Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@23:54:31 GMT

باری که با جنگ تعرفه ای روی زمین می ماند

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۰۹۴۲

در جنگ تعرفه‌ای میان آمریکا و چین، علاوه‌بر اعمال تعرفه بر کالاهایی مانند فولاد و سویا که با کشتی حمل می‌شوند، مقدار قابل‌ملاحظه‌ای از کالاهایی که در لیست اعمال تعرفه‌ها از سوی دو کشور وجود دارند، از طریق صنعت باربری هوایی حمل می‌شوند که حجم این کالاها معادل حجم جابه‌جاشده توسط 75پرواز بوئینگ F777 در هفته برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامد وضع این تعرفه‌ها بر صنعت باربری هوایی ممکن است بیش از آن چیزی باشد که انتظار می‌رود.

گزارش زیر که توسط گروه مشاور تجارت جهانی Seabury در آمریکا گردآوری شده است، به نتایج جنگ تجاری در صنعت باربری هوایی می‌پردازد.

اخبار خوبی از تاثیرات بالقوه جنگ تجاری ترامپ بر صنعت باربری هوایی به گوش نمی‌رسد. در پی اعمال تعرفه آمریکا بر واردات، اقدام تلافی‌جویانه چین، اتحادیه اروپا، کانادا و دیگر کشورها بر اعمال تعرفه واردات کالا از آمریکا شروع شد. در اثر این اقدامات چندین کالا مانند گیلاس، خرچنگ، ماشین‌آلات صنعتی حساس به زمان و تجهیزات پزشکی باارزش از جنگ تجاری تاثیر پذیرفته‌اند. 

حجم کالاهایی که از طریق هوایی حمل می‌شوند و از اعمال تعرفه‌ها تاثیر می‌پذیرند، معادل حجم جابه‌جاشده توسط 75هواپیمای F777 در طول یک هفته است. این کالاها شامل اقلامی مانند نیمه‌رساناها، گیلاس و لوازم آرایشی هستند که ارزش آن‌ها در مجموع 160 تا 200میلیارد تخمین زده می‌شود. بسیاری از این اقلام مانند مواد خام از طریق دریا حمل می‌شوند، اما بارهای زیادی مانند محصولات Hi-tec و کالاهای فاسدشدنی که به فعالیت باربری‌های هوایی وابسته‌اند، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. 

علاوه‌بر تاثیرات مستقیم جنگ تجاری، اثر موجی و تاثیرات دومینویی آن در بخش‌های دیگر زنجیره تامین مربوط به این کالاها مانند اقلامی که در نهایت به صادرات ‌تکنولوژی‌های مونتاژ شده در چین ختم می‌شوند، نیز وجود خواهد داشت؛ بنابراین ایرلاین‌ها، فورواردرها، فرودگاه یا دیگر بازیگران زنجیره ارزش باربری هوایی احتمالا این مسائل را از نزدیک می‌بینند و از خود می‌پرسند که چگونه ممکن است این مساله بر کسب‌وکار آن‌ها اثر بگذارد.

تاثیر 20درصدی

بسیاری از افراد فکر می‌کنند اقدامات اولیه بر سر اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم توسط آمریکا تاثیر مستقیمی بر صنعت ترابری هوایی خواهد گذاشت؛ اما با وجود آنکه اکثر این اقلام به شکل میله‌ و لوله‌ بوده و با کشتی حمل می‌شوند، اقلامی مانند میخ، مهره و پیچ که در ماشین‌آلات پیشرفته استفاده می‌شوند، از طریق باربری هوایی جابه‌جا می‌شوند. حجم این اقلام روی هم رفته معادل 37هزار تن بار هوایی است.

طبق داده‌های گروه مشاور seabury در سال گذشته، 68درصد حجم‌ این اقلام مربوط به اتحادیه اروپا و 10درصد آن مربوط‌به چین است. اتحادیه اروپا در واکنش به اقدام آمریکا تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای را بر واردات کالا (لوازم آرایشی، قطعات خودرو و کالاهای مصرفی صنعتی) از این کشور به میزان 40هزارتن که هر ساله از طریق باربری هوایی حمل می‌شوند تحمیل کرد.

به علاوه آمریکا 34میلیارددلار به عنوان بخشی از تعرفه‌ها بر واردات کالاهای چینی که ارزش کلی آن 50 میلیارد بود، در ششم ماه جولای اعمال کرد. چین نیز در برابر این اقدام آمریکا با اعمال تعرفه‌هایی به ارزش مساوی در همان روز واکنش نشان داد.

قرار بود سری دوم تعرفه‌ها به ارزش 16میلیارد دلار در ماه آگوست اعمال شود. این اقدامات می‌تواند تاثیر بالقوه زیادی بر جریان باربری هوایی بین دو کشور داشته باشد که شامل 10درصد از حجم ترابری هوایی از چین به آمریکا و 20درصد از حجم ترابری هوایی از آمریکا به چین است.

به‌طور کلی این اقدامات تا بیستم جولای، 283هزارتن معادل 2/1درصد از بازار ترابری هوایی کل را تحت تاثیر قرار داد. از آنجایی که در چهار ماهه نخست امسال بازار جهانی تا 5/9درصد رشد داشت، ممکن است این مساله ریسک جدی به‌شمار نرود؛ اما رشد کم 2/1درصدی در ماه‌های قبل‌تر می‌تواند باعث اختلاف جدی در نتایج شرکت‌های باربری شود. این تعرفه‌ها سالانه 127هزارتن از حجم جریان باربری‌های هوایی را مورد هدف قرار می‌دهند.

سال گذشته همان جریان باربری هوایی که متمرکز بر تعدادی از کالاها است تا 135هزار تن رشد کرد. برای مثال، حمل 10هزار تن لابستر از تعرفه‌های چین تاثیر پذیرفته است که 21درصد از لابسترها در سراسر جهان از طریق باربری هوایی حمل شده‌اند؛ بنابراین شرکت‌های ترابری‌ که بر این جریان یا محصول باربری تمرکز می‌کنند، ممکن است با ریسک مواجه شوند.

به‌طور دقیق معلوم نیست که چه حجمی از این باربری‌های هوایی تحت تاثیر تعرفه قرار گیرند؛ زیرا ممکن است مصرف‌کنندگان تمایل داشته باشند پول بیشتری بابت همان محصولات پرداخت کنند؛ بنابراین تصمیم این مصرف‌کنندگان باعث تغییر قابل‌توجهی در تقاضا برای باربری هوایی نمی‌شود.

اگرچه کالاهای تاثیرپذیرنده می‌توانند با تغییر مسیرهای حمل به بازارهای جایگزین صادر شوند و کالاهای مشابه را می‌توان از منابع دیگر تهیه کرد؛ اما برای برخی کالاهای خاص وابستگی شدیدی بین واردکنندگان و صادرکنندگان چین و آمریکا وجود داشته و جایگزین کمتری برای آن‌ها وجود دارد.

گیلاس‌ نمونه‌ای از چنین کالاهایی است. شرکت‌های باربری در این مسیرها با فصول تولید گیلاس آشنا هستند و باعث افزایش حجم صادرات آن از آمریکا به چین می‌شوند. در فصول پیک هم پروازهای چارتری بین آمریکا و منطقه آسیا-اقیانوسیه به‌ویژه شانگهای، هنگ‌کنگ و سئول اضافه می‌شوند. آمریکا بزرگ‌ترین کشور ارسال‌کننده گیلاس از طریق هوا است.

طبق داده‌های گروه seabury، چین بزرگ‌ترین مقصد صادراتی گیلاس آمریکا است. دوسوم نیاز چین به گیلاس از آمریکا تامین می‌شود که ممکن است تعرفه‌ها 18هزارتن حجم باربری هوایی معادل 200پرواز باری بوئینگ F777 را در سال تحت تاثیر قرار ‌دهد.

البته گذشت زمان، مشخص می‌کند تعرفه‌ها باعث کاهش حجم قابل‌ملاحظه‌ای در جریان باربری هوایی خواهند شد یا خیر یا جریان باربری هوایی به سمت کره جنوبی، ژاپن، تایوان و هنگ‌کنگ و دیگر مصرف‌کنندگان بزرگ تغییر مسیر خواهند داد. طبق داده‌های این گروه مشاور، از 127هزارتن باربری هوایی که می‌تواند در اثر اقدامات جاری بین چین و آمریکا تحت‌تاثیر قرار بگیرد، تقریبا دوسوم آن مرتبط با ماشین‌آلات و قطعات استفاده شده در تولید، کشاورزی و دیگر صنایع بوده و یک‌سوم بقیه را کالاهای Hi-tec به‌ویژه تجهیزات پزشکی، نیمه‌رساناها و دیگر قطعات کامپیوتری تشکیل می‌دهد.
با تحت تاثیر قرار گرفتن تکنولوژی‌هایی مانند هوا و فضا و رباتیک از جنگ تعرفه‌ای، ممکن است تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان دیگر نیز با مکانیسم «اثر رخنه به پایین» تحت تاثیر قرار گیرند؛ زیرا بسیاری از آن‌ها هم‌جوار کشورهای آسیایی هستند.

در سال 2017، کره‌جنوبی، ژاپن، تایوان و مالزی بزرگ‌ترین صادرکنندگان چنین کالاهایی به چین بودند. ارتباط دوجانبه زیادی بین صادرکنندگان محصولات نیمه‌آماده (مانند مدارها و چیپ‌ها) در این کشورها به چین، با صادرکنندگان چینی محصولات Hi-tec (مانند تجهیزات پزشکی) با این کشورها وجود دارد.

دولت آمریکا بر 6هزارکالای وارداتی از چین به ارزش تخمینی 200میلیارددلار که معادل 458هزار تن باربری هوایی است، تعرفه اعمال کرد که بالغ‌بر نیمی از حجم این کالاها شامل قطعات Hi-tec و کالاهایی مانند اجزای الکترونیکی، مدارهای چاپی و دیگر قطعات کامپیوتری می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۰۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ که گفته می‌شود حامل مواد شیمیایی احتمالا خطرناکی بوده است، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در آمریکا سقوط کرد.

به گزارش ایسنا، یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ (F-۱۶) نیروی هوایی آمریکا که ظاهرا نوعی زباله شیمیایی را با خود حمل می‌کرد، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در ایالت نیومکزیکو سقوط کرد.

رسانه‌های روسی گزارش دادند که فرماندهی پایگاه هوایی هالومان اعلام کرد خلبان توانسته خارج شود و در حال دریافت مراقبت‌های پزشکی است.

پایگاه هوایی هالومان در ایالت نیومکزیکو

مقامات از ساکنان محلی خواستند به دلیل احتمال نشت مواد شیمیایی خطرناک از هواپیما به محیط اطراف، به محل حادثه نزدیک نشوند.

این سومین مورد از سقوط یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ در شش ماه اخیر است. یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ در دسامبر گذشته و هواپیمای جنگنده دیگری نیز در ژانویه طی یک عملیات آموزشی در سواحل کره‌جنوبی سقوط کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار درباره تاثیر اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی بر امنیت ناوبری هوایی لبنان
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • نیروی هوایی ارتش به علت مسائل آموزشی هیچ وقت زمین‌گیر نشد
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • تحقق ۹۰ درصدی بودجه بیمه معلم در رشته باربری