Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، احسان شرفی پور متخصص مغز و اعصاب درباره علت و راه‌های مقابله با عارضه jet lag یا به اصطلاح پرواز زدگی اظهار کرد: وقتی در منطقه جغرافیای زندگی می‌کنیم ساعت زیستی بدن ما با توجه به طلوع  و غروب خورشید تنظیم شده است و هورمونی به نام ملاتونین ترشح می‌کند؛ اگر فردی سفری سریع از شرق به غرب یا غرب به شرق داشته باشد به طوری که حداقل از ۳ منطقه زمانی و ۳ نصف‌النهار عبور کند،  در روال خواب و بیداری و ساعت زیستی بی‌نظمی پیش آمده است و منجر به ایجاد اختلالی به نام پرواز زدگی در او می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با اشاره به افزایش احتمال بروز این عارضه در سفر‌های غرب به شرق افزود: سرعت تاثیر چشم گیری در بروز این اختلال دارد و شما هیچ گاه در مسافرت با کشتی یا اتومبیل شاهد این بیماری نخواهید بود چرا که سرعت پایین تری نسبت به هواپیما دارد.
 
شرفی پور اظهار کرد: در بیشتر موارد این اختلال منجر به بروز عوارضی مانند خواب آلودگی، اختلال خواب، کاهش تمرکز، ایجاد اختلالات شناختی، تحریک پذیری و عصبی شدن همچنین کاهش عملکرد جسمانی می‌شود؛ این اختلالات فیزیولوژیک معمولا تا حدود یک هفته خود‌به‌خود بر طرف خواهد شد.
استفاده از قرص های ملاتونین برای کنترل پرواز زدگی
 
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: افرادی مانند پرسنل هواپیما یا ورزشکاران به اندازه کافی زمان برای بهبودی خود‌به‌خودی این مشکل ندارند بنابراین با انجام محاسبات و زمان‌بندی برای سفر، خواب مناسب قبل از پرواز، خوابیدن در هواپیما، تنظیم نور فضا یا در نهایت با استفاده از قرص ملاتونین تحت نظر پزشک به کنترل این عارضه می‌پردازند.
 
وی با اشاره به نقش موثر تکنولوژی بر کنترل این اختلال گفت: امروزه عینک‌هایی طراحی شده‌اند کا با کنترل نور دریافتی چشم به پیشگیری از این عارضه کمک می‌کنند یا نرم افزار‌هایی وجود دارد که محاسبات لازم برای بهترین زمان انجام سفر را انجام می‌دهد تا احتمال بروز این اختلال را به حداقل برساند.
 
شرفی پور یاد آوری کرد: برخی کاهش مصرف کافئین، غذای مناسب، افزایش آب دریافتی، مصرف نکردن الکل و غیره را بر کاهش احتمال بروز پرواز زدگی موثر می‌دانند، اما برخی منابع دیگر آن را رد کرده‌اند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پرواز زدگی مغز و اعصاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۲۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از پاریس؛ رسانه‌های فرانسوی از امروز به عنوان "پنج شنبه سیاه" فرودگاه‌های کشور نام برده اند و با توجه به نزدیکی برگزاری رقابت‌های المپیک پاریس این موضوع به تیتر یک این رسانه‌ها تبدیل شده است.
به گفته اتحادیه‌های کارکنان بخش‌های کنترل پرواز؛ این اعتصاب که در اعتراض به برنامه اصلاحی هواپیمایی کشوری صورت گرفته است، تعداد زیادی پرواز داخلی و بین المللی را شامل می‌شود؛ که از جمله آن لغو بیش از ۲ هزار پرواز در اروپاست. 
افزایش سالانه حقوق به میزان پنج و ۴ دهم درصد از جمله خواسته کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه است.
در این اختلال کم سابقه خطوط هوایی فرانسه؛ پرواز‌های فرودگاه اورلی پاریس ۷۵ درصد، فرودگاه شارل دو گل پاریس و فرودگاه مارسی ۶۵ درصد و فرودگاه نیس و سایر فرودگاه‌ها ۴۵ درصد لغو شده است.
برای خاتمه دادن به این اعتصابات؛ نمایندگان دولت فرانسه با اتحادیه‌های مربوط وارد مذاکره و رایزنی شده اند.
اتحادیه‌های کارکنان بخش‌های کنترل پرواز به دولت هشدار داده اند در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات؛ اعتصابات گسترده‌ای برای سه روز تعطیلی ۹، ۱۰ و ۱۱ می (۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) به اجرا در خواهد آمد.

دیگر خبرها

  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه
  • پنجشنبه سیاه در فرودگاه‌های فرانسه
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • کدام مناطق پایتخت در جدول تصادفات صدرنشین هستند؟
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟