Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@22:18:29 GMT

برگزاری نشست وزیران امور خارجه شورای کشورهای ترک زبان

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۱۴۳۴

برگزاری نشست وزیران امور خارجه شورای کشورهای ترک زبان

نشست وزرای خارجه شورای کشورهای ترک زبان روز دوشنبه در قرقیزستان برگزار شد. ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از سایت رسمی وزارت خارجه قزاقستان، mfa.gov.kz ، نشست وزیران امور خارجه شورای کشورهای ترک زبان در آستانه نشست ششم CCTS ، که امروز در شهر چالپان آتا قرقیزستان برگزار می‌‌شود، انجام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسات وزرا به صورت سالیانه برگزار می‌شود تا درباره تهیه و تدوین مسائل اساسی و سازمانی جلسات و تصمیمات سران دولت‌های شورای ترک بحث و گفت‌وگو کنند. در طی این نشست، وزیران در مورد برنامه‌های پیش نویس و اسناد نهایی موافقت کردند، که امضای آنها در جلسه شورای سران کشورها برنامه ریزی شده است.

با توجه به نتایج نشست بیشکک، تعدادی توافقنامه و اسناد آکادمی ترک و صندوق فرهنگ و میراث ترکی که در سال 2012 به ابتکار رؤسای جمهور قزاقستان و آذربایجان ایجاد شده بود، امضا شد. این اسناد، فعالیت‌های سازمانی و مالی موسسات ترک جدید را تنظیم می‌کند و به فعالیت‌های پربارتر آنها به نفع دولت‌ها و مردم ترک کمک خواهد کرد.

یکی از تصمیمات جداگانه وزرای خارجه شورای ترک، اعطای عضو ناظر  به مجارستان در آکادمی ترک بود.

شورای همکاری کشورهای ترک زبان به ابتکار رئیس جمهور قزاقستان در سال 2009 در نخجوان (آذربایجان) تاسیس شد. در حال حاضر شورا شامل چهار کشور عضو است: آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکیه. دبیرخانه شورای ترک در استانبول (ترکیه) واقع شده است.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,1414/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه همکاری طالبان و ترکیه

به نقل از خبرگزاری باختر، حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در این دیدار درباره روابط دوجانبه، اقدامات مثبت اخیر در افغانستان و سفر هیات‌های بلندپایه سیاسی و اقتصادی بسیاری از کشور‌ها به افغانستان گفتگو شده است.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در این دیدار، موضع تجاری ترکیه در برابر رژیم صهیونیستی را ستایش کرد و درباره آغاز تجارت با ترکیه از طریق راه لاجورد و برپایی نمایشگاه‌های مشترک در ترکیه و افغانستان با تلاش تجار هر دوکشور سخن گفت.

جنگ اونال کاردار سفارت ترکیه در افغانستان نیز گفت که آنان از پیشرفت‌های اخیر در افغانستان خرسند هستند و دوطرف باید برای گسترش روابط افغانستان و ترکیه به شکل مشترک تلاش کنند.

وی افزود که در روز‌های آتی پرواز‌های شرکت هواپیمایی «ترکیش ایرلاینز» به کابل آغاز می‌شود.

در این دیدار، دوطرف با اشاره به روابط «خوب و تاریخی» افغانستان و ترکیه، بر تلاش مشترک برای دستیابی به انتظارات دو کشور تاکید کرده اند.

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • برگزاری تمرین پاسگاه فرماندهی مرکب صیاد ارتش و ۵ کشور
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • امیرعبداللهیان: احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • رایزنی وزیران امور خارجه ایران و بنگلادش در مورد آخرین تحولات غزه
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است