Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@01:35:18 GMT

از دلايل پزشکي براي جدي گرفتن سوزش سردل

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۵۵۹۲۶

از دلايل پزشکي براي جدي گرفتن سوزش سردل

خبرگزاري آريا -

درد زخم معده مي تواند در قسمت بالايي شکم احساس شده که شبيه سوزش سردل است
افراد بسياري در طول زندگي خود سوزش سردل را تجربه مي کنند که در بيشتر موارد با استفاده از داروهاي بدون نسخه و درمان هاي خانگي مي توان اين شرايط را بهبود بخشيد.
سوزش سردل مي تواند به واسطه دلايل مختلفي مانند خوردن غذاهاي تند، پرخوري يا بارداري شکل بگيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور معمول، اين شرايط به خودي خود برطرف شده و مشکل ساز نيست. اما گاهي اوقات نيز نبايد احساس سوزش سردل را ناديده بگيريد.
سوزش سردل مي تواند يک حمله قلبي را تقليد کند
علائم سوزش سردل مي توانند شبيه به يک علائم يک حمله قلبي يا آنژين - درد در ناحيه سينه که به واسطه کاهش جريان خون به قلب شکل مي گيرد - باشند. براي تمايز بين سوزش سردل و يک حمله قلبي مي توانيد برخي موارد را مد نظر قرار دهيد. به عنوان مثال، سوزش سردل معمولا در صورت دراز کشيدن تشديد مي شود و همچنين مي تواند موجب بروز مزه اي ترش در دهان شود.
با اين وجود، همواره موارد استثنا وجود دارند و اگر بين سوزش سردل و حمله قلبي شک داريد بايد به پزشک مراجعه کنيد. اگر با احساس تنگي در قفسه سينه، تعريق، رنگ پريدگي، ضعف شديد و يا غش مواجه هستيد نيز هرچه سريع‌تر به اورژانس مراجعه کنيد.
سوزش سردل مي تواند در واقع سنگ کسيه صفرا باشد
سنگ هاي صفراوي تکه هاي سخت شده مايع گوارشي هستند که در کيسه صفرا شکل مي گيرند. سنگ صفراوي مجراي صفرا را مسدود مي کند و مي تواند گرفتگي عضلاني در بخش مياني يا قسمت بالا سمت راست شکم را موجب شود. اغلب، درد پس از غذا خوردن رخ مي دهد که همانند سوزش سردل است. اگر همواره با معده درد پس از غذا خوردن مواجه هستيد و پس مصرف ضداسيدها نيز بهبودي خاصل نمي شود براي بررسي دقيق شرايط به پزشک مراجعه کنيد.
سوزش سردل شديد مي تواند نشانه اي از بيماري بازگشت اسيد معده به مري (GERD) باشد
افراد مبتلا به بيماري بازگشت اسيد معده به مري اغلب با سوزش سردل مواجه هستند. بيماري بازگشت اسيد معده به مري يک بيماري گوارشي مزمن است که به واسطه بازگشت اسيد يا محتواي معده به مري رخ مي دهد. اين شرايط ديواره داخلي مري را تحريک کرده و به بيماري بازگشت اسيد معده به مري منجر مي شود. اگر حداقل دو بار در هفته سوزش سردل يا بازگشت اسيد را تجربه مي کنيد يا اگر اين شرايط در زندگي روزانه شما تداخل ايجاد مي کند، بهترين گزينه مراجعه به پزشک است.
بيماري بازگشت اسيد معده به مري مي تواند به بيماري مري بارت منجر شود
در صورت عدم درمان، بيماري بازگشت اسيد معده به مري مي تواند به بيماري مري بارت تبديل شود. در اين بيماري، بافت ديواره داخلي مري تغيير کرده و وضعيتي شبيه به ديواره داخلي روده شکل مي گيرد. اين شرايط خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي دهد.

التهاب مري اغلب به واسطه بازگشت اسيد معده به مري رخ مي دهد
درد سوزش سردل مي تواند زخم معده را پنهان کند
زخم معده در ديواره داخلي معده شکل مي گيرد. درد زخم معده مي تواند در قسمت بالايي شکم احساس شده و تا ناحيه سينه گسترش يابد که شبيه سوزش سردل به نظر مي رسد. در صورت عدم درمان مناسب، زخم هاي معده مي توانند به خونريزي، ايجاد سوراخ در ديواره معده، و انسداد بين معده و روده کوچک منجر شوند. در شرايطي که برخي زخم هاي معده به خودي خود بهبود مي يابند، برخي ديگر نيازمند مصرف آنتي بيوتيک و حتي انجام عمل جراحي هستند.
سوزش سردل مي تواند به واسطه فتق هياتال شکل بگيرد
ديافراگم به طور معمول داراي يک سوراخ کوچک است که مري از آن عبور کرده و به معده منتهي مي شود. فتق هياتال زماني رخ مي دهد که معده از طريق اين سوراخ ديافراگم بالا مي آيد. يک فتق هياتال بزرگ مي تواند موجب بازگشت غذا و اسيد به مري شده و سوزش سردل را به همراه داشته باشد. اگر با نشانه ها يا علائم پايدار يا شديد سوزش سردل مواجه هستيد بايد به پزشک مراجعه کنيد. در شرايطي که مصرف دارو به طور معمول براي کنترل اين شرايط کفايت مي کند، گاهي اوقات ممکن است به انجام عمل جراحي براي اصلاح شرايط نيز نياز باشد.
سوزش سردل شديد مي تواند به التهاب مري منجر شود
التهاب مري اغلب به واسطه بازگشت اسيد معده به مري رخ مي دهد. اين شرايط مي تواند موجب دشواري و احساس درد هنگام قورت دادن و سينه درد شود. در صورت عدم درمان، التهاب مري مي تواند به ديواره داخلي مري آسيب رسانده و به عوارضي مانند ايجاد زخم و دشواري در قورت دادن منجر شود. اگر علائم سوزش سردل بيشتر از چند روز ادامه داشته و با مصرف ضداسيدهاي بدون نسخه نيز بهبودي در اين شرايط حاصل نشده، غذا خوردن دشوار شده، با علائم شبه آنفلوآنزا مواجه هستيد يا تنگي نفس يا سينه دردي که اندکي پس از غذا خوردن شکل مي گيرد را تجربه مي کنيد به پزشک مراجعه کنيد.
سوزش سردل مي تواند از علائم سرطان باشد
در موارد نادر، سوزش سردل مي تواند نشانه اي از سرطان معده يا مري باشد. اگر با سوزش سردل پايدار يا دشواري در قورت دادن غذا براي سه هفته يا بيشتر مواجه هستيد بايد براي بررسي دقيق شرايط به پزشک مراجعه کنيد. از ديگر نشانه ها مي توان به احساس چسبيدن غذا در گلو هنگام قورت داد، کاهش وزن بي دليل، گاز بيش از حد، احساس سيري غير عادي، حالت تهوع يا استفراغ، و درد يا ناراحتي در قسمت بالاي معده اشاره کرد.
منبع:asriran.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار کرد: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • بازگشت سعید صادقی از بیماری
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟