Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@02:17:54 GMT

اعتماد عمومی به نظام مهندسی ، شرایط مطلوبی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۸۹۳۳

اعتماد عمومی به نظام مهندسی ، شرایط مطلوبی ندارد

 

محسن هاشمی در نشست ارزیابی و آسیب شناسی قانون نظام مهندسی در ارتقای کیفیت ساخت وساز شهر تهران با اشاره به اینکه به دلیل حساسیت ها در حوزه ساخت و ساز و جایگاه ایمنی در این صنف خواستار شد سخنرانی اش صریح و با نگرش انتقادی به موضوع باشد.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نظام مهندسی مرجع تضمین کیفیت صنعت ساختمان محسوب می شود ادامه داد: صنعتی که مطابق با براوردهای رسمی 30 درصد از سرمایه ملی را به خود اختصاص داده و 13 درصد از اشتغال را بطور مستقیم و حدود 20 درصد از مجموعه اشتغال کشور را بطور مستقیم وغیرمستقیم تامین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با یادآوری اینکه سازمان نظام مهندسی استان تهران با 120 هزار عضو ، بزرگترین تشکل مردم نهاد در کشور می باشد و پیش بینی می شود این سازمان طی 4 سال آینده با توجه به روند فارغ التحصیلان دانشگاهها، به دوبرابر ظرفیت فعلی افزایش یافته ودر کشور یک میلیون مهندس به عضویت سازمان نظام مهندسی دربیایند اظهار داشت: این کمیت بزرگ از یکسو فرصت و از یکسو تهدید است، فرصت از این نظر که تعامل و هم افزایی این بخش قابل توجه از نخبگان وتحصیل کردگان موجب بهبود عملکرد و کیفیت صنعت ساختمان که بزرگترین صنعت درکشور می باشد، گردد و تهدید از این نظر که عنوان تشکل مدنی و مردم نهاد بصورت یک پوسته بماند واین سازمان به حلقه دیگری از بورکراسی ناکارامد اداری جامعه ما تبدیل شود.

 

محسن هاشمی تصریح کرد: نرخ مشارکت بسیار پایین در انتخابات نظام مهندسی که تنها در حد ده درصد می باشد، یکی از علائم هشدار دهنده فاصله گرفتن نظام مهندسی با ماهیت مدنی و مردم نهاد خود می باشد، مقایسه نرخ مشارکت در انتخابات نظام پزشکی با نظام مهندسی با وجود انتقاداتی که به عملکرد سازمان نظام پزشکی و برگزاری انتخابات آن از سوی منتقدین وارد شده بود نشان می دهد که مشارکت در انتخابات نظام پزشکی معادل 25 درصد یعنی شرکت کردن 53 هزار عضو از 213 هزار عضو نظام پزشکی است که این مشارکت سه برابر نسبت شرکت در انتخابات نظام مهندسی استان تهران که 8 درصد بوده، می باشد.

 

وی ادامه داد: در هیات مدیره اعضای فعلی نظام مهندسی نیز نصاب رای حدود 1500 رای از تشکلی با بیش از یکصد هزار عضو می باشد ، یعنی افراد با رای کمتر از دو درصد کل اعضا به عنوان هیات مدیره انتخاب می شوند.

 

محسن هاشمی تاکید کرد: در جامعه نیز وضعیت مقبولیت و اعتماد به نظام مهندسی ، شرایط مطلوبی ندارد و نارضایتی و بی اعتمادی قابل توجهی به رعایت کیفیت و اخلاق حرفه ای توسط مهندسان ناظر در بین ساکنان وسازندگان وجود دارد.

 

وی در ادامه سخنانش به ریشه های این مشکل پرداخت و گفت: درگیر شدن نظام مهندسی در فرایند بورکراسی صدور پروانه و نظارت و افزوده شدن گلوگاه های رانت خیز و اعتراض برانگیز در نظام مهندسی به فعالیتهای شهرداری، عدم فرایند کارامد شفاف و قاطع رسیدگی به شکایات وتخلفات در نظام مهندسی، بی تفاوتی مجموعه نظام مهندسی به تخلفات صورت گرفته در گذشته در پروژه های بزرگ و کوچک شهرتهران، احساس بی عدالتی و باندبازی در میان اعضای عادی نظام مهندسی که موجب عدم مشارکت آنان در انتخابات می شود ، عدم ایفای وظایف و فعالیتهای اصلی یک تشکل مستقل ومردم نهاد توسط نظام مهندسی، انباشت پول وسرمایه در نظام که بصورت طبیعی منبع تخلف و رانت می گردد، پیوند خوردن با جریانات سیاسی و کاهش وجه تخصصی و غیرسیاسی نظام مهندسی در دهه گذشته در حالیکه این میزان اختیار و قدرتی که به نظام مهندسی داده شده بود می توانست موجب ایجاد تحولی مثبت در صنعت ساختمان و دانش فنی کشور گردد از جمله مشکلاتی است که بر نظام مهندسی کشور متصور است.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنانش افزود: به نظر می رسد لازمه احیای جایگاه واقعی نظام مهندسی در جامعه وبین اعضای خود نیز بازگشت به جایگاه مدنی و پرهیز از پیوند زدن خود با بورکراسی اداری است، اصرار بر سلب اختیارات شهروندان برای انتخاب مهندس ناظر نتوانسته به بهبود کیفیت ساخت منجر گردد و موجب ایجاد رانت وتخلف شده است در حالیکه ماهیت مدنی اقتضا دارد نظام مهندسی بجای تصدی گری و ایجاد امضای طلایی ، جنبه های نظارتی و رسیدگی به شکایات شهروندان را در خود تقویت کند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد، گفت: امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی در اشخاص و درون جریانات سیاسی کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!