محصولات در بازار قابل تامین است.

دولت برای رفع نیاز به هنگام بازار باید بدون طی تشریفات اداری این محصولات را در بازار عرضه کند تا مشکلاتی مقطعی که برای تامین این محصولات وجود دارد، مرتفع شود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: فضای مجازی افزایش قیمت رشد صنعت واردات نقدینگی ارز دلار هیئت مدیره ایران مشکلات وزیر بهداشت معدن و تجارت استان البرز دانش آموز ایران دلار دولت فوت وزارت صنعت معدن و تجارت پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۷۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است

به گزارش خبرنگار مهر، شروع سال جدید تأثیر زیادی در قیمت بازار میوه نداشت اما نرخ‌ها را در بازار سبزی و صیفی‌جات افزایش داد.

سال گذشته در نیمه اسفند ماه هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۲.۸۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، هویج ۹.۸۰۰، کاهو رسمی ۱۹.۸۰۰، سیب زمینی ۱۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۱۵.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۴.۸۰۰ تومان بود.

این قیمت‌ها از اواخر فروردین ۱۴۰۳ تغییر کرده و به این ترتیب هر کیلو گرم گوجه فرنگی در خرده فروشی‌های سطح شهر بین ۱۹.۸۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۲.۸۰۰، کاهو ۲۵، سیب زمینی ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۹.۸۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۶.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در کمتر از دو ماه شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار صیفی‌جات هستیم که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار در این خصوص به مهر گفت: قیمت‌ها در میوه فروشی‌های سطح شهر دارای یک نرخ متعارف بوده و سود آن مشخص است. فروشندگان نمی‌توانند از سود متعارف تعریف شده افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در میوه فروشی‌های سطح شهر با موضوع گران فروشی مواجه نیستیم بلکه با گرانی محصولات رو به رو هستیم، افزود: گرانی نیز از مبدا رخ می‌دهد. اگر خرده فروشی مبادرت به فروش محصولات با قیمت نامتعارف کند قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

کارگر عنوان کرد: افزایش قیمت عمده فروشی‌ها منجر به افزایش صیفی‌جات شده زیرا فروش در اتحادیه بار با قیمت و سود مشخص نبوده و عرضه و تقاضا نرخ‌ها را مشخص می‌کند.

این فعال بازار میوه و صیفی‌جات توضیح داد: تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا، نوعی هرج و مرج به وجود می‌آورد و در برخی مقاطع زمانی بدون دلیل موجه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

کارگر با گلایه عنوان کرد: در حال حاضر نرخ محصولات در میدان بارفروشان در ساعت‌های مختلف، متفاوت است در حالی که نه زمان عرضه مشخص است و نه قیمت‌ها؛ اینکه مثلاً عنوان شود از ساعت ۲۲ تا ۸ محصولات با نرخ مصوب عرضه شود. بنابراین قیمت‌ها در بارفروشان ساعت ۱۶ یک قیمت است، ساعت ۱۸ یک نرخ دیگر و همین قیمت‌ها در ساعت ۲۲ تغییر می‌کند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار علت گرانی صیفی‌جات از جمله پیاز و گوجه فرنگی را مربوط به قیمت محصولات در مبدا بارفروشان اعلام کرد و گفت: اما شهروندان در صورت مشاهده هر نوع گران فروشی در سطح خرده فروشی‌های شهر، با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گرفته و موضوع را اعلام دهند تا با افراد خاطی برخورد شود. ‌

کد خبر 6090097 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ قیمت ساینا و شاهین در بازار
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است