Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:27:35 GMT

سیاره 9 احتمالا وجود دارد ولی تاکنون رصد نشده+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۱۵۳۳

سیاره 9 احتمالا وجود دارد ولی تاکنون رصد نشده+فیلم

‍‍‍‍‍‍

ستاره شناسان می‌گویند، شواهد حاکی از اینست که سیاره فرضی نهم وجود دارد، اما در حال حاضر هیچ تلسکوپی قادر به رصد این سیاره نیست.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، "سیاره ۹"(Planet Nine) نام موقتی یک سیاره یخی بزرگ احتمالی با جرم تقریبی ۱۰ برابر زمین و قطری حدود  ۱۳ تا ۲۶ هزار کیلومتر(نزدیک به ۲ تا ۴ برابر قطر زمین) در ناحیه بیرونی سامانه خورشیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاره شناسان میگویند، وجود این سیاره می‌تواند توضیحی برای پیکربندی مداری غیرمعمول یک گروه از اجرام فرانپتونی در فضای بیرونی کمربند کویپر باشد.

احتمال وجود این سیاره فرانپتونی در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۶ با اعلام نتیجه‌های بررسی رفتار گروهی از اجرام کمربند کویپر بسیار بیشتر شد. "کنستانتین باتیگین"و "مایکل براون" اخترشناسان موسسه فناوری کالیفرنیا شواهد غیرمستقیم بیشتری از سیاره ۹ بر اساس یک مدل جدید علمی از مدار غیرمعمول چند جرم فرانپتونی دیگر ارائه کردند.

 در مطالعه خود، اخترشناسان یک مدل از شکل‌گیری سیاره که ممکن است شامل مهاجرت از منظومه شمسی داخلی، مانند "فرضیه سیاره غول‌پیکر پنجم" باشد را در نظر گرفته‌اند.

نخستین نشانه‌های وجود سیاره ۹ در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، که در آن ستاره شناسان "موسسه کارنگی" و "رصدخانه جمینی هاوایی" نشان دادند که مدار غیرمعمول جرم‌های خاصی در کمربند کویپر ممکن است تحت تاثیر گرانشی یک سیاره عظیم ناشناخته در لبه منظومه شمسی پدید آمده باشد.

"مایکل براون" اخترشناس موسسه فناوری کالیفرنیا گفت: باید بپذیریم که حتی اگر سیاره نهم وجود داشته باشد، اساسا با ابزارهای رصد موجود قابل مشاهده نیست.

ستاره شناسان بر این باورند که یک دیواره(brick wall) در فاصله ۱۰۰۰ واحد نجومی این سیاره وجود دارد و این می‌تواند بخشی از دلایلی باشد که رصد سیاره را دشوار می‌سازد.

در مطالعه اخیر براون و همکارش، "اسکات شپارد" (Scott Sheppard)، ستاره شناس "موسسه کارنگی" ، توسط "تلسکوپ سوبارو"( Subaru telescope) در هاوایی تحقیقاتی را انجام دادند. میدان دید وسیع این تلسکوپ در این مطالعه بسیار به آنها کمک کرد.

تلسکوپ سوبارو نام یکی از بزرگ‌ترین و قوی‌ترین تلسکوپهای نوری واقع در رصدخانه "مونوکی" است که در هاوایی قرار گرفته است. این تلسکوپ متشکل از یک آیینه مقعر است که قطر آن ۸ متر و ۲۰ سانتیمتر است

نتایج مطالعه اخیر اخترشناسان کشف این سیاره را نشان نمی‌دهد زیرا بر این باورند که سیاره ۹ در میان دریای نور کهکشان راه شیری پنهان است.

دانشمندان اکنون گزینه‌های دیگری را برای شناسایی سیاره مذکور در نظر گرفته اند. به عنوان مثال، فیزیکدانان، فکر می‌کنند که سیاره نهم، کوچکتر و سردتر از غول‌های گازی است و در بخش میلی‌متری طیف بین ریزموج‌ها و نور مادون قرمز می‌درخشد.

"گیلبرت هولدر"(Gilbert Holder)، کیهان‌شناس "دانشگاه ایلی‌نوی"، خوشبین است که تلسکوپ‌های میلی‌متری در قطب جنوب و شیلی در آینده قادر به شناسایی سیاره نهم خواهند بود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اخترشناسان سیاره نهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۱۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری

تلسکوپ فضایی وب ناسا واضح‌ترین تصاویر را از بخشی از یک سحابی به شکل اسب نشان داده است. سحابی سر اسب، در صورت فلکی شکارچی، ۱۳۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد. یک سال نوری نزدیک به ۶ تریلیون مایل (۹.۷ تریلیون کیلومتر) است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، تلسکوپ فضایی وب ناسا واضح‌ترین تصاویر را از بخشی از یک سحابی به شکل اسب نشان داده است که "یال‌ها" را با جزئیات ریزتر نشان می‌دهد. سحابی سر اسب، در صورت فلکی شکارچی، 1300 سال نوری از ما فاصله دارد. یک سال نوری نزدیک به 6 تریلیون مایل (9.7 تریلیون کیلومتر) است.

 

این تصویر از سحابی سر اسب از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا بر روی بخشی از "یال" اسب متمرکز شده که عرض آن حدود 0.8 سال نوری است. /ناسا

این سحابی بیش از یک قرن پیش کشف شد، نام مستعار آن از ظاهر خیره‌کننده آن گرفته شده است . دراین تصویر ستونی از گاز و غبار دیده می‌شود که شبیه اسب است.

جدیدترین تصاویر فروسرخ تلسکوپ وب منتشر شده در روز دوشنبه، بالای سر اسب را با جزئیات بیشتری به تصویر کشید و ابرهای مولکول های هیدروژن سرد و مواد شیمیایی دوده مانند را روشن کرد. این عکس‌های پر زرق و برق می‌توانند به اصلاح درک اخترشناسان از سحابی کمک کنند.

این تصویر از سحابی سر اسب از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا بر روی بخشی از "یال" اسب متمرکز شده است. /ناسا

"سر اسب" هدف مورد علاقه رصدخانه های فضایی از جمله تلسکوپ فضایی هابل است. سال گذشته تلسکوپ فضایی اروپایی اقلیدس نیز عکس‌های تازه‌ای از این سحابی گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی